قهوه‌ تانزانیا به بلندای کلیمانجارو

مجله قهوه – تولید قهوه‌ تانزانیا از مهم‌ترین بخش‌های اقتصاد تانزانیا به شمار می‌رود و ۷۰ درصد قهوه تولیدی این کشور را گونه عربیکا و ۳۰ درصد آن را گونه روبوستا تشکیل می‌دهد. قهوه‌هایی که در بخش جنوبی تانزانیا کشت می‌شوند از شرایط بهتری برای خشک شدن برخوردارند و هم‌چنین دسترسی بهتری به امکانات حمل‌و‌نقل دارند که مزیت بزرگی به شمار می‌رود؛ چراکه بسیاری از انتقادها به نقص‌های قهوه تانزانیا به این موضوع برمی‌گردد که قهوه در کانتینرهای حمل، در تماس با بخار قرار می‌گیرد.
از شاخص‌ترین قهوه‌های تانزانیا می‌توان به قهوه موشی، آروشا و کلیمانجارو اشاره کرد که هر سه در تپه‌های کلیمانجارو در نزدیکی مرز کنیا کشت می‌شوند.

تاریخچه قهوه در تانزانیا

قهوه را نخستین بار در قرن شانزدهم از اتیوپی به تانزانیا آوردند. در ابتدا به‌جای تهیه‌ی نوشیدنی از این محصول، آن را محرک می‌دانستند و می‌جویدند. اعضای قبیله‌ی «هایا» از آن به‌جای پول استفاده می‌کردند و کشت قهوه تنها با اجازه‌ی رؤسای قبایل انجام می‌گرفت.
پس‌ازاین که تانزانیا مستعمره‌ی آلمان شد، کشت قهوه افزایش پیدا کرد. آلمان‌ها نفوذ رؤسای قبایل بر کشت قهوه را تضعیف کردند و همین موجب شد کشت این محصول گسترش قابل‌توجهی پیدا کند. به‌این‌ترتیب، از سال ۱۹۰۵ تا ۱۹۱۲، صادرات قهوه‌ی تانزانیا روبه افزایش یافت.

قهوه تانزانیاپس از جنگ جهانی دوم، آلمان‌ها جای خود را به بریتانیایی‌ها دادند. بریتانیا برنامه‌ای تنظیم و اجرا کرد که طی آن می‌بایست ۱۰ میلیون نهال قهوه کاشته می‌شد. درنتیجه، در سال ۱۹۲۵ تنها از یکی از مناطق تحت کشت قهوه در تانزانیا، ۶۰۰۰ تن قهوه صادر شد. در این بازه‌ی زمانی کشاورزان قهوه تصمیم به تشکیل نوعی تعاونی گرفتند تا بتوانند قیمت‌های منصفانه‌تر و به‌صرفه‌تری برای این محصول تعیین کنند.
در حال حاضر، تانزانیا نوزدهمین کشور تولیدکننده‌ی قهوه در دنیا و سومین تولید‌کننده‌ی بزرگ قهوه در آفریقا به شمار می‌رود و تقریباً یک درصد از قهوه‌ی عربیکای کل دنیا را تولید می‌کند. این قهوه از نوع عربیکای کشت‌شده در ارتفاع زیاد (SHG) و شدیداً دانه سخت (SHB) است.

ویژگی‌های قهوه‌ تانزانیا

هفتاد درصد قهوه‌ی تولیدی تانزانیا عربیکا است که اغلب در ارتفاعات کلیمانجارو کشت می‌شود. درختچه‌های روبوستا نیز معمولاً در نزدیکی دریاچه‌ی ویکتوریا و در ارتفاعات پایین‌تر به چشم می‌خورند. درختچه‌های قهوه‌ی تانزانیا معمولاً کم بازده هستند و همین مسأله کار را برای کشاورزان دشوارتر می‌کند.
قهوه‌ تانزانیا، مانند قهوه‌ی کنیا، از اسیدیته‌ای شفاف، زنده و شراب مانند برخوردار است و گاهی حتی با کمی تیزی همراه است. قهوه‌ تانزانیا طعمی قوی و پیچیده دارد و تن‌واری‌اش (body) متوسط رو به بالاست که حالتی غلیظ و خامه‌ای به این قهوه می‌دهد. طعم‌یاد توت‌های شیرین را به‌وضوح می‌توان در قهوه‌ی تانزانیا حس کرد؛ طعمی میوه‌ای که گاهی طعم‌یاد چوب سرو نیز در آن یافت می‌شود.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *