قهوه ی لیبریکا

قهوه ی لیبریکا و ویژگی های آن – قسمت دوم

مجله قهوه – بیش از 120 گونه شناسایی‌شده در تیره قهوه وجود دارد. تولیدکنندگان، بازرگانان، رسترها، باریستاها و مصرف‌کنندگان عمدتاً با دو مورد از این موارد آشنا می‌شوند: عربیکا و روبوستا. بااین‌حال، گونه سوم پس‌ازاین دو وجود دارد که عمدتاً در جنوب شرقی آسیا رشد می‌کند: قهوه ی لیبریکا که امروزه این‌گونه اصلی‌ترین گونه از قهوه است که در مالزی و فیلیپین رشد می‌کند.

وضعیت قهوه ی لیبریکا در امروز

حدود 20 سال پیش، لیبریکا حضور کمتری در بازار جهانی قهوه داشت و عمدتاً در قهوه فوری مورداستفاده قرار می‌گرفت.

پاچیتا می‌گوید: «لیبریکا با روبوستا مخلوط شده بود زیرا کشاورزان خریداری برای آن نداشتند. غالباً، آن‌ها این ترکیب را به تولیدکنندگان محلول قهوه مانند نستله یا کسانی که معمولاً روبوستا می‌خریدند می‌فروختند.»

بااین‌حال، او اضافه می‌کند که تلاش‌ها در اوایل قرن 21 به محبوبیت این‌گونه در فیلیپین کمک کرد.

علاوه بر این، واردات عربیکا به مناطقی از جنوب شرقی آسیا – یعنی مالزی و فیلیپین – می‌تواند گران باشد. ازآنجاکه لیبریکا به‌صورت محلی رشد می‌کند، اغلب به‌راحتی در دسترس بوده و به‌طور قابل‌توجهی مقرون‌به‌صرفه تر است.

امروزه، لیبریکا در بازار جنوب شرقی آسیا موقعیت خوبی دارد. پاکیتا خاطرنشان می‌کند که این می‌تواند تا حدی به دلیل تقاضای ایجادشده توسط دین باشد. او می‌گوید: «مالزی و اندونزی عمدتاً [كشورهای] مسلمان هستند. بعد از نماز، [نوشیدن قهوه اغلب] بخشی از برنامه معمول است.»

چه آینده‌ای برای قهوه ی لیبریکا می‌توان متصور بود؟

در سراسر جهان، برداشت لیبریکا در حال تغییر و بهبود است. سال گذشته، بورنئو اولین سمپوزیوم قهوه خود را با محوریت تخصصی لیبریکا برگزار کرد و حتی یک مسابقه تفت دادن لیبریکا نیز برگزار کرد.

بااین‌حال، گونزالو خاطرنشان می‌کند که درست مثل عربیکا، تولید لیبریکای خاص یا باکیفیت می‌تواند دقیق باشد. «تنها راه غلبه بر مفاهیم منفی مرتبط با لیبریکا این است که دوستداران قهوه خاص این فرصت را داشته باشند که لیبریکا را میل کنند. برای این اتفاق، رستری های قهوه تخصصی پیشرفته باید قهوه‌های لیبریکا تولیدشده تحت پروتکل‌های ویژه را در پیشنهاد‌های خود قرار دهند.»

این مورد ممکن است موردتوجه برخی از رستری‌ها و کافه‌های موج سوم باشد، خصوصاً کسانی که بیشتر به انواع و فرآیندهای نادرتر و غیرمعمول علاقه‌مند هستند.

کشت قهوه ی لیبریکا در کنار گیاهان دیگر

برای تولیدکنندگان، کشت قهوه ی لیبریکا طیف وسیعی از مزایا را دارد. این محصول در کنار مقاومت در برابر بیماری‌ها و آفات، در میان سایر محصولات نیز رشد خوبی دارد و به کشاورزان اجازه می‌دهد تا برای پایداری بیشتر آنچه را که می‌کارند، تنوع ایجاد کنند.

پاچیتا می‌گوید: «شما حتی می‌توانید لیبریکا را در میان درختان میوه دیگر بکارید. به‌خصوص موز، پاپایا و آناناس با قهوه به‌خوبی رشد می‌کنند، بنابراین محصولات همراه خوبی هستند. بادام‌زمینی همچنین خوب است؛ چراکه نیتروژن موجود در خاک را ثابت می‌کند.»

بعلاوه، تغییر اقلیم به این معنی است که بسیاری از زمین‌های مناسب گیاهان عربیکا (که دارای درجه حرارت موردنیاز دقیق هستند) غیرقابل استفاده می‌شوند. برای تولیدکنندگان در این مناطق، سرمایه‌گذاری در محصول قوی‌تر می‌تواند تنها گزینه باشد. قهوه لیبریکا حتی ثابت کرده است که در بعضی مناطق مقاوم‌تر از روبوستا است – سیستم ریشه آن عمیق‌تر می‌شود و می‌تواند در انواع مختلف خاک رشد کند.

مشخصات جام منحصربه‌فرد قهوه ی لیبریکا ، انعطاف‌پذیری بالا و سابقه داستانی، آن را به یک گزینه جدید جذاب برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان تبدیل کرده است. در عصر مشکلات و نگرانی‌ها، این می‌تواند یک فرصت نادر باشد. بااین‌حال، آیا این به‌عنوان یک راه‌حل عمل می‌کند یا نه باید منتظر ماند.

منبع: perfect daily grind

نوشته تسمین گرانت

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *