مجله قهوه – کنیا بیش از 100 سال است که یک تولیدکننده عمده قهوه در جهان به شمار میرود. اگرچه تولید قهوه در کنیا در اواخر قرن نوزدهم به این کشور وارد شد، اما شهرت قهوه کنیا در دهههای بعد بهسرعت رشد کرد.
طی سه دهه گذشته، به دلیل بیثباتی قیمت، شکاف نسلی و مسائل مربوط به آبوهوای کشور، تعداد تولید کاهشیافته است.
در سال 1986، گزارشها ادعا میکنند که کنیا حدود 3.1٪ از کل قهوههای تولیدشده در جهان را تولید کرده است و امروز، این رقم به حدود 0.5٪ رسیده است.
بااینوجود، در میان عدم اطمینان، برخی از کشاورزان قهوه در حال کشف روشهای جدید احیای تولید قهوه هستند.
روشی که مؤثر واقعشده است، طرح «Nyumba Kumi Kahawa» است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات این طرح بخش دوم این مقاله را بخوانید:
چالشهای تولیدکنندگان NYUMBA KUMI KAHAWA
علیرغم پیشرفت تولیدکنندگان در این گروهها، بخش قهوه در کنیا هنوز با چالشهای زیادی روبرو است. از همه قابلتوجهتر، اکثر قهوههایی که در کنیا رشد میکنند؛ همچنان در معرض آفات و بیماریها هستند.
شیوع زنگزدگی برگ قهوه بهویژه در این کشور شایع است. زنگزدگی برگ قهوه که توسط قارچ Hemileia vastatrix ایجاد میشود میتواند کل مزارع قهوه را ویران کند.
گرچه اعتقاد بر این است که منشأ آن آفریقای شرقی است، اما اکنون در سراسر جهان شیوع زیادی دارد.
در سال 2012، اپیدمی زنگزدگی برگ قهوه در آمریکای لاتین و کارائیب اعلام شد.
کارهایی که برای کنترل و جلوگیری از زنگزدگی برگ قهوه انجام میشود درنهایت باعث افزایش هزینههای تولید برای کشاورزان میشود.
آنها باید نیروی کار و سایر منابع را برای کاهش گسترش آن (غالباً با کاشت مجدد گیاهان آلوده با هیبریدهای مقاوم در برابر بیماری) اختصاص دهند یا خطر از بین رفتن کل محصول خود را داشته باشند.
بااینوجود، این هزینههای بالاتر تولید فقط به دلیل مقاومت در برابر بیماری، به مصرفکننده منتقل نمیشود.
در عوض، این تولیدکنندگان هستند که درنهایت هزینه را متحمل میشوند.
استراتژی کار عالی برای مقابله با زنگ زدگی برگ قهوه
برای مقابله با مشکل زنگزدگی برگ قهوه، تلاشهای مشترک قهوه کنیا منجر به ایجاد استراتژی معروف به «کارعالی» شده است.
کار عالی یک روش تکثیر رویشی است که در آن تولیدکنندگان درختان بالغ عربیکا را از انواع حساستر به گیاهان مقاوم در برابر بیماریهای مدرن مانند Ruiru 11 یا Batian بدون ریشه زنی یا کاشت مجدد تبدیل میکنند.
این یک روش معمول در بین کشاورزان نیومبا کومی کهاوا است، زیرا نسبتاً کمهزینه است و برداشت محصول از درخت اصلی را حفظ میکند تا زمانی که آماده هرس شود.
مشکلات زیرساختی در برابر صنعت قهوه در کنیا
چالش دیگر حمل محصولات از مزارع به ایستگاه شستشو است. اکثر اعضای Nyumba Kumi Kahawa به طرز باورنکردنی از ایستگاه مورداستفاده جامعه کشاورزان بسیار دور هستند که این امر هزینه تولید را بیشتر میکند.
جامعه راهی برای حل این مسئله پیدا کرده است. آنها درازای حمل گیلاس کشاورزان به ایستگاه شستشو، درصد کمی از قیمت فروش نهایی کسر میکنند.
جامعه وسایل نقلیهای را برای جمعآوری گیلاسها از هر یک از گروههای جداگانه Nyumba Kumi Kahawa ارسال میکند.
به هر گروه یک نقطه ملاقات تعیینشده اختصاص داده شده است. جامعه آلبالوها را جمع میکند و سپس آنها را بهطور متمرکز پردازش میکند.
ثابتشده است که اینیک روش بسیار پایدارتر برای بهبود عملکرد هم برای کشاورزان و هم برای جامعه است.
این نشان میدهد که چگونه همکاری و درک متقابل منجر به ایجاد رابطه پربارتر شده است.
این امر همچنین مردم را ترغیب کرده است تا دیدگاه خود را در مورد تولید قهوه بهعنوان یک وسیله پایدار درآمد؛ ارزیابی کنند.
جولیوس یک کشاورز 26 ساله است که اخیراً به این طرح پیوسته است.
او میگوید قبل از Nyumba Kumi Kahawa، هرگز فکر نمیکرد که بتوان قهوه را بهخوبی پرورش داد.
او میگوید: «من فقط یک مزرعه متروکه را به مدت شش سال اجاره کردم و در حال حاضر با پاکسازی و کاشت 135 نهال SL-28 در حال گذراندن هستم. من امیدوارم که وقتی باران شروع میشود SL-65 را بکارم.»
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.