مجله قهوه – اختلافنظرهای بسیاری در خصوص اینکه یک قهوه کورتادو دقیقاً چیست، وجود دارد.
در ادامه در خصوص منشأ این قهوه و وجود تشابه و تفاوت آن با دیگر انواع قهوه بر پایه اسپرسو صحبت میکنیم.
منشأ قهوه کورتادو
در مورد منشأ کورتادو چیزهای زیادی وجود ندارد، غیرازاین که از کشور اسپانیا ناشی میشود.
اصطلاح کورتادو یا خردشده، به کم شدن شدت اسپرسو اشاره دارد و ضمن حفظ طعم قهوه، اسید آن را کم میکند.
بهطور سنتی قهوه کورتادو با نسبت شیر به اسپرسو 1: 1 سرو میشود و اغلب با ماکیاتو و پیکولو لاته، اشتباه گرفته میشود.
در اسپانیا، یک کورتادو یک شات اسپرسو به همراه کمی شیر است و این میتواند نسبت 1: 1 یا 1: 0.5 باشد و با مقدار شیر کمتر از قهوه در بیشتر اوقات باشد.
بااینحال، در خارج از اسپانیا شما میتوانید با نسخههای دیگری از آن نیز روبرو شوید.
کورتادو در سراسر جهان
در مقالهای که از سوی انجمن تخصصی قهوه در مورد نوشیدنیهای مبتنی بر شیر، منتشرشده است اینگونه آمده که «درحالیکه ایده استانداردسازی جذاب است – همه ما میخواهیم از یک استاندارد شخصی استفاده کنیم – درک این مسئله مهم است که بدانیم نوشیدنیها محصول فرهنگ هستند.» و این وجه فرهنگی برای کورتادو، کاربرد مهمی دارد.
اغلب، مواد تشکیلدهنده کورتادو بستگی به درخواست مشتری دارد. بهطور سنتی کورتادو تنها از قهوه سیاه و مقدار کمی شیر، گرم یا سرد تهیه میشود.
آدریان ولنتاین یونگ رستر قهوه در مالزی میگوید: «من با افرادی آشنا شدهام که کورتادو سفارش میدهند و هرکدام از آنها تفسیر متفاوتی از آن داشتند.
یکی آن را معادل ماکیاتو میدانست یعنی اسپرسوی دوبل و شیر، دیگری آن را به فلت وایت تشبیه میکرد یعنی اسپرسوی مضاعف و شیر گرم؛ و این تفاوتها و تفاسیر در افراد مختلف متفاوت بود.»
در این میان برای برخی افراد نسبت مساوی اسپرسو و شیر؛ همهچیز است؛ و مقدار اندازه اسپرسو و شیر اهمیتی ندارد و تنها نسبت مساوی آنهاست که حائز اهمیت است.
پائولا چاوری ایچندی، صاحب کافه سیکوا در کاستاریکا، میگوید: «کورتادو همانطور که میدانم یک اسپرسو به همراه یک اونس شیر گرم است.»
برونو دانز صاحب کافه هاوچینو ژاپن؛ میگوید: «اسپرسو و شیر بخارپز 1: 1 … یک کورتادو میتواند بهاندازه سه اونس یا 16 اونس کوچک باشد تا زمانی که نسبت قهوه به شیر یکسان بماند.»
تفاوتها در تفسیر و برداشت از کورتادو بسیار زیاد است و هر فردی تعریف خاص خود را از این نوشیدنی میدانند و برخی نیز معتقدند که این تنها یک نام است و میتوان آن را همان ماکیاتو و یا فلت وات نامید و فرقی میان آنها نیست.
این اختلافنظرها یکی از دلایلی است که این نوشیدنی با منشأ اسپانیایی همچنان موردبحث و اختلافنظر بماند.
متغیرهای مهم در کورتادو
با گسترش کورتادو از اسپانیا به کافهها در سراسر جهان، دستور تهیه آن برای پاسخگویی به نیازهای مصرفکنندگان محلی تغییر و تکامل یافت. هنگام ورود این نوشیدنی به ایالاتمتحده آمریکا، تغییر مهمی رخداده است. در اینجا، اندازه نوشیدنی قهوه در طی نیمقرن گذشته بهطور پیوسته تغییر است و پیدا کردن نوشیدنیهای 20 اونسی موجود در کافیشاپهای ایالاتمتحده غیرمعمول نیست.
پذیرش اصلی کورتادو و آینده آن
زمانی کورتادو راه خود را به زنجیرههای عمده قهوه مانند استارباکس و قهوه کاستا باز کرد، هرکدام نوع خود را گرفتند. کورتادو Starbucks با دو عکس ریستریتو که در بالای شیر قرار دارد ساختهشده است، درحالیکه قهوه کاستا (دومین زنجیره بزرگ قهوه جهان) قهوه خود را «کوچک و مجلل» توصیف میکند.
Caffè Nero، چهارمین زنجیره بزرگ اروپا نیز، کورتادو خود را با نسبت 1: 2 اسپرسو به شیر و 0.5 سانتیمتر میکرو کف تعریف میکند.
بدیهی است که کورتادو تغییرات و تمایزات زیادی در بین کافیشاپها دارد و آنچه سفارش میدهید بستگی به مکان شما در جهان دارد.
باوجود سردرگمی زیادی که درباره کورتادو وجود دارد، کافیشاپها ممکن است تصمیم بگیرند که عناوین را بهکلی حذف کنند.
تحقیقات نشان میدهد که بسیاری از مشتریان نسبت به تعداد و پیچیدگی گزینههای نوشیدنی قهوه که به آنها پیشنهاد میشود سردرگم شوند و برای ساده کردن سفارشها و قیمتگذاری، کافیشاپها میتوانند از مشتریان خود بخواهند تا نوشیدنی موردنظر خود را توصیف کنند.
منبع: Perfect Daily Grind
نوشته جانیس چینا کننیا
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee