مجله قهوه – قهوههای عربیکا و روبوستا بر بازار جهانی قهوه تسلط دارند و تقریباً 100٪ از کل قهوههای فروختهشده در سراسر جهان را تشکیل میدهند. باوجوداین، 122 گونه شناختهشده دیگر در تیره قهوه وجود دارد، اما اینها تأثیر چندانی در صنایع گسترده ندارند. بااینوجود، به دلیل جنگلزدایی و تأثیر تغییرات آب و هوایی، 60٪ از تمام گونههای قهوه در معرض تهدید قرار دارند، برخی به دنبال این گونههای ناشناخته دیگر هستند تا امنیت بیشتری در صنعت ایجاد کنند. یکی از این گونههای کمتر شناختهشده دیگر قهوه استنوفیلا است که در غیر این صورت بهعنوان «قهوه مرتفع» شناخته میشود که از تپههای سیرالئون و کشورهای همسایه سرچشمه میگیرد.
درباره قهوه استنوفیلا اطلاعات کمی در دست است. بااینحال، ما با دو محقق در مورد تاریخچه و توانایی آن در حمایت از بازار جهانی قهوه صحبت کردیم. ادامه مطلب را بخوانید تا از صحبتهای آنها مطلع شوید.
آیا قهوه استنوفیلا پتانسیلی برای بازار گسترده دارد؟
تحقیقات انجامشده توسط آرون و همکارانش از سال 2012 در باغ گیاهشناسی سلطنتی، کیو، به این نتیجه رسیده است که در دهههای بعدی، رشد گیاهان عربیکا در بسیاری از مناطق غیرممکن است. اگر میخواهیم رشد صنعت قهوه را در آینده ببینیم، مهم است که سایر گونههای قهوه را برای انطباق با تغییرات اقلیمی بررسی و از آنها یاد بگیریم.
قهوه استنوفیلا میتواند بخشی از راهحل در پاسخ به تغییر شدید آبوهوا در امتداد کمربند قهوه باشد. مقاله آرون و جرمی اشاره میکند که « گزارششده است که قهوه استنوفیلا در برابر شرایط خشک مقاومت میکند و همچنین در مقایسه با گونههای اصلی محصول ممکن است در برابر درجه حرارت بالا و بارندگی کم مقاومت زیادی داشته باشد.»
بقای این گونه
بااینحال، آنها همچنین توجه دارند که مواردی در مورد بقای اینگونه در طبیعت وجود دارد. آرون مینویسد: «در تپههای کاسوه … ما فقط توانستیم یک گیاه واحد را در منطقهای از جنگلزدایی بالا پیدا کنیم.»
«در تپههای كامبوی … ما جمعیت كمی را پیدا كردیم، كه هنوز تعداد آنها مشخص نیست، اما تهدیدهای مداوم برای ورود به سیستم، تجاوز به انسان و استخراج صنایعدستی طلا وجود دارد.»
مقاله آرون و جرمی نیز وجود ترکیبی بین استنوفیلا و لیبریکا را تأیید میکند و توجه داشته باشید که این گیاه ازنظر استثنایی مقاوم، موردتوجه بیشتری قرار میگیرد.
جرمی تأیید میکند که به لطف درک ویژه بخش قهوه از انحصار و نادر بودن در قهوه، در میان رستریها و کافههای ماجراجو برای این گونه بالقوه وجود دارد.
وی میگوید: «با توجه به علاقه بالقوه به ویژگیهای حسی برتر، علاقهمندی قابلتوجه خریداران به قهوه استنوفیلا برای تهیه نمونههای این قهوه وجود داشته است.»
درنتیجه تأثیر تغییرات آب و هوایی بر تولیدکنندگان قهوه و جوامع آنها، محققان در سراسر جهان برای کاهش تأثیر تغییر دما و محیط به برنامههای تحقیقاتی جدید و ابتکاری روی آوردهاند.
حتی اگر این گونهها بهطور گسترده توسط تولیدکنندگان قهوه پذیرفته نشوند، امکان ایجاد هیبریدهای میان گونهای درزمانی که تغییر اقلیم یک تهدید واقعی است، فوقالعاده هیجانانگیز است.
منبع: perfect daily grind
نوشته تسمین گرانت
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.