قهوه لائوس

قهوه لائوس و مهمات منفجرنشده جنگ – 1

مجله قهوه – درحالی‌که بسیاری از ما مهمات منفجرنشده (بمب‌های «مانده» و گلوله‌های ناشی از درگیری را که منفجر نکرده‌اند) با جنگ‌هایی که مدت‌هاست به پایان رسیده‌اند مرتبط می‌دانیم، اما برای مردم لائوس به ویژه کشاورزان قهوه لائوس این امر بسیار واقعی است.

لائوس، در جنوب شرقی آسیا، کشوری محصور در خشکی است که با ویتنام، چین، کامبوج، تایلند و میانمار همسایه است. این کشور بمباران‌شده‌ترین کشور در طول تاریخ است. درنتیجه، تقریباً نیمی از زمین‌های کشاورزی مناسب آن کاملاً غیرقابل استفاده است.

هر روز در لائوس، مهمات منفجرنشده (UXO) در سراسر کشور پیدا و پاکسازی می‌شود؛ اما قهوه چه نقشی در این میان دارد؛ زیرا این کشور هرروزه هر چه بیشتر زمین‌های قابل‌استفاده را پس می‌گیرد؟

«جنگ مخفی» در سرتاسر مرز ویتنام

لائوس، به‌طور رسمی جمهوری دموکراتیک خلق لائو، کشوری باریک و طولانی است که بیش از 7 میلیون نفر در آن زندگی می‌کنند. مرزهای شرقی و جنوبی آن در مسیر معروف به نام «هوشی مین» قرار دارد که مسیر اصلی تأمین نیرو در ویتنام در جنگ ویتنام بود.

درنتیجه این، هواپیماهای آمریکایی بین سال‌های 1964 تا 1973 بیش از 580 هزار مأموریت بمب‌گذاری بر فراز لائوس انجام دادند. نیروهای آمریكایی بیش از 270 میلیون بمب را در لائوس ریختند تا در تلاش برای جلوگیری از عملیات تأمین ویتنام شمالی باشد.

این کار در یک بمب‌گذاری هر هشت دقیقه و هرروز و به مدت 9 سال کامل انجام می‌شد. امروزه اعتقاد بر این است که در سراسر لائوس حدود 80 میلیون بمب وجود دارد که هرگز منفجر نشد. بسیاری از این بمب‌ها در هوا به «بمب‌های» کوچک‌تر تقسیم می‌شوند، بدون منفجرشدن به زمین برخورد می‌کنند و درحالی‌که گیاهان و درختان در اطراف آن‌ها رشد می‌کنند، دست‌نخورده باقی می‌مانند.

این مأموریت‌های بمب‌گذاری عمدتاً توسط سیا سازماندهی‌شده بود و تا سال 1969 به‌طور رسمی برای مردم شناخته‌شده نبود و از آن زمان به‌عنوان «جنگ مخفی» نامیده می‌شود.

امروزه، اقتصاد لائوتي به‌ویژه به معدن و كشاورزي ازجمله قهوه وابسته است. UXO مانع بزرگی در برابر هر دو بخش است. این همچنان یک چالش بزرگ بشردوستانه و اقتصادی – اجتماعی است که به کمبود مزمن امنیت غذایی و زمین کمک می‌کند.

بررسی اجمالی قهوه لائوس

از زمان استعمارگران فرانسوی در اوایل دهه 1900 مهاجرها لائوس را تأسیس کردند، لائوس یک کشور تولیدکننده قهوه بوده است. تولید قهوه پس از ترک فرانسه و دوباره در جریان جنگ ویتنام کاهش یافت. بااین‌حال، پس از جنگ، بسیاری از کشاورزان خرده‌مالک به مزارع بزرگ و رهاشده قهوه بازگشتند.

در 45 سال پس‌ازآن، لائوس صنعت پر رونق قهوه را تأسیس کرد که صادرات آن به کشورهای مهم مصرف‌کننده ازجمله آلمان و ایالات‌متحده انجام می‌شود. امروز بعد از ویتنام و اندونزی سومین تولیدکننده بزرگ قهوه در جنوب شرقی آسیا است.

Khamsai Inthavong یک مشاور زنجیره ارزش کشاورزی در لائوس می‌گوید که قهوه بیش از 50 هزار خانواده کشاورز را در سراسر کشور پشتیبانی می‌کند. به گفته وی، 95 درصد از تمام قهوه‌های لائوس در کوهستانی فلات بولاون، در جنوب تولید می‌شود.

بااین‌حال، وی اضافه می‌کند: «کشاورزان قهوه در لائوس یکی از خطرناک‌ترین مشاغل جهان را دارند.»

محل رشد قهوه لائوس

قهوه در ارتفاعات رشد می‌کند و مناطقی مانند فلات Bolaven را برای تولیدکنندگان ایدئال می‌کند. بااین‌حال، این مناطق کوهستانی قسمت عمده‌ای از مرز لائوتی را تشکیل می‌دهند که به‌عنوان بخشی از مسیر هوشی مین توسط نیروهای ویتنام شمالی به‌طورمعمول عبور می‌شد.

در طول جنگ ویتنام، بیش از دو میلیون بمب خوشه‌ای در مناطقی در امتداد مرز، جایی که نیروهای ویتنامی در آنجا پنهان می‌شدند، ریخته شد.

جای تعجب نیست که این امر عملاً صنعت قهوه لائوتی را نابود کرد؛ و درحالی‌که از آن زمان این صنعت بهبودیافته است، دهه‌ها پس‌ازآن، UXO دسترسی امن به بسیاری از این زمین‌های کشاورزی غنی را محدود می‌کند.

رئیس داک چونگ، دهکده‌ای که در استان سکونگ در جنوب شرقی لائوس است، می‌گوید: «برای ما سخت است که تولید قهوه خود را گسترش دهیم. زمین باید توسط آژانس‌های تخلیه بمب پاکسازی شود اما ما از روستاهای اصلی خیلی فاصله داریم. آن‌ها برای پاک کردن اینجا نمی‌آیند.»

مایکل وود، بنیانگذار fi-lan’thro-pe (سازمانی که با کشاورزان قهوه در لائوس و ویتنام کار می‌کند)، می‌افزاید: «برای بسیاری از کشاورزان فقیر قهوه در لائوس، چاره‌ای نیست جز اینکه به خطر انداختن زندگی خود برای پرورش قهوه در زمین کار کنند.»

منبع: perfect daily grind

نوشته نیکول متتو

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *