غذای آرام

فلسفه «غذای آرام» در بخش قهوه – 2

مجله قهوه – ما در جهانی زندگی می‌کنیم که به‌طور فزاینده‌ای سرعت می‌گیرد و خوردن و آشامیدن نیز از این قاعده مستثنا نیست. غذای آماده و این ایده که می‌توان همه‌چیز را «برای رفتن» ساخت، به یک قاعده تبدیل شده است. سرعت زندگی مدرن کاملاً عصبانی و عجول است. بااین‌حال «غذای آرام» یکی از تعابیری است که در این دنیای مدرن و سریع در حال گسترش است.

برای درک بهتر آن و چگونگی ارتباط آن با قهوه، من با کریستینا رنی، متخصص غذا در اتحادیه‌های بین‌المللی تجارت، امانوئل دوگره از Slow Food International و جان وانیو از «غذای آرام» اوگاندا صحبت کردم

که در ادامه بخش دوم آن را با هم می‌خوانیم:

غذای آرام در سطح تولید

جان وانیو هماهنگ‌کننده‌ی غذای آرام اوگاندا و همچنین مدیریت هیئت‌رئیسه قهوه اوگاندا می‌گوید که غذای آرام کشاورزی را به کشاورزان ارتقا می‌دهد

و خاطرنشان می‌کند که تمرکز بر حمایت از تنوع محصولات وجود دارد.

قهوه یک محصول نقدی برای تولیدکنندگان در اوگاندا است. برداشت زنجبیل، موز و سبزی‌ها در کنار گیاهان قهوه آن‌ها به معنای غذا برای بردن به خانه و همچنین درآمد اضافی از بازار محلی است.

جان می‌گوید، یکی دیگر از محورهای تمرکز تشویق جوامع کشاورزان برای حفظ محصولاتی است که با انقراض روبرو هستند.

جان می‌گوید که در اوگاندا، Kisansa (لیبریکا) و Nyasaland (مشتقی از Bourbon / Typica) دو نوع با پروفایل‌های فنجانی شگفت‌انگیز است اما با حجم تولید در حال کاهش.

به گفته جان، این به این دلیل است که دولت اوگاندا هیبریدهای عربیکا را با مقاومت بیشتر ارائه می‌دهد.

با توجه به سوددهی کشاورزان، این مناطق به‌تدریج مناطق کاشت قهوه را در اختیار می‌گیرند.

جان توضیح می‌دهد، مسئله این نیست که انواع طبیعی تولید نمی‌کنند.

در عوض، این است که کشاورزان شناخت کافی از آن‌ها یا نحوه مراقبت از آن‌ها ندارند.

با دادن نهاده‌های کشاورزی رایگان (مانند کودها) و انواع جدید ترکیبی، دولت ممکن است تنوع زیستی کشور را متحول کنند.

برای پرداختن به این موضوع، جان می‌گوید که هیئت‌رئیسه قهوه اوگاندا به کشاورزان قهوه کمک می‌کند تا با این‌گونه قهوه‌های بومی ارتباط برقرار کنند و آن‌ها را برای رشد موفقیت‌آمیز و سودآور حمایت می‌کند.

این آموزش به جوامع کشاورزی در مورد چگونگی پاسخ این گونه‌ها به شرایط آب و هوایی و خاک، بهترین شیوه‌های کشاورزی و تنوع محصولات است.

مصرف آهسته غذا و قهوه

از طرف مصرف‌کننده، کریستینا به من می‌گوید که در طی 10 سال اخیر «انقلابی کوچک» در بخش رستری ها اتفاق افتاده است.

امروزه مسئولیت آشپزها بسیار بیشتر از گذشته است. درنتیجه، آن‌ها بیشتر پاسخگو هستند.

کریستینا می‌گوید: «گفتگوی لازم در حال رخ دادن است و قهوه بخشی از آن مکالمه است.»

اکنون برای همه محصولات غذایی (و قهوه) تأمین اجتماعی و زیست‌محیطی در بالای دستور کار قرار دارد.

آشپزها، کارآفرینان غذا و مارک‌های قهوه همه در این مسابقه شرکت می‌کنند.

اتلاف صفر، پردازش کارآمد و اقدامات اجتماعی عادلانه سه عامل اساسی هستند.

این‌ها طولانی‌تر و گرانتر می‌شوند، اما ایده این است که یک زنجیره تأمین پایدارتر در بلندمدت قویتر خواهد بود.

«قهوه بخشی از رستری است و [به همین ترتیب] ما باید به مبدأ نگاه کنیم.

چه کسی آن را تولید کرده، از کجا می‌آید و چگونه بر محیط تأثیر می‌گذارد.»

خاستگاه و فرهنگ محلی

تا چند دهه گذشته، توجه کمی به داستان جوامع پشت قهوه‌ای که می‌نوشیدیم، توجه می‌شد. این تا حدی به دلیل یک شکاف جغرافیایی قابل‌توجه است و همچنین به دلیل سال‌ها سرکوب فرهنگی درنتیجه رابطه استعمار با قهوه.

امروزه، ترویج داستان در مورد اینکه یک محصول از کجا می‌آید (بنابراین فرهنگ و میراث محلی را حفظ می‌کند) در فلسفه غذای آرام کلیدی است. همین مسئله در مورد قهوه آهسته نیز صدق می‌کند.

قهوه آهسته برای حفظ انواع قهوه بومی و بازیابی مجدد آن‌ها در اکوسیستم‌های خاص، همانند اوگاندا، فقط یک موضوع کشاورزی زراعی نیست. این همچنین در مورد حفظ میراث ملی و یافتن ارزش در آن است.

پس از قرن‌ها ارائه اروپا و ایالات‌متحده به‌عنوان نمونه‌هایی از «نحوه مصرف»، سرانجام کشورهای تولیدکننده شروع به ترویج ارزش‌های فرهنگی ملی و منطقه‌ای خود در مصرف قهوه می‌کنند.

کریستینا در ونزوئلا متولد و بزرگ‌شده است که قهوه نسبتاً کمی تولید می‌کند.

قهوه ایتالیایی پر زرق و برق و مجلل دیده می‌شد و مردم آماده بودند هزینه‌های بیشتری را برای آن بپردازند – صرف‌نظر از کیفیت قهوه‌ای که در ونزوئلا در آن زمان تولید می‌شد.

بااین‌حال، به‌مرور، جوامع در آمریکای لاتین این خط فکری را زیر سؤال بردند. افراد بیشتری شروع به بررسی آنچه در کشور ارائه می‌دهند می‌کنند.


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *