مجله قهوه – مدلین کلمبیا واقع در یک دره باریک بین دو رشتهکوه آند، یک کلانشهر پررونق است که بیش از دو و نیم میلیون نفر در آن زندگی میکنند. به لطف آبوهوای معتدل و مطبوع خود، در کلمبیا با نام la ciudad de eterna primavera یا شهر بهار ابدی نیز شناخته میشود. بنابراین، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد فرهنگ قهوه در مدلین ، با صاحبان کافیشاپ در سراسر شهر صحبت کردم که در ادامه میخوانیم:
مانند بسیاری از شهرهای کلمبیا، مدلین فرهنگ قهوهای قوی دارد، از قهوههای تلخ و شدید که در گوشه و کنار خیابان سرو میشود تا کافیشاپهای تخصصی که بهسرعت در حال رشد است. بااینحال برای مردم مدلین، قهوه چیزی فراتر از یک نوشیدنی است.
این یک روش زندگی است که به تولید در منطقه وسیعتر Antioquia و مصرف در خود شهر مرتبط است.
یک تاریخچه مختصر از قهوه در مدلین
به لطف آبوهوای خوب منطقه و زمینهای حاصلخیز کوهستانی، قهوه در مدلین و منطقه وسیعتر آنتیکویا سابقه طولانی و موفقی داشته است.
در آغاز قرن بیستم، Antioquia از منطقه Caldas پیشی گرفت و بهعنوان منطقه قهوه ساز پیشرو در کلمبیا شناخته شد.
بهزودی، به دلیل ارائه لوبیای مداوم با کیفیت بالا شناخته شد. در کنار استخراج طلا، تولید قهوه به طرز چشمگیری به رشد منطقه در طول قرن کمک کرد.
پدرو Echavarria صاحب کافه Pergamino در محله El Poblado در مدلین میگوید که ازنظر بسیاری از کلمبیاییها، مدلین همیشه یک پایتخت قهوه بوده است.
پدرو میگوید: «تخصص تولید قهوه و روحیه کارآفرینی باعث توسعه سریع فرهنگ قهوه در مدلین
و همچنین ظهور چندین رستوران و کافه شده است.»
«تعداد زیادی مزارع تولید قهوه در منطقه وجود دارد، به این معنی که دسترسی به قهوه با کیفیت [برای هرکسی که به دنبال راهاندازی فروشگاه خود است] آسان است.
این شامل کسانی میشود که میخواهند قهوه صادر کنند.»
صادرات قهوه در کلمبیا
کلمبیا هرساله بیش از 13 میلیون کیسه قهوه 60 کیلوگرمی تولید میکند که حدود 10٪ از کل تولید جهانی قهوه را تشکیل میدهد (طبق آمار سال 2019).
با وجود تولید و صادرات در مقیاس بالا، مصرف قهوه در کلمبیا (مانند بسیاری از کشورهای تولیدکننده دیگر)
با متوسط سرانه حدود 2 کیلوگرم، داستان متفاوتی است.
بااینحال، در سالهای اخیر، به لطف بخشی از رویدادها و ابتکارات پشتیبانی شده توسط FNC، مصرف قهوه شروع به رشد کرده است.
Ilse Geyskens، صاحب کافه Velvet در El Poblado، میگوید که تاریخ قوی تولید قهوه در منطقه Antioquia نقشی اساسی در مصرف قهوه در مدلین داشته است.
ایلزه میگوید:
«با گذراندن وقت در اروپا و ایالاتمتحده، من هرگز درک عمیقی از تولید قهوه در بین باریستاها ندیدهام، همانطور که در اینجا میبینم.»
«من معتقدم که تاریخ و دانش مردم بهخوبی تجربه کافی را میبخشد و متعاقباً تأثیر زیادی در توسعه فرهنگ قهوه در مدلین داشته است.»
عادات و روندهای مصرف قهوه
باگذشت زمان، کلمبیا به تولید برخی از با کیفیتترین قهوههای جهان و صادرات آن در مقادیر زیاد شهرت پیدا کرد.
بعد از برزیل، بزرگترین تولیدکننده قهوه در آمریکای لاتین و سومین تولیدکننده قهوه در جهان است.
تولیدکنندگان قهوه Antioquian بهطورمعمول کشاورزان خرده مالکی هستند که در ارتفاعات
و دمای نسبتاً پایین قهوه میکارند که هر دو برای تولید با کیفیت عربیکا مناسب است.
این شرایط باعث میشود که گیلاسهای قهوه با کندتر شدن طعمها و رایحههای متمایز، آهستهتر برسد.
مصرف قهوه تینتو در کلمبیا
بااینوجود، علیرغم این واقعیت که قهوه کلمبیایی در طول تاریخ بهعنوان بازارهای مصرف در سراسر جهان باکیفیت بالا به بازار عرضه میشده است،
کلمبیاییها بهطور سنتی قهوه مخصوص نمینوشند.
این تا حدی به استانداردهای کیفیت کشور برای صادرات بر میگردد. دانههای قهوه بالاتر از یک استاندارد کیفیت خاص برای صادرات مشخص شدهاند،
درحالیکه هر آنچه در زیر است برای استفاده داخلی نگهداری میشود.
درنتیجه، ازنظر تاریخی دسترسی کلمبیاییها به قهوه با کیفیت بالا چه در کافیشاپها و چه برای مصرف در خانه دشوار بوده است.
در طول تاریخ قهوه در این کشور بهعنوان تینتو، یک قهوه غلیظ که معمولاً در گوشه و کنار خیابان از فلاکس گرم میشود، مصرف میشده است.
تینتو را معمولاً با قهوه بیکیفیت نگهداری شده برای مصرف داخلی تهیه میکنند و غالباً شکر به آن اضافه میشود تا عطروطعم شدید و تلخ آن را بپوشاند.
Joan Molina صاحب کافههای Rituales Café و La Fabrica Coffee Roasters در مدلین میگوید:
«معمولاً کلمبیاییها زیاد کار میکنند، بنابراین آنها اغلب وقت کافی برای تهیه قهوه با کیفیت خوب پیدا نمیکنند.
به همین دلیل، قهوه تینتو و فوری همیشه در دسترس ترین روش نوشیدن قهوه بوده است.»
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.