نگهداری قهوه

شرایط ایده‌آل برای نگهداری قهوه

مجله قهوه – رطوبت، نور مستقیم خورشید، گرمای هوا و جریان هوا ازجمله عوامل اصلی از بین رفتن عطروطعم قهوه و چه‌بسا فاسدشدن آن هستند. یکی از مهم‌ترین دلایل داشتن یک قهوه با عطروطعم مطلوب، نگهداری قهوه است که در این یادداشت به آن می‌پردازیم.

دانه و پودر قهوه را در معرض هوا و دمای یخچال قرار ندهید

همان‌طور که گفتیم رطوبت، نور، گرما و جریان هوا بزرگ‌ترین دشمنان قهوه هستند. برای حفظ طعم و عطر دانه قهوه بهترین کار این است که آن‌ها را در یک ظرف مخصوص نگهداری قهوه قرار داد و برای این کار ایده‌آل‌ترین گزینه، ظرف مات در‌دار مثلاً از جنس شیشه مات یا سرامیک است که درب آن محکم بسته و در دمای اتاق نگهداری می‌شود. به‌هیچ‌وجه دانه قهوه یا پودر قهوه را در یخچال نگهداری نکنید. شاید دانه‌های قهوه زیبا باشند و نگهداری آن‌ها در ظروف شفاف و شیشه‌ای دکور آشپزخانه‌تان را حسابی شیک و چشم‌نواز کند اما شما با این کار طعم و مزه قهوه‌تان را از بین می‌برید. بهتر است ظرف محتوی دانه قهوه و یا پودر قهوه را درجایی بدون نور مثلاً در کابینت نگهداری کنید، درواقع بهترین مکان یک جای بدون نور، خشک و خنک است. البته منظور از خنک دمای اتاق است. بهتر است قهوه را در کابینت نزدیک اجاق‌گاز نگذارید چون از سایر کابینت‌ها بیشتر گرم می‌شود. علاوه بر این ظرف قهوه را روی پیشخوان پشت پنجره آشپزخانه هم نگذارید چون خطر نور شدید و مستقیم خورشید دانه‌های قهوه را تهدید می‌کند.

خرید قهوه به میزان نیاز و نگهداری دانه و پودر قهوه

دانه قهوه بلافاصله بعد از رُست قهوه یا همان برشته کاری شروع به از دست دادن عطر و بوی خودش می‌کند. به همین دلیل بهتر است هر بار که قهوه می‌خرید به‌اندازه نیاز یک یا دو هفته خرید کنید نه بیشتر. قرار گرفتن در معرض هوا برای دانه قهوه بسیار مضر است. به همین دلیل اگر دوست دارید قهوه خود را در ظروف شیک و زیبا و قابل دید نگهداری کنید بهتر است قهوه خریداری‌شده را چند قسمت کنید. بخش عمده قهوه‌ای را که خریده‌اید در یک ظرف در‌دار مات بگذارید و مقداری کمی را در ظروفی که مات نیستند و محتویات آن سریع‌تر مصرف می‌شود، نگهداری کنید.

خرید قهوه آسیاب شده

این مسئله به‌خصوص در مورد قهوه آسیاب شده یا همان پودر قهوه بیشتر صادق است. اگرچه بهترین روش برای داشتن یک قهوه خوش‌طعم و خوش عطر این است که در همان زمانی که می‌خواهید قهوه را دم‌آوری کنید آن را آسیاب و استفاده کنید، اما اگر برای آسیاب کردن قهوه مشکل دارید و قهوه آسیاب شده می‌خرید حتماً باید به مقدار نیاز و در حجم کم بخرید، در ظروف مات و در‌دار که محکم بسته می‌شود نگهداری و مقدار کمی از قهوه آسیاب شده را در ظروف شفاف که دوست دارید در معرض دید باشند نگهداری کنید.

 آیا می‌شود دانه و پودر قهوه را فریز کرد؟

درواقع مهم‌ترین خصیصه یک قهوه خوش عطروطعم، تازگی آن است. کارشناسان قهوه بر این باورند که قهوه دم شده بلافاصله بعد از برشته کاری و آسیاب شدن مصرف شود. به‌خصوص زمانی که برای اولین بار درب بسته‌بندی قهوه باز می‌شود. از سوی دیگر قهوه را به‌هیچ‌وجه نباید در یخچال نگهداری کنید، هرچند در این زمینه یعنی گذاشتن قهوه در یخچال یا فریز کردن آن نظرات ضدونقیضی وجود دارد، اما مسئله اینجاست که قهوه خیلی سریع بو، رطوبت و مزه‌های داخل یخچال را به خودش می‌گیرد، چون یک ماده جاذب بسیار قوی است.

بااین‌همه در مورد فریز کردن قضیه فرق می‌کند و حساسیت کمتری در مورد آن وجود دارد. اگر قصد دارید دانه قهوه را فریز کنید بهتر است به‌اندازه مقداری که مصرف می‌کنید و حداکثر به مدت یک هفته یا نهایتاً ده روز آن را فریز کنید. بهترین روش فریز کردن قهوه هم این است که دانه قهوه را درهمان بسته‌بندی که خریداری کرده‌اید نگهداری کنید و بسته‌بندی را در یک کیسه زیپ‌دار بگذارید و تمام هوای کیسه را خارج کنید. این کیسه را هم درون یک کیسه دیگر که نور از آن عبور نمی‌کند قرار دهید. با این کار دانه‌های قهوه از خطر نور و رطوبت محفوظ می‌مانند. هر بار که قهوه را از فریزر خارج می‌کنید، مقداری که برای دم‌آوری نیاز دارید، از آن بردارید و باقی قهوه را بلافاصله و قبل از این‌که با محیط هم‌دما شود به فریزر برگردانید. یخ زدن دانه قهوه تغییری در فرایند دم کردن قهوه ایجاد نمی‌کند اما قبل از آسیاب کردن دانه قهوه حتماً اجازه دهید با محیط هم‌دما شود.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

شیرهای گیاهی

بررسی آینده شیرهای گیاهی – 2

مجله قهوه – برای برخی، یک فنجان قهوه بدون شیر کامل نخواهد بود. احساس دهان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *