قهوه یوننان

زنجیره تأمین قهوه یوننان چین – 1

مجله قهوه – در کنار این افزایش پرشتاب قهوه یوننان چین، ما همچنین شاهد افزایش کیفیت قهوه کشت‌شده در چین و همچنین ظهور شیوه‌های کشاورزی پایدار در چین هستیم.

در سال زراعی 2005/06، تولید قهوه چینی درمجموع حدود 359 هزار کیسه 60 کیلوگرمی بود که در آن زمان کشور در رتبه 30 جهان قرار داشت. با گذشت حدود 15 سال، علی‌رغم اینکه تهیه آمار دقیق از تولید قهوه دشوار است، در محصول کشت‌شده قهوه در چین که در استان یوننان متمرکز است، افزایش چشمگیری داشته است. اکنون تخمین زده می‌شود که چین یکی از 15 تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است.

بنابراین، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد زنجیره تأمین قهوه چینی و درک اینکه چرا تولید قهوه در این کشور در حال بهبود است.

من با کارل سارا و مارک رسپینگر از شرکت Sucafina (یوننان) و همچنین جوی چن از قهوه رودخانه ManLao صحبت کردم که در ادامه با هم می‌خوانیم:

تولید قهوه در چین: یک بررسی اجمالی

کارل سارا مدیرعامل شعب Sucafina در چین و نیوزیلند مختصراً سابقه تولید قهوه در چین را به من ارائه می‌دهد.

کارل می‌گوید: «درواقع در اوایل دهه 1990 بود که تولید قهوه افزایش یافت. اگرچه قهوه برای اولین بار در قرن نوزدهم به چین آورده شد، اما تا سال 1988 به‌طور گسترده کشت نمی‌شد.»

«شرکت‌های بزرگی به چین آمدند که به رشد و توسعه صنعت کمک کردند به روشی که در کشورهای دیگر تکرار نشده است.»

به‌عنوان بخشی از این رشد، شرکت‌های چندملیتی به‌زودی وارد چین شدند.

آن‌ها توانایی پشتیبانی از پروژه‌های بزرگ زیربنایی و ابتکارات کاشت انبوه را داشتند.

کارل می‌افزاید: «این شرکت‌ها قادر به همکاری با تولیدکنندگان برای انتخاب گونه‌هایی بودند که با موفقیت در چین رشد می‌کنند.»

امروزه، تولید قهوه در درجه اول در یک منطقه از کشور متمرکز شده است.

کارل توضیح می‌دهد: «قهوه در استان یوننان تولید می‌شود، جایی که 98٪ از کل قهوه چینی تولید می‌شود.»

یوننان با میانمار، لائوس، تایلند و ویتنام همسایه است و ازنظر فرهنگی بسیار متنوع است.

وی می‌افزاید: «همچنین در مورد زمین نیز بسیار متنوع است. به همین دلیل، انتخاب تنوع مناسب چالش‌برانگیز بود.»

مارک رسپینجر رئیس شرکت سوکافینا (یوننان) می‌گوید: «کاتیمور معمولاً به‌عنوان یک قهوه شسته در کارخانه‌های مرطوب محلی در اطراف مناطق رشد قهوه پردازش می‌شود.»

کاتیمور متداول‌ترین گونه عربیکا در یوننان

این ترکیبی از انواع کاتورا و تیمور است که به‌طور طبیعی هم در برابر آفات و هم در برابر زنگ‌زدگی برگ قهوه مقاوم است.

کاتیمور به‌سرعت میوه می‌دهد و عملکرد بالایی دارد اما برای تحویل قابل‌اعتماد لوبیا باکیفیت خوب نیاز به نگهداری زیادی دارد.

کارل اضافه می‌کند: «بیرون آوردن قهوه‌های 87 تا 88 درجه‌ای از Catimor دشوارتر است، زیرا این چیزی نیست که شما فراهم کنید.»

«بااین‌حال، بین 83 تا 84 امتیاز، شما یک عطروطعم قوی و قابل تکرار را مشاهده می‌کنید.»

مناطق در حال رشد قهوه چینی

مناطق اصلی پرورش قهوه در یوننان Baoshan، Pu’er، Dehong، Lincang و Menglian است.

کارل می‌گوید: «در Pu’er ارتفاع کشت در حدود 900 تا 1100 مترمربع است. قهوه ازآنجا با سرعت 1100 تا 1400 مترمربع رشد می‌کند و هرچه به مرز نزدیک‌تر می‌شوید، به 1400 تا 1600 مترمربع و بالاتر می‌رسید.»

خاک‌های غنی از مواد مغذی یوننان و محیط منحصربه‌فرد دو دلیل اصلی رشد 98٪ قهوه چینی در این استان است.

کارل می‌افزاید: «در آن ارتفاعات آب‌وهوا معتدل است و با حرکت به سمت کونمینگ می‌توانید تقریباً به 2000 متر برسید.»

وی همچنین خاطرنشان کرد که توجه Sucafina به کنترل کیفیت و مدیریت مقدار زیادی به نمره بالاتر قهوه یوننان کمک می‌کند.

به‌طور سنتی، قهوه در یوننان بی‌کیفیت تلقی می‌شود، اما با توجه کافی به جزئیات در تولید،

کارل می‌گوید کشاورزان می‌توانند قهوه‌های ویژه خوب و با امتیاز بالا ارائه دهند.

وی می‌گوید: «ما بسیاری از شاخصه‌های کیفیت کنترل و مدیریت مشخصات را به‌درستی از طریق فرایند تولید انجام می‌دهیم تا از فنجان‌ها و کیفیت پایدار اطمینان حاصل کنیم.»

«ما همچنین دارای محدوده اصلی 83 تا 84 قهوه قابل تکرار اما ارزش محور هستیم. یکی از این قهوه‌ها Kong Que است که در انگلیسی به معنی «طاووس» ترجمه می‌شود.»

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *