مجله قهوه – رُست یا برشته کاری قهوه یکی از مراحل کلیدی و اصلی در فرآیندی است که نتیجه نهایی آن همان نوشیدن مطبوع و موردپسند ماست؛ اما سؤال اینجاست که در مرحله رُست کردن چه اتفاقات و تغییراتی در قهوه رخ میدهد؟ دانههای قهوه در زمان رُست در معرض تغییرات و دگرگونیهای فیزیکی و شیمیایی قرار میگیرند. شناخت تغییرات فیزیکی بر دانه قهوه موضوع این یادداشت است که در ادامه به آن میپردازیم.
ساختار فیزیکی دانههای قهوه
ساختار فیزیکی مناسب در دانههای قهوه یکی از پراهمیتترین نکات در به دست آوردن محصول نهایی مطلوب به شمار میآید.
بریتا فولمر از چهرههای شناختهشده در صنعت قهوه در این خصوص میگوید: «قهوه سبز آسیاب شدهای که در معرض دمای مشابه دانههای رُست شده قرارگرفته است، ترکیبات طعمی دلخواهی را تولید نخواهد کرد. دانه دستنخورده برای واکنشهای شیمیایی بهعنوان یک «مینی راکتور» عمل میکند و محیط واکنش را به شکلی کنترل میکند که پیشزمینههای درست با ترتیبی مناسب با یکدیگر واکنش دهند.»
دانههای سبز قهوه دارای ساختار متراکم و فشرده هستند؛ اما زمانی که آنها را در رُست کننده قرار میدهید، شکل اصلی آنها بهطور کامل تغییر میکند.

تأثیر دما بر رُست یا برشته کاری
بعد از آنکه دانستیم با چه دانهای سروکار داریم و چه طعمیادهایی را میخواهیم درنهایت در قهوهمان برجسته کنیم، میزان اسیدیته را میتوانیم با کنترل دمای برشتهکاری تنظیم کنیم. باید توجه داشت که دمای اولیهی برشتهکاری اگر زیاد باشد، نقصهایی مانند سرسوزی و نقطهسوزی در قهوه ایجاد خواهند شد و از طرفی اگر زمان برشتهکاری کوتاه باشد، فرصتی برای شکلگیری شیرینی ذاتی قهوه وجود نخواهد داشت.
یکی از تمرینهایی که در درک تأثیر برشتهکاری بر طعم فنجان میتواند کمک کند، تغییر زمان پرورد (development time) و مقایسهی نتایج با یکدیگر است. مثلاً میتوان قهوه را به مدت ۸، ۱۱ و ۱۵ دقیقه با خروجی رنگی مشابه برشته کرد و نتایج را به میز قهوهآزمایی برد. مقایسهی بین اسیدیته هر یک از این نتایج، مبنایی به دست میدهد برای آهنگ افزایش دما تا آن نتیجهای که مدنظر است حاصل شود. آنچه در این میان مشخص خواهد شد، این است که قهوههایی با درجه رنگی مشابه و پرورد (development) متفاوت، یقیناً طعمهای متفاوتی خواهند داشت؛ بنابراین باوجود آنکه رنگ قهوه بعد از برشتهکاری، نشاندهنده آن است که قهوه با چه درجهای برشتهشده، اما چندان نشانهای از کیفیت و ویژگیهای حسی آن قهوه به ما نمیدهد.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

