لاته اسپانیایی

قهوه لاته اسپانیایی قهوه‌ی مخصوص عربستان سعودی

مجله قهوه – وارد یک کافی‌شاپ می‌شوید و یک لاته اسپانیایی سفارش می‌دهید و احتمالاً یک نوشیدنی بر پایه اسپرسو به همراه شیر و فوم شیر خواهید داشت. بااین‌حال اگر به کافی‌شاپ دیگری در سراسر جهان مراجعه کنید نتوانید همان نوشیدنی را میل کنید و تنها مشابه آن یک قهوه ویتنامی خواهد بود.

پس یک لاته اسپانیایی دقیقاً چیست و چه تفاوتی با سایر نوشیدنی‌ها دارد؟ در این مقاله می‌خواهیم به این نوع نوشیدنی خواص بپردازیم که این روزها در منوی کافی‌شاپ‌ها خودنمایی می‌کند.

لاته اسپانیایی از کجا آمده است؟

برای درک بهتر چیستی لاته اسپانیایی و شباهت آن با دیگر نوشیدنی‌ها به چهار متخصص در عربستان سعودی رسیدیم که این قهوه را در لیست منوی کافی‌شاپ خود داشتند.

من با اسامه الاحام، مالک خانه رستری در ریاض و مانوئل تورس، رئیس رستری Brew92 در جده صحبت کردم. همچنین با ماریا پاوانی نماینده خاورمیانه و شمال آفریقای قهوه اِلی و مالک شرکت قهوه ترس ماریاس به گفت‌وگو پرداختم که هم‌اکنون در دبی در امارات متحده عربی مستقر است.

درحالی‌که اطلاعات کمی در مورد محل اولیه لاته اسپانیایی وجود دارد و یا چه کسی آن را اختراع کرده است، فیصل و اسامه قبول دارند که این‌یک تغییر در قهوه ویتنامی است. فیصل می‌گوید: «به نظر من، یک لاته اسپانیایی به‌عنوان نسخه کم‌چرب‌تر از قهوه ویتنامی توصیف می‌شود»، درحالی‌که اسامه می‌گوید «لاته اسپانیایی پیچ‌وتاب بر روی قهوه ویتنامی است که از ریختن دو اسپرسو داغ در شیر تهیه می‌شود و نتیجه آن طرح‌هایی بر روی یک فنجان شیر تازه، مکعب‌های یخ و پایه شیر تغلیظ شده و ایجاد یک فنجان با لایه‌های رنگ و طعم‌های مختلف است.»

قهوه ویتنامی (ca phe sua da در کشور ویتنام) معمولاً در یک لیوان کوتاه و شفاف سرو می‌شود و از شیر با چگالی پایین است که لایه‌لایه آن با اسپرسو با درجه رست تیره که اغلب قهوه روبوستا است تشکیل می‌شود. قهوه ویتنامی شبیه کافه بمبون است، نوشیدنی که گفته می‌شود از مادرید، اسپانیا سرچشمه گرفته و حاوی یک اسپرسو با شیر چگال است. همچنین شبیه El Pecado از کوبا است که یک شات اسپرسو همراه با شیر تغلیظ شده، شیر تبخیر شده بخار شده و کف است.

تفاوت قابل‌توجه بین لاته اسپانیایی و سایر نسخه‌های نوشیدنی در این است که می‌توان آن را گرم یا سرد سرو کرد – و آن را به گزینه‌ای با طراوت تبدیل کرد. فیصل می‌گوید: «قهوه ویتنامی تمایل به استفاده از شیر چگالش کمتر و فقط یک قهوه مستقیم دارد. در لاته اسپانیایی ما از کمی شیر و کمی شیر تغلیظ شده استفاده می‌کنیم و از قهوه‌های تخصصی استفاده می‌شود، گرچه طعم آن بسیار شبیه به یک قهوه ویتنامی است.»

لاته اسپانیایی قهوه مناسب آب‌وهوای گرم

این نوشیدنی در عربستان سعودی محبوب است. درحالی‌که قهوه برای عربستان سعودی نسبتاً گران است، کافی‌شاپ‌ها هنوز هم برای برآورد تقاضای روزافزون باز می‌شود و فروشگاه‌هایی به سبک غربی ایجاد می‌کند که سعودی‌های جوان بتوانند در آن جمع شده و معاشرت کنند. این نسل از مصرف‌کنندگان قهوه نوشیدنی‌های حاوی قهوه را که همراه شیر و یا شربت هستند را ترجیح می‌دهند. به‌عنوان کشوری که دمای روزانه بالایی را تجربه می‌کند، لاته اسپانیایی بسیار مناسب است و اسامه می‌گوید «این نوشیدنی با توجه به آب‌وهوای گرم خاورمیانه با افزودن یخ بسیار مناسب است.»

برای ماریا، لاته اسپانیایی روش مناسبی برای معرفی عربستان سعودی با قهوه مخصوص خود است. او می‌گوید: «من فکر می‌کنم این قهوه به جامعه کمک می‌کند تا به افرادی که واقعاً به اسپرسو و قهوه سیاه تمایل نشان نمی‌دهند، بخصوص در منطقه‌ای که طبع خاصی برای نوشیدنی‌های شیرین دارند، برسند.» او می‌افزاید: «این سلاح مخفی است که در منوهای محلی قرار می‌گیرد و می‌تواند با ایجاد تقاضا برای قهوه مخصوص، موفقیت کافی‌شاپ‌ها را حفظ کند.»

جایگاه لاته اسپانیایی در عربستان صعودی

این نوشیدنی تأثیر قابل‌توجهی در بازار عربستان سعودی داشته است و به هموار کردن راه برای کافی‌شاپ‌ها برای ایجاد یک حضور محلی کمک می‌کند. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که لاته اسپانیایی به‌عنوان یک ماده اصلی به قهوه باکیفیت متکی است.

منبع: Perfect Daily Grind

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *