جنبش قهوه زنان

ظهور پدیده جنبش قهوه زنان – 1

مجله قهوه – بخش قهوه به‌طور سنتی تحت سلطه مردان قرار دارد. درحالی‌که درصد بالایی از نیروی کار تولیدی را زنان تشکیل می‌دهند، زنان تولیدکننده اغلب نمایندگی کمی درزمینهٔ کاری خود دارند. بااین‌حال، عدالت اجتماعی و درک گسترده صنعت و قبول این تفکر که زنان باید در آینده بخش قهوه نقش یکسانی داشته باشند، روایت جنبش قهوه زنان را تغییر می‌دهد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جنبش قهوه زنان، با ژانل تاملینسون از زنان جامائیکا در قهوه، کیمبرلی ایسون از مشارکت برای برابری جنسیتی و کانی کولوسواری از کافه فمنینو صحبت کردم که در ادامه باهم می‌خوانیم:

چرا جنبش قهوه زنان شکل گرفت؟

زنان بخش قابل‌توجهی از نیروی کار کشاورزی در بخش قهوه هستند.

تخمین زده می‌شود که بین 20 تا 30 درصد مزارع تولید قهوه توسط زنان اداره می‌شوند و بسته به منطقه، 70 درصد نیروی کار در تولید قهوه توسط زنان تأمین می‌شود.

باوجوداین، تولید قهوه به‌عنوان «تجارت مردانه» دیده می‌شود، جایی که زنان اغلب نقش‌های مکمل دارند.

ژانل تاملینسون رهبر پایداری زنان جامائیکا در قهوه (JAWiC) می‌گوید:

«حتی اگر سیستم تولید قهوه فراگیر تلقی شود، محدودیت‌های خاص بدان معناست که زنان نمی‌توانند به‌طور مؤثر از فعالیت‌های خود در این بخش سرمایه بگیرند.»

به دلایل تاریخی، فرهنگی یا نهادی، دسترسی زنان به زمین اغلب شامل استفاده از حق است، نه مالکیت.

این واقعیت که آن‌ها اغلب کارهای خانه و مراقبت از کودکان را در کنار کار در مزرعه انجام می‌دهند، فرصت‌های آن‌ها را بیشتر محدود می‌کند.

ژانل می‌گوید اگرچه زنان می‌توانند در این كار مشاركت داشته باشند، اما بیشتر تصمیمات توسط مردانی اتخاذ می‌شود كه فرصت بیشتری برای به دست آوردن تجربه لازم برای تصمیم‌گیری داشته‌اند.

امروزه، آگاهی بیشتری از نیاز به عدالت جنسیتی به‌طورکلی وجود دارد.

کیمبرلی ایسون بنیانگذار و مدیرعامل شرکت در مشارکت برای برابری جنسیتی می‌گوید:

«به رسمیت شناختن نقش زنان در قهوه و اینکه چگونه به رانندگی و فشار آوردن به پایداری بخش کمک می‌کند، شناخته می‌شود.»

بااین‌حال، جنبش قهوه زنان و دلیل تأسیس تعاونی‌های قهوه زنان همیشه در دستیابی به عدالت جنسیتی نیست؛ اما بعضی‌اوقات (و بیشتر اوقات بیشتر) فقط عملی بودن است.

فرهنگ

کانی کولوسواری مدیر کافه فمنینو از شرکت بازرگانی محصولات ارگانیک را با یک عضو تعاونی فقط زن در سوماترا و عمدتاً مسلمان اندونزی اداره می‌کند.

او می‌گوید که به دلایل فرهنگی، زن و مرد به‌طور جداگانه در اتاق‌های مختلف جمع می‌شوند.

تعاون زنان یک راه‌حل عالی برای این واقعیت فرهنگی است و زنان و مردان را قادر می‌سازد تا آزادانه به کار خود بپردازند.

تعارض

در کشورهای پس از درگیری، زنان اغلب چاره‌ای جز تجمع و ادامه کار ندارند.

کانی از تجربه خود در روآندا می‌گوید، جایی که از سال 2009 با یک شرکت تعاونی قهوه کار می‌کرد.

او می‌گوید: «بیشتر مردان جامعه یا در نسل‌کشی یا در زندان کشته شدند و زنان وظیفه تولید قهوه را بر عهده گرفتند و یک برنامه Cafe Femenino در قالب یک تعاونی قهوه کاملاً زنانه ایجاد کردند.»

«زنان جامعه از هر دو طرف درگیری گرد هم آمده بودند.»

آن‌ها گفتند: «فقر اکنون دشمن مشترک ما است و ما باهم بر آن غلبه خواهیم کرد. این واقعیت دل‌خراش اما الهام‌بخش بود.»

مهاجرت

کیمبرلی اضافه می‌کند که مهاجرت نیز یک دلیل است.

به‌عنوان‌مثال، در گواتمالا، [بسیاری از] مردان مهاجرت کرده‌اند و زنان برای اداره تجارت عقب مانده‌اند.

آن‌ها برای ارتقای ظرفیت‌های خود و یافتن راهی برای پیشرفت باید با هم جمع شوند.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

دستگاه‌های اسپرسو

تکامل دستگاه‌های اسپرسو در گذر زمان – 2

مجله قهوه – دستگاه‌های اسپرسو مرکز کافی‌شاپ‌های سراسر جهان و نمادی از تخصص فنی و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *