فرهنگ قهوه یونان

فرهنگ قهوه یونان ؛ تقابل سنت و مدرنیته

مجله قهوه – در یونان، قهوه یک روش زندگی است. فرهنگ قهوه یونان هم در جامعه عمومی و هم در بخش خصوصی نقش مهمی دارد.

از سنت و قهوه ایبریک گرفته تا “فراپه” نمادین و قهوه موج سوم امروز، یونان همیشه قهوه را به تمام اشکال پذیرفته است.

از داستان قهوه در یونان بیش از هفت قرن می‌گذرد و عمیقاً با تاریخ مدرن این کشور در هم تنیده است.

در ادامه در مورد تاریخ و فرهنگ قهوه یونان و اینکه امروز صحنه قهوه یونان چگونه است بحث می‌کنیم.

تاریخچه‌ی قهوه در یونان

روابط یونان با قهوه از زمان امپراتوری عثمانی آغاز شد. اولین کافی‌شاپ – یا “kafeneio”، به زبان یونانی، از اوایل سال 1475 در قسطنطنیه (استانبول کنونی) افتتاح شد.

جورج میسژنیانس صاحب میسیگیانی، یک “کافکوپتئوی” تاریخی در آتن است. او به من می‌گوید که تا قرن 17، بیش از 300 کافی‌شاپ فقط در تسالونیکی وجود داشت. تا قرن 18 کافه‌ها جایی برای تعامل اجتماعی بودند.

ازنظر تاريخي، دانه‌های قهوه سبز در يك تابه روي يك آتش برشته می‌شوند و سپس در قهوه‌خانه‌ها دم می‌شوند.

در اواخر قرن نوزدهم و اوایل قرن 20، “kafekopteia” مانند Misegianni ظاهر شد. این‌ها قهوه‌فروشی‌های مخصوص قهوه و پخت‌وپز قهوه بودند – کلمه “kafekopteio” به معنای واقعی کلمه به‌عنوان “دستگاه برش قهوه” ترجمه می‌شود – که همچنین قهوه سنتی یونانی یا “ایبریک” را نیز می‌فروخت.

این‌گونه بود که بیشتر مردم تا دهه 1950 و هنگام ظاهر شدن فیلتر و قهوه فوری، قهوه مصرف می‌کردند.

در دهه 1960، نسخه یخی قهوه فوری معرفی شد: frappé. این به‌سرعت موردعلاقه ملی شد.

مغازه‌های سنتی kafeneio باقی‌مانده بودند، اما مؤسسات نوشیدن قهوه جدید و مدرن یا “kafeteria” شروع به ظهور کردند.

آن‌ها یونانیان جوانی را که می‌خواستند معاشرت کنند و بافرهنگ عامه مردم آمریکا و اروپا کنار بیایند، در خود جای دادند.

موج های قهوه در یونان

دهه 1990 جای خود را به موج دوم قهوه آتن داد که متمرکز بر ارائه تجربه قهوه تصفیه‌شده به مردم بود. کافه معروف دا کاپو، ازجمله، اسپرسو و کاپوچینو ایتالیایی را به این شهر آورد.

موج سوم اوایل دهه 2000 و دیرتر از ایالات‌متحده و بقیه اروپا وارد یونان شد، اما یونانیان با آغوش باز پذیرای آن شدند.

Iordanis Iosifidis، مدیرکل Kafea Terra، توزیع‌کننده عمده قهوه یونان، به من می‌گوید که بحران اقتصادی در سال 2008 هیچ تأثیری بر کاهش سرعت محبوبیت قهوه در یونان نداشت و درواقع، فروش قهوه در این دوران افزایش یافت.

اوردانیس می‌گوید: “یونانی‌ها می‌خواهند در هرجایی باشند اما در خانه نباشند. آن‌ها عاشق بیرون رفتن هستند.”

با درآمد کم‌سابقه و نرخ بیکاری بالا در اواخر دهه 2000، یونانیان مجبور شدند فعالیت‌های گرانقیمت اجتماعی خود را کاهش دهند و قهوه به‌عنوان یکی از معدود فعالیت‌های تفریحی مقرون‌به‌صرفه بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

کافه در یونان: راهی برای زندگی

دیمیتریس باتیس، مدیر کافه Dexameni در آتن می‌گوید: “برای یونانیان، نوشیدن قهوه مانند شستن صورت شما در صبح است: یک مراسم روزانه و یک ضرورت. یونانی‌ها نمی‌توانند بدون قهوه زندگی کنند.”

قهوه یونانی یا ایبریک

قهوه یونانی که با عنوان “قهوه ایبریک” نیز شناخته می‌شود قرن‌هاست که از محبوبیت بالایی برخوردار بوده است.

این قهوه به‌صورت آسیاب ریز خردشده است با ایبریک معروف یونانی یا جذوه ترکی دم‌آوری می‌شود که یک گلدان کوچک برنجی با دسته‌بلند است.

دیمیتریس می‌گوید: “راز این قهوه این است که آن را با گاز (یک مشعل گاز کمپینگ منفرد) تهیه کنید.

بسیاری از افراد آن را در بالای اجاق‌گاز برقی یا یک دستگاه می‌سازند، اما یک قهوه واقعاً عالی یونانی فقط با یک گاز یا هوولی سنتی (شن و ماسه گرم) حاصل می‌شود؛ اما این قهوه چه در خانه و چه در کافی‌شاپ دم شود، هر قهوه ایبریک خوب به یک‌لایه غنی از کف معروف به “کیماکی” احتیاج دارد.

فراپه

فراپه نوشیدنی قهوه یخی یونانی است که با قهوه محلول، آب، شکر (اختیاری) و شیر (همچنین اختیاری) تهیه‌شده است.

این ماده تقریباً به‌طور تصادفی توسط دیمیتریس واكوندیوس، نماینده یونانی نسكافه، در سال 1957 اختراع شد.

زیبایی فراپه سادگی آن است: هرکسی می‌تواند آن را بسازد، در هرکجا. کافی است آب و قهوه فوری را با هم مخلوط کنید، به‌شدت تکان دهید و در صورت مقداری یخ، شکر و شیر اضافه کنید.

این قهوه همچنین ارزان و در دسترس است.

فریدو پاسخ موج سوم به فراپه

freddo درواقع نسخه‌ای یخ‌زده از محبوب‌ترین نوشیدنی‌های مبتنی بر اسپرسو است.

اسپرسو freddo، freddo cappuccino و حتی فریدو سفید مسطح وجود دارد. در یونان به‌خصوص در تابستان که دمای هوا بالا می‌رود این نوشیدنی‌ها بسیار محبوب‌اند.

طعم فوق‌العاده‌ای دارد، می‌توان آن را در کافی‌شاپ‌های مخصوص سرو کرد و با توجه به مشتری می‌توان آن را سفارشی کرد.

این نوشیدنی را می‌توان با خامه، شیر، شیر سویا، شکلات، دارچین یا حتی سیاه سرو کرد.

آن‌ها فریدو را اختراع كردند كه در اصل اسپرسو مضاعفی است كه با یخ مخلوط می‌شود. این نوشیدنی یک‌شبه محبوب شد و تا به امروز یکی از علاقه‌های ملی به شمار می‌رود.

قهوه موج سوم در یونان

تعدادی از نقاط ارائه قهوه موج سوم پررونق در یونان وجود دارد. هنگامی‌که موج سوم به کشور رسید، خیلی سریع محبوبیت خود را افزایش داد.

اوردانیس می‌گوید این امر به این دلیل است که قهوه بخش بزرگی از فرهنگ قهوه یونان است.

او می‌گوید قدردانی کشور از قهوه خوب یک امر طبیعی است.

عشق به قهوه و معاشرت بخشی از فرهنگ یونان است، همان‌طور که مفهوم تاریخی Philoxeneia یا مهمان‌نوازی از ویژگی‌های یونان است.

این کشور در سال‌های اخیر اوقات سختی را تجربه کرده است و درحالی‌که بسیاری از موارد نامشخص است، قهوه یکی از آن‌ها نیست.

قهوه روش روشنی برای زندگی در این کشور است و همیشه بخشی از تصویر زندگی یونانی‌ها از یک‌راه یا دیگری خواهد بود.

منبع: perfect daily grind

نوشته Sarah Charles

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *