شیر مناسب

شیر مناسب برای محیط زیست 2

مجله قهوه – انتخاب‌های آگاهانه ازنظر زیست‌محیطی در شیر ممکن است مشکل باشد وقتی‌که گزینه‌های زیادی ارائه می‌شود. آیا باید شیر گیاهی بخریم، یا لبنیات دامی؟ ما شواهد را برای کمک به انتخاب نوع شیر مناسب در ادامه بررسی کرده‌ایم.

شیر مناسب از حبوبات

از شیر سویا هزاران سال است که در چین استفاده می‌شود و قبلاً در غرب حضور مستقیمی داشته است، اما گزینه کنف نسبتاً جدید است.

تمام حبوبات از بین برنده نیتروژن هستند. این بدان معنی است که باکتری‌های موجود در گیاهان نیتروژن تولید می‌کنند که باعث بهبود حاصلخیزی خاک و کاهش نیاز به کود می‌شود. حبوبات، به‌ویژه در مقایسه با بادام و لبنیات، ازنظر آب نیز کارآمد هستند.

شیر مناسب سویا

شیر سویا ازنظر آب، پتانسیل گرم شدن کره زمین و کاربری زمین عملکرد محیطی بسیار خوبی دارد.

ایالات‌متحده و برزیل بزرگترین تأمین‌کننده لوبیای سویا هستند و این گیاه هنگام استفاده تجاری بسیار متنوع است و سهم زیادی از لوبیا به‌عنوان خوراک دام استفاده می‌شود.

بااین‌حال، یک نگرانی مهم زیست‌محیطی، نیاز به پاک‌سازی و تبدیل تعداد زیادی از گیاهان بومی برای رشد سویا است. کاهش کلی تقاضا برای گوشت و غذاهای حیوانی به‌طور بالقوه می‌تواند نیاز به تولید مقادیر زیادی دانه سویا برای خوراک دام را کاهش دهد، اما هنوز شاهد چنین تغییراتی نیستیم.

شیر مناسب کنف

فواید زیست‌محیطی شیر کنف آن را به یک تغییردهنده بازی تبدیل می‌کند.

دانه‌های آن برای روغن و شیر فرآوری می‌شود، اما گیاه آن بسیار پرکاربرد است – تمام قطعات آن می‌تواند به‌عنوان مواد ساختمانی، الیاف نساجی، کاغذ تفاله و کاغذ یا پلاستیک‌های پایه کنف استفاده شود.

ریشه‌های آن عمیق رشد می‌کنند که باعث بهبود ساختار خاک و کاهش قارچ می‌شود. همچنین در برابر بیماری‌ها مقاوم است و سایه زیادی ایجاد می‌کند که رشد علف‌های هرز را سرکوب می‌کند. این امر به‌نوبه خود نیاز به علف‌کش‌ها و سموم دفع آفات را کاهش می‌دهد.

کنف به آب بیشتر از سویا، اما کمتر از بادام و لبنیات نیاز دارد. باوجوداینکه یکی از قدیمی‌ترین محصولاتی است که بخصوص در اروپا استفاده می‌شود، کنف در مقادیر بسیار کمی تولید می‌شود.

شیر مناسب از غلات

تقریباً از هر غلات می‌توانیم شیر گیاهی تولید کنیم، اما محبوبیت برنج و جو دوسر در این میان بیشتر است. بااین‌حال، آن‌ها در مقایسه با شیرهای خشکبار به زمین بیشتری نیاز دارند.

برنج

شیر برنج جای آب زیادی دارد. به‌ویژه، در مقایسه با سایر گزینه‌های گیاهی با انتشار بیشتر گازهای گلخانه‌ای همراه است زیرا باکتری‌های تولیدکننده متان در شالیزارهای برنج ایجاد می‌شوند.

در برخی موارد، شیر برنج ممکن است حاوی مقادیر غیرقابل قبولی از آرسنیک باشد؛ و استفاده از کود برای افزایش عملکرد می‌تواند مجاری آب اطراف را آلوده کند.

شیر مناسب جو دو سر

شیر جو دو سر به دلیل مزایای کلی زیست‌محیطی، در سراسر جهان محبوبیت بیشتری پیدا کرده است.

اما مشابه سویا، قسمت عمده تولید جو دوسر برای خوراک دام مورداستفاده قرار می‌گیرد و هرگونه کاهش تقاضا برای غذاهای حیوانی باعث کاهش فشار بر این گیاه می‌شود.

در حال حاضر در كانادا و آمریكا كشت می‌شود، بیشتر عملیات جو دوسر به‌صورت مونوكشت در مقیاس وسیع انجام می‌شود، به این معنی كه این تنها نوع محصول است كه در یك منطقه بزرگ پرورش می‌یابد. این عمل حاصلخیزی خاک را کاهش می‌دهد، تنوع حشرات را محدود می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌ها و آلودگی به آفات را افزایش می‌دهد.

جو دوسر نیز به‌طورمعمول با سموم دفع آفات بر پایه گلیفوزات پرورش می‌یابد که اعتبار محیط زیست آن را لکه‌دار می‌کند زیرا می‌تواند باعث تکثیر عوامل بیماریزای گیاهی، حیوانی و حشره‌ای مقاوم در برابر گلیفوزات شود.

پیام آخر: تنوع در گزینه‌ها

نسخه‌های ارگانیک تمام این شیرهای گیاهی برای محیط زیست بهتر است زیرا در آن‌ها از کودهای شیمیایی کمتری استفاده می‌شود، عاری از آفت‌کش‌ها و علف‌کش‌ها هستند و فشار کمتری به خاک وارد می‌کنند. هر نوع افزودنی اعم از تقویت‌کننده، مانند کلسیم یا ویتامین، طعم‌دهنده‌ها یا مواد اضافی مانند شکر، قهوه یا شکلات، باید جداگانه در نظر گرفته شود.

در نظر گرفتن بسته‌بندی نیز بسیار مهم است. بسته‌بندی 45٪ از پتانسیل گرمایش جهانی شیر بادام کالیفرنیا را تأمین می‌کند؛ و لازم به یادآوری است که هدر دادن شیر از اثر زیست‌محیطی بسیار بیشتری برخوردار است و اخلاق نحوه بهره‌برداری انسان از دنیای حیوانات را زیر سال می‌برد.

اگر به‌عنوان یک مصرف‌کننده در تلاش برای کاهش ردپای محیطی شیر مصرفی خود هستید، اولین پیام این است که باید از مصرف لبنیات خودداری کنید و آن را با گزینه‌های گیاهی جایگزین کنید.

پیام دوم این است که بهتر است شیرهای گیاهی مورداستفاده را متنوع کنیم. تغییر به تنها یک گزینه، حتی اگر در حال حاضر ازنظر محیط زیست دوستانه‌ترین باشد، به این معنی است که تقاضای بازار به‌طور بالقوه مورد سو استفاده قرار می‌گیرد.

منبع: daily coffee news

نوشته دورا مارینوا و دیانا بوگووا

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *