شیمی قهوه

شناخت بهتر اسیدیتی و شیمی قهوه

مجله قهوه – دانستن برخی نکات ساده اما کلیدی در خصوص اسیدیتی و شیمی قهوه می‌تواند در نتیجه‌ای مطلوب که از یک فنجان قهوه مدنظر داریم کمک کند. به‌طور مثال قهوه عربیکا به نسبت قهوه روبوستا اسیدیته بالاتری را داراست.

و یا میزان اسیدی بودن قهوه در طول زمان رست شدن آن کاهش می‌یابد. طوری که در دانه رست نشده این میزان ۱۱ درصد است و در دانه‌های رست شده، تنها به ۶ درصد می‌رسد؛ و همچنین، هرچه رست دارک‌تر صورت گیرد، میزان اسیدیتی واقعی قهوه و میزان اسیدیتی دریافتی از نوشیدن قهوه کاهش می‌یابد.

اسیدهای موجود در قهوه:

برخی از حساس‌ترین اسیدها در قهوه شامل سیتریک، مالیک و کلروژنیک‌ها هستند. درحالی‌که در مدت‌زمان پروسه رست کردن، بعضی از این اسیدها مانند کلروژنیک به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌یابند و اسیدهای دیگر نظیر فورمیک، استیک، لاکتیک و … افزایش می‌یابند.

کربوهیدرات‌ها و پلی ساکاریدها: 

بعضی از ساکاریدها که فرمی از کربوهیدرات‌ها همچون سلولزها و mannans هستند. این ترکیبات دوست‌داشتنی و اسیدیتی و شیمی قهوه نقش مهمی در حفظ ترکیبات فرار در قهوه ایفا می‌کنند و همچنین بر عطر آن نیز تأثیر دارند. در مورد طعم قهوه، این مولکول‌ها مسئولیت ویسکوزیتی نوشیدنی را نیز به عهده دارند. علاوه بر این، گلوکز و فروکتوز که ازلحاظ اندازه کوچک‌تر هستند نیز با طعم شیرینی دریافتی از قهوه ارتباط دارند.

لیپیدها با نوع بافت قهوه در ارتباط هستند و از دانه‌های قهوه استخراج می‌شوند. مثلاً در قهوه اسپرسو سازنده «کرما» هستند. پروسه رست کردن تأثیر چندانی بر محتوای آن نمی‌گذارد ولی زمانی که در حال رست شدن هستند، روغن موجود در دانه قهوه به سطح آن انتقال می‌یابد که باعث می‌شود ترکیبات فرار را درون خود نگه دارد.

ملانوئیدینها محصول واکنش‌های میلارد هستند. واکنش بین آمینواسیدها و گروه‌های کربوکسیلِ موجب کاهش میزان قند می‌شوند و این‌ها مولکول‌های بزرگ هستند که رنگ قهوه‌ای را در دانه‌های قهوه به وجود می‌آورند. این بدین معنی است که آمینواسیدهای موجود در قهوه رابطه نزدیکی با کیفیت آن دارند. در شیمی قهوه هرچه میزان آمینواسید در قهوه بیشتر باشد، واکنش‌های بیشتری صورت می‌پذیرد و ملانوئیدین‌های بیشتری شکل می‌گیرد. هرچند توجه داشته باشید که رنگ قهوه‌ای موجود در دانه‌های قهوه تنها به دلیل ملانوئیدین‌ها نیست. یکی دیگر از دلایل آن کاراملیزاسیون شکر است که ترکیبات فراری را در قهوه به وجود می‌آورند.

شناخت این نکات کلیدی و ساده در خصوص اسیدیتی و شیمی قهوه بی‌شک در نتیجه نهایی که همان یک فنجان نوشیدنی قهوه است و کیفیت آن تأثیرگذار است.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

قهوه بو داده

سرو قهوه بو داده در مبدأ – 2

مجله قهوه – مدتی است که بخش تخصصی قهوه ایده پر کردن شکاف بین تولیدکننده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *