قهوه کوبانو

قهوه کوبانو و فرهنگ قهوه در کوبا

مجله قهوه – در سراسر آمریکای لاتین، کشورهای تولیدکننده قهوه روش‌های سنتی تهیه قهوه خود را دارند که از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است. قهوه کوبانو که از کوبا نشأت گرفته است، یکی از این نمونه‌هاست.

بااین‌حال، درحالی‌که کوبانو (همچنین به‌عنوان اسپرسوی کوبایی شناخته می‌شود) در کوبا اختراع شد، امروز، به‌طور منظم در نقاط مختلف نیز نوشیده می‌شود. امروزه، آن را می‌توان در سراسر جهان در مناطقی یافت که دارای جمعیت قابل‌توجهی از كوبا هستند، ازجمله شهرهای فلوریدا مانند میامی و تامپا.

گرچه ممکن است در نگاه اول این نوشیدنی شبیه یک عکس اسپرسو معمولی باشد، یک قهوه کوبانو به روشی کاملاً متفاوت تهیه می‌شود و عطروطعم بی‌نظیری دارد. ادامه مطلب را بخوانید تا از کوبانو و تاریخچه آن مطلع شوید.

کوبانو: تاریخچه و آمادگی

درحالی‌که کوبانو از کوبا نشأت گرفته است، رشد و محبوبیت آن در چند دهه گذشته را می‌توان تا حد زیادی به نحوه گسترش نوشیدنی به خارج از جزیره نسبت داد.

پس از انقلاب کوبا در سال 1959، تعداد قابل‌توجهی از شهروندان کوبا به ایالات‌متحده نقل‌مکان کردند و بسیاری از آن‌ها بخصوص در فلوریدا ساکن شدند. امروز، میامی یکی از بزرگترین جوامع کوبایی در جهان را دارد. از 6.2 میلیون نفر جمعیت این شهر و منطقه اطراف آن تخمین زده می‌شود که بیش از 1.2 میلیون نفر از میراث کوبا باشند.

مارتین مایورگا مدیرعامل و بنیانگذار Mayorga Organics پس از فرار خانواده‌اش از نیکاراگوئه، در میان جامعه کوبایی میامی بزرگ شد. مارتین به من می‌گوید که به یاد دارد بزرگسالان درحالی‌که داستان‌هایی در مورد کوبا به اشتراک می‌گذاشتند در سراسر شهر در حال نوشیدن کوبانو بودند. او به من می‌گوید که این به او بیشتر در مورد فرهنگ کشور و قهوه آن که او می‌گوید تا امروز لذت می‌برد، بیشتر آموخت.

ترکیبات قهوه کوبانو

مارتین می‌گوید که در تهیه قهوه کوبانو، قهوه غلیظ را با مقدار زیادی قند ترکیب و یک نوشیدنی شربت با بادی کامل ایجاد می‌کند. غالباً از دمارا یا شکر قهوه‌ای طبیعی استفاده می‌شود و آن را همراه با چند قطره اول قهوه مخلوط می‌کنند تا احساس نوشابه تری از دهان به نوشیدنی بدهد. گرچه شات مورداستفاده در کوبانو را می‌توان با دستگاه اسپرسو تهیه کرد، به‌طور سنتی نوشیدنی با استفاده از موکاپات تهیه می‌شود.

برای تهیه یک کوبانو، مارتین می‌گوید که ابتدا مقدار زیادی قند به یک فنجان کوچک اضافه می‌کند. وی سپس مقدار زیادی قهوه را در قابلمه موکا دم می‌کند. بعدازاین، او چند قطره اول قهوه را به فنجان اضافه می‌کند و آن را با شکر شلاق می‌زند تا نوعی «کرم مصنوعی» به نام اسپومیتا ایجاد شود. بعد از دم كردن بقیه قهوه، او را به یك فنجان جداگانه اضافه كرده و متعاقباً اسپومیتا را با قاشق روی آن می‌کشید.

دیوید cMcLennan بنیانگذار و مالک شرکت مشترک XO در میامی می‌گوید که مردم اغلب انواع کوبانو را تهیه می‌کنند که شامل کورتادیتو (کوبانوی پر از شیر بخارپز)، کولادا (سه تا شش عکس کوبانو به یک فنجان بزرگتر از پلی استایرن که بعدازآن بین چند نفر تقسیم می‌شود) و حتی یک قهوه کوبایی است.

قهوه خود را انتخاب کنید

کوبانو را باید با یک تفت تیره درست کنید تا شیرینی و شدت قهوه را بیرون بیاورد. مارتین می‌گوید که ازنظر تاریخی، کوبانو با یک روبوستای برزیل یا یک قهوه ارزان‌قیمت دیگر درست شده است.

فرهنگ و کوبانو

مارتین به من می‌گوید که بسیاری از مهاجران کوبایی قهوه را بخشی از فرهنگ خود می‌دانند. او می‌گوید: «آن‌ها قهوه را بخشی از جوانی خود می‌دانند و آن را از مادربزرگشان به ارث برده‌اند.»

او می‌گوید که برای کوبایی‌ها و سایر لاتین‌ها، قهوه اغلب با خانواده و دوستی همراه است. درنتیجه، این بدان معنی است که نوشیدنی‌های سنتی مانند کوبانو تمایل زیادی به تغییر ندارند، زیرا دستورالعمل‌های آن‌ها نسل به نسل منتقل می‌شود. به‌عنوان‌مثال، مردم عادت دارند نوشیدنی کوبانو را به روشی خاص بنوشند و این کار را برای دهه‌ها انجام داده‌اند.

مارتین می‌گوید نیازی نیست که کوبانو جایگاه خود را در صنعت تخصصی قهوه پیدا کند – در عوض، او فکر می‌کند صنعت قهوه ویژه باید راهی برای اسکان کوبانو پیدا کند. وی به‌عنوان یک نوشیدنی با مصرف‌کنندگان بزرگ و اختصاصی، می‌گوید که بخش تخصصی قهوه باید به یاد داشته باشد که تقاضا از قبل وجود دارد و باید آن را تأمین کند.

دیوید به من می‌گوید تا زمانی که به میامی نرفته بود هرگز به میزان محبوبیت این نوشیدنی پی نبرد. هنگامی‌که به محبوبیت آن پی برد، آن را به فهرست خود اضافه کرد.

او می‌گوید: «من اعتقاد راسخ دارم که هرکجای دنیا هستی، باید ازآنچه در فرهنگ محلی محبوب است، استقبال کنی. میامی از نفوذ زیادی در آمریکای مرکزی و جنوبی برخوردار است، بنابراین منطقی است که این نوشیدنی‌ها را به فهرست غذایی اضافه کنید.»

قهوه کوبانو و قهوه موج شوم

در ظاهر، قهوه کوبانو ممکن است با فرهنگ قهوه موج سوم مغایرت داشته باشد. به‌طورمعمول با کباب‌های تیره تهیه می‌شود، با انبوهی از شکر شیرین می‌شود و به‌طورکلی با قهوه غلیظ که در موکاپات دم می‌شود و نه اسپرسو.

اما این بدان معنا نیست که قهوه مخصوص باید آن را نادیده گرفته یا نادیده بگیرد. مخاطبان اختصاصی این نوشیدنی به این معنی است که جایی در بخش قهوه دارد و باید تأیید شود.

باریستاها به‌جای سازگاری نوشیدنی برای مخاطبان دیگر، درواقع می‌توانند از تجربه یک کوبانوی سنتی و فکر کردن در مورد محبوبیت آن بهره‌مند شوند. به‌نوبه خود، این به آن‌ها کمک می‌کند مخاطبان خود را درک کنند که نوشیدنی‌های سنتی قهوه مانند این‌ها در بازار جایگاهی دارند.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *