مجله قهوه – حالتهای مختلف رُست دانههای قهوه بر روی طعم، رایحه و احساس دهانی قهوه شما تأثیرگذار هستند. دلیل این مسئله فرصتهای متفاوت برای رخ دادن واکنشهای شیمیایی است.
اما بدون توجه به شیوه رُست کردن انتخابی شما، تمامی این شیوههای رُست از سه مرحله تشکیل شدهاند: خشککردن، قهوهای کردن یا واکنش میلارد و توسعه. در حقیقت این اصطلاحات عمومی مراحل مختلف تغییرات فیزیکی و شیمیایی را تشریح میکند.
خشککردن
مرحله خشککردن بلافاصله پس از نقطه برگشت (turning point) یا زمانی که دانههای سرد را درون رُست کننده میریزید و حرارت درون دستگاه قبل از بالا رفتن مجدد، پایین میآید، آغاز میشود. در طول خشککردن، محتویات آب تبخیر میشوند و فشار درون دانهها بالا میرود.
واکنش میلارد (Maillard reaction) در رُست دانههای قهوه
زمانی که شاهد قهوهای شدن دانهها هستید، واکنش میلارد شروع شده است. این اتفاق در دمای حدوداً ۱۵۰ درجه سانتیگرادی (۳۰۲ درجه فارنهایت) رخ میدهد. در طول واکنش میلارد، گازهایی مانند دیاکسید کربن، بخارآب و برخی ترکیبات ناپایدار به وجود میآیند. فشار داخلی به حد کافی افزایش مییابد تا دیواره دانهها را شکسته و صدایی (طرق) را به وجود بیاورد. این مسئله با عنوان طرق اول شناخته میشود.
ملانوئید در طول این مرحله تحول را آغاز میکند. علاوه بر تغییر رنگدانهها، ملانوئیدها در احساس دهانی قهوه نیز سهیم هستند.
توسعه
پس از اولین طرق (صدا)، رُست کردن دانههای قهوه از واکنش گرماگیر (جذب حرارت دانهها از طبل رُست کننده) به واکنش گرماده (دانهها گرما را آزاد میکنند) تغییر حالت میدهد. در طول این مرحله، دگرگونی فیزیکی ادامه پیدا میکند (تخلخل دانهها افزایش مییابد، روغنها به سمت دیواره سلولها میروند و رنگدانهها تیرهتر میشود). واکنشهای شیمیایی فراوانی نیز در طول این مرحله به وجود میآید.
گرچه ممکن است سر راست به نظر برسد، رُست کردن قهوه یک روند پیچیده است که شامل تعدادی از واکنشهای شیمیایی و فیزیکی است و تمامی این واکنشها به دلیل ساختار منحصربهفرد دانه قهوه امکانپذیر شدهاند.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee


یک نظر
تعقيب: تفاوت در رُست قهوه بدون کافئین و کافئین دار - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه