مجله قهوه – در کنار این افزایش پرشتاب قهوه یوننان چین، ما همچنین شاهد افزایش کیفیت قهوه کشتشده در چین و همچنین ظهور شیوههای کشاورزی پایدار در چین هستیم.
در سال زراعی 2005/06، تولید قهوه چینی درمجموع حدود 359 هزار کیسه 60 کیلوگرمی بود که در آن زمان کشور در رتبه 30 جهان قرار داشت. با گذشت حدود 15 سال، علیرغم اینکه تهیه آمار دقیق از تولید قهوه دشوار است، در محصول کشتشده قهوه در چین که در استان یوننان متمرکز است، افزایش چشمگیری داشته است. اکنون تخمین زده میشود که چین یکی از 15 تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است.
بنابراین، برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد زنجیره تأمین قهوه چینی و درک اینکه چرا تولید قهوه در این کشور در حال بهبود است.
من با کارل سارا و مارک رسپینگر از شرکت Sucafina (یوننان) و همچنین جوی چن از قهوه رودخانه ManLao صحبت کردم که در ادامه با هم میخوانیم:
تولید قهوه در چین: یک بررسی اجمالی
کارل سارا مدیرعامل شعب Sucafina در چین و نیوزیلند مختصراً سابقه تولید قهوه در چین را به من ارائه میدهد.
کارل میگوید: «درواقع در اوایل دهه 1990 بود که تولید قهوه افزایش یافت. اگرچه قهوه برای اولین بار در قرن نوزدهم به چین آورده شد، اما تا سال 1988 بهطور گسترده کشت نمیشد.»
«شرکتهای بزرگی به چین آمدند که به رشد و توسعه صنعت کمک کردند به روشی که در کشورهای دیگر تکرار نشده است.»
بهعنوان بخشی از این رشد، شرکتهای چندملیتی بهزودی وارد چین شدند.
آنها توانایی پشتیبانی از پروژههای بزرگ زیربنایی و ابتکارات کاشت انبوه را داشتند.
کارل میافزاید: «این شرکتها قادر به همکاری با تولیدکنندگان برای انتخاب گونههایی بودند که با موفقیت در چین رشد میکنند.»
امروزه، تولید قهوه در درجه اول در یک منطقه از کشور متمرکز شده است.
کارل توضیح میدهد: «قهوه در استان یوننان تولید میشود، جایی که 98٪ از کل قهوه چینی تولید میشود.»
یوننان با میانمار، لائوس، تایلند و ویتنام همسایه است و ازنظر فرهنگی بسیار متنوع است.
وی میافزاید: «همچنین در مورد زمین نیز بسیار متنوع است. به همین دلیل، انتخاب تنوع مناسب چالشبرانگیز بود.»
مارک رسپینجر رئیس شرکت سوکافینا (یوننان) میگوید: «کاتیمور معمولاً بهعنوان یک قهوه شسته در کارخانههای مرطوب محلی در اطراف مناطق رشد قهوه پردازش میشود.»
کاتیمور متداولترین گونه عربیکا در یوننان
این ترکیبی از انواع کاتورا و تیمور است که بهطور طبیعی هم در برابر آفات و هم در برابر زنگزدگی برگ قهوه مقاوم است.
کاتیمور بهسرعت میوه میدهد و عملکرد بالایی دارد اما برای تحویل قابلاعتماد لوبیا باکیفیت خوب نیاز به نگهداری زیادی دارد.
کارل اضافه میکند: «بیرون آوردن قهوههای 87 تا 88 درجهای از Catimor دشوارتر است، زیرا این چیزی نیست که شما فراهم کنید.»
«بااینحال، بین 83 تا 84 امتیاز، شما یک عطروطعم قوی و قابل تکرار را مشاهده میکنید.»
مناطق در حال رشد قهوه چینی
مناطق اصلی پرورش قهوه در یوننان Baoshan، Pu’er، Dehong، Lincang و Menglian است.
کارل میگوید: «در Pu’er ارتفاع کشت در حدود 900 تا 1100 مترمربع است. قهوه ازآنجا با سرعت 1100 تا 1400 مترمربع رشد میکند و هرچه به مرز نزدیکتر میشوید، به 1400 تا 1600 مترمربع و بالاتر میرسید.»
خاکهای غنی از مواد مغذی یوننان و محیط منحصربهفرد دو دلیل اصلی رشد 98٪ قهوه چینی در این استان است.
کارل میافزاید: «در آن ارتفاعات آبوهوا معتدل است و با حرکت به سمت کونمینگ میتوانید تقریباً به 2000 متر برسید.»
وی همچنین خاطرنشان کرد که توجه Sucafina به کنترل کیفیت و مدیریت مقدار زیادی به نمره بالاتر قهوه یوننان کمک میکند.
بهطور سنتی، قهوه در یوننان بیکیفیت تلقی میشود، اما با توجه کافی به جزئیات در تولید،
کارل میگوید کشاورزان میتوانند قهوههای ویژه خوب و با امتیاز بالا ارائه دهند.
وی میگوید: «ما بسیاری از شاخصههای کیفیت کنترل و مدیریت مشخصات را بهدرستی از طریق فرایند تولید انجام میدهیم تا از فنجانها و کیفیت پایدار اطمینان حاصل کنیم.»
«ما همچنین دارای محدوده اصلی 83 تا 84 قهوه قابل تکرار اما ارزش محور هستیم. یکی از این قهوهها Kong Que است که در انگلیسی به معنی «طاووس» ترجمه میشود.»
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.