فلت وایت

فلت وایت و تفاوت‌های آن با لاته

مجله قهوه – فلت وایت یکی از نوشیدنی‌ها بر پایه اسپرسو است که در منوی کافی‌شاپ‌ها با نام آن روبرو شده‌اید. اگر تاکنون فلت وایت را تجربه نکرده‌اید در این مقاله به چیستی و تاریخچه این نوشیدنی و تفاوت‌های آن با لاته دیگر نوشیدنی بر پایه اسپرسو می‌پردازیم.

مشخصه‌های فلت وایت

این نوشیدنی متشکل از اسپرسو و شیر است و این نوشیدنی پیشنهادی بسیار خوب برای کسانی که می‌خواهند نوشیدنی با طعمی قوی‌تر از قهوه با شیر دارای فوم شیر داشته باشند.

شواهد بسیار زیادی وجود دارد از اینکه این نوشیدنی اصالتی استرالیایی یا نیوزلندی دارد. این نوشیدنی حدود سال ۱۹۸۰ به منوهای کافه‌های آمریکایی و بریتانیایی هم واردشده و این روزها به‌عنوان یک نوشیدنی استاندارد SCA شناخته می‌شود.

نام‌گذاری این نوشیدنی از برخورد موج‌های دریا با صخره‌های کوهستانی که باعث پدید آمدن موج‌های سفید بود الهام گرفته شد و واژه فلت هم به این دلیل اضافه‌شده که در حقیقت فوم این نوشیدنی کمتر و صاف‌تر از کاپوچینو یا لاته است.

وقتی استارباکس شروع به سرو این نوشیدنی بانام بولد لاته در آمریکا نمود کاملاً واضح بود که این نوشیدنی مسیر خاصی را تا به آنجا طی کرده است.

با این حساب ما میدانیم این نوشیدنی متشکل از اسپرسو و فوم شیر است پس چه تفاوتی با لاته یا کاپوچینو دارد؟

لاته در حدود سال ۱۹۸۰ وارد انگلیس شد، اما ایده اصلی این نوشیدنی از ایتالیا شروع شد. به‌هرحال منظور از لاته، دوشات اسپرسو به‌اضافه شیر فوم گیری شده است و کاپوچینو هم بر طبق اصول، متشکل از یک شات اسپرسو به‌اضافه شیر فوم گیری شده اشاره دارد و طبق روالی که از قدیم بوده فوم بیشتری نسبت به لاته دارد، لاته بزرگ‌تر و با نسبت بیشتری از قهوه و شیر در مقابل کاپوچینو است، اما نکته گیج‌کننده این است که فلت وایت با دوشات اسپرسو چه تفاوتی با لاته دارد؟

فلت وایتتفاوت لاته و فلت وایت

می‌توان گفت یکی از تفاوت‌های اصلی حجم فنجان مورداستفاده است. در استرالیا معمولاً لاته در فنجان ۲۰۰ میلی‌لیتری شیشه‌ای سرو و فلت وایت در فنجان سرامیکی ۱۸۰ میلی‌لیتری سرو می‌شود و مقدار آن نسبت به لاته رقیق‌تر است. اصولاً لاته فومی نزدیک به یک سانتی‌متری دارد و فلت وایت فومی در حدود ۰٫۵ سانتی‌متر. به‌هرحال در سال‌های اخیر این تفاوت فوم تغییر کرده و فوم هر دو نوشیدنی به یک حالت درآمده است.

بازهم با این تفاسیر ما به‌طورقطع تنها نمی‌توانیم بگوییم این دو نوشیدنی فقط ازنظر حجم و نسبت ترکیب شیر و قهوه متفاوت هستند. لاته یا کاپوچینو هر دو با مقدار استاندارد اسپرسو سرو می‌شود اما در فلت وایت باریستا می‌تواند از دوشات ریستریتو استفاده کند تا گستردگی طعمی بیشتری به نوشیدنی بدهد.

این‌که چه چیزی می‌تواند برای شما یک نوشیدنی جذاب پدید آورد تماماً به کافه‌ای که در آن هستید و باریستای آن بستگی دارد، اما جاناتان پرستیژ مدیرعامل ریپَک اسپرسو، این‌گونه می‌گوید که فوم لاته و فلت وایت زیاد تفاوتی ندارند اما برای این نوشیدنی بهتر است از فوم خیس و غیر پفکی استفاده شود تا جایی که باریستا بتواند روی نوشیدنی آرت بزند و تفاوت عمده را همان حجم لیوان و نسبت کمتر ترکیب شیر با قهوه در فلت وایت می‌داند.

قهوه لاته

لاته به‌عنوان پرفروش‌ترین نوشیدنی در کافه‌های موج دوم و فلت وایت پرفروش‌ترین نوشیدنی در کافه‌های موج سوم معرفی‌شده است. هر دو آن‌ها پرفروش و محبوب هستند و خوب بودن این نوشیدنی‌ها به کیفیت متریال و حس و حال باریستا بستگی دارد.

سیِران تریگ مدیر انسستور کافی در نورویچ انگلستان این نوشیدنی را از ترکیب دو شات اسپرسو در فنجان با گنجایش ۱۵۰ تا ۱۸۰ سی‌سی با فومی نازک و لاته را از همان ترکیب با نسبت شیر بیشتر در فنجان ۲۱۰ تا ۲۷۰ سی‌سی حتی ۳۰۰ سی‌سی و فومی مابین فلت وایت و کاپوچینو معرفی می‌کند.

این تفاوت گنجایش تنها یک پارامتر را تغییری می‌دهد و آن‌هم نسبت ترکیب شیر با قهوه است. وقتی شما دوست دارید بیشتر از طعم‌های قهوه خود به‌خصوص قهوه‌های اسپشیالیتی لذت ببرید قطعاً فلت وایت می‌تواند گزینه مناسب‌تری برای شما باشد. فلت وایت برای شما تجربه چشایی بهتری از دانه قهوه را پدید می‌آورد و این نوشیدنی راهی خوب برای حس طعم یک قهوه اسپشیالیتی از یک نوشیدنی ترکیبی با لبنیات است.

آیا فلت وایت قوی‌تر است؟

ازنظر طعمی و مزه‌ای می‌توان گفت این نوشیدنی از لاته قوی‌تر است اما ازنظر میزان کافیین و مواد دیگر درون قهوه هیچ تفاوتی باهم ندارند، به این خاطر که هر دو آن‌ها دوشات معمول اسپرسو دارند.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *