قهوه دی اولا

قهوه دی اولا تاریخچه و روش تهیه آن – 1

مجله قهوه – قهوه دی اولا یک نوشیدنی تاریخی قهوه مکزیکی است که با ترکیب ادویه‌ها و قهوه در یک گلدان سفالی درست می‌شود. دستورالعمل دقیق استفاده‌شده برای نوشیدنی به‌طورکلی از خانواده‌ای به خانواده دیگر متفاوت است و از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود.

ظاهراً این نوشیدنی در طول انقلاب مکزیک در اوایل قرن 20 برای سربازان این کشور اختراع شده است. با مخلوط کردن ادویه و قهوه در گلدان سفالی، سربازان می‌توانستند یک نوشیدنی گرم‌کننده را در شبهای سرد و طولانی در اردوگاه‌های جنگ دم‌کرده و لذت ببرند.

امروزه قهوه دی اولا به‌عنوان یک نوشیدنی سنتی مکزیکی و بخشی از تاریخ و فرهنگ قهوه در این کشور شناخته شده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این نوشیدنی و اینکه آیا ممکن است آینده‌ای در فرهنگ مدرن قهوه داشته باشد، ادامه این مقاله را بخوانید:

منشأ قهوه دی اولا

برای آشنایی با ریشه‌های قهوه دی اولا، با خورخه رودریگز رینا، جونده و محقق قهوه مکزیکی صحبت کردم. او همچنین یکی از بنیانگذاران MUMO است، یک بستر تحقیقاتی که میراث فرهنگی مکزیک را بررسی و ارتقا می‌بخشد.

از اواخر قرن هجدهم قهوه در مکزیک کشت می‌شود و امروزه نهمین کشور تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان و منبع اصلی واردات قهوه در ایالات‌متحده است. خورخه می‌گوید که این قهوه قسمت مهمی از فرهنگ مکزیک شده است.

وی می‌گوید درحالی‌که قهوه دی اولا در مکزیک اختراع‌شده است، اما اطلاعات مشخص کمی در مورد دلیل یا زمان آن وجود دارد. بااین‌وجود، یک نظریه مشهور این است که در جریان انقلاب مکزیک در سال 1910 ایجادشده است.

ظاهراً، آدلیتا (زنان انقلابی) برای گرم نگه‌داشتن سربازان در اردوگاه‌ها و هوشیاری شبانه، نوشیدنی‌های شیرین و ادویه‌دار تهیه می‌کنند. خورخه به من می‌گوید: «اگرچه هیچ اسنادی وجود ندارد، اما به‌احتمال‌زیاد سربازان قهوه قدیمی را دوباره گرم می‌کردند، بنابراین باید طعم آن را بهتر کنند. به همین خاطر ادویه به آن اضافه می‌کردند.»

در مورد نام آن می‌توان گفت: قهوه دی اولا به معنای واقعی کلمه به معنی «قهوه قابلمه» یا «قهوه از قابلمه» است. این گلدان به‌طورکلی از خاک رس ساخته‌شده است که نه‌تنها گرما را به‌خوبی حفظ می‌کند، بلکه ظاهراً طعم خاکی و مطبوعی به قهوه می‌بخشد زیرا بسیار متخلخل است.

سنت و تغییر از طریق تولیدات

خورخه می‌گوید که هیچ راه درست یا غلط برای تهیه قهوه دی اولا وجود ندارد. او می‌گوید که هر دستورالعمل از خانواده‌ای به خانواده دیگر متفاوت خواهد بود و اغلب تغییرات عمده‌ای از منطقه‌ای به منطقه دیگر وجود دارد.

مادربزرگ در یک خانه به‌طورمعمول یک دستورالعمل منحصربه‌فرد برای قهوه دی اولا را به همراه تعدادی دستورالعمل سنتی دیگر به نسل بعدی منتقل می‌کند.

گرچه هرکدام متفاوت خواهند بود، اکثر دستورالعمل‌ها شامل قهوه، قند کامل عصاره تصفیه نشده (پیلونسیلو)، دارچین و میخک است. در مناطق جنوبی کشور، تولیدکنندگان غالباً پوست انیسون و پوست پرتقال یا لیمو اضافه می‌کنند.

این نوشیدنی به‌طور سنتی قبل از افزودن قهوه با جوشاندن آب با چوب دارچین و سایر ادویه‌ها تهیه می‌شود، اما تهیه آن از دستور به دستور دیگر متفاوت است.

به‌عنوان‌مثال، در وراکروز (یک منطقه بزرگ پرورش قهوه در مکزیک)، تولیدکنندگان معمولاً قهوه آسیاب شده، شکر و ادویه را در پارچه‌ای که در آب جوش غوطه‌ور‌است می‌پیچند. اگر از پوست مرکبات استفاده شود، در انتها اضافه می‌شود.

بعد از دم کشیدن قهوه، قبل از سرو در یک گیاه اولا، قهوه مدتی استراحت داده می‌شود.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *