قهوه در کنیا

روند جوان‌سازی کشاورزی قهوه در کنیا – 2

مجله قهوه – کنیا بیش از 100 سال است که یک تولیدکننده عمده قهوه در جهان به شمار می‌رود. اگرچه تولید قهوه در کنیا در اواخر قرن نوزدهم به این کشور وارد شد، اما شهرت قهوه کنیا در دهه‌های بعد به‌سرعت رشد کرد.

طی سه دهه گذشته، به دلیل بی‌ثباتی قیمت، شکاف نسلی و مسائل مربوط به آب‌وهوای کشور، تعداد تولید کاهش‌یافته است.

در سال 1986، گزارش‌ها ادعا می‌کنند که کنیا حدود 3.1٪ از کل قهوه‌های تولیدشده در جهان را تولید کرده است و امروز، این رقم به حدود 0.5٪ رسیده است.

بااین‌وجود، در میان عدم اطمینان، برخی از کشاورزان قهوه در حال کشف روش‌های جدید احیای تولید قهوه هستند.

روشی که مؤثر واقع‌شده است، طرح «Nyumba Kumi Kahawa» است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد جزئیات این طرح بخش دوم این مقاله را بخوانید:

چالش‌های تولیدکنندگان NYUMBA KUMI KAHAWA

علی‌رغم پیشرفت تولیدکنندگان در این گروه‌ها، بخش قهوه در کنیا هنوز با چالش‌های زیادی روبرو است. از همه قابل‌توجه‌تر، اکثر قهوه‌هایی که در کنیا رشد می‌کنند؛ همچنان در معرض آفات و بیماری‌ها هستند.

شیوع زنگ‌زدگی برگ قهوه به‌ویژه در این کشور شایع است. زنگ‌زدگی برگ قهوه که توسط قارچ Hemileia vastatrix ایجاد می‌شود می‌تواند کل مزارع قهوه را ویران کند.

گرچه اعتقاد بر این است که منشأ آن آفریقای شرقی است، اما اکنون در سراسر جهان شیوع زیادی دارد.

در سال 2012، اپیدمی زنگ‌زدگی برگ قهوه در آمریکای لاتین و کارائیب اعلام شد.

کارهایی که برای کنترل و جلوگیری از زنگ‌زدگی برگ قهوه انجام می‌شود درنهایت باعث افزایش هزینه‌های تولید برای کشاورزان می‌شود.

آن‌ها باید نیروی کار و سایر منابع را برای کاهش گسترش آن (غالباً با کاشت مجدد گیاهان آلوده با هیبریدهای مقاوم در برابر بیماری) اختصاص دهند یا خطر از بین رفتن کل محصول خود را داشته باشند.

بااین‌وجود، این هزینه‌های بالاتر تولید فقط به دلیل مقاومت در برابر بیماری، به مصرف‌کننده منتقل نمی‌شود.

در عوض، این تولیدکنندگان هستند که درنهایت هزینه را متحمل می‌شوند.

استراتژی کار عالی برای مقابله با زنگ زدگی برگ قهوه

برای مقابله با مشکل زنگ‌زدگی برگ قهوه، تلاش‌های مشترک قهوه کنیا منجر به ایجاد استراتژی معروف به «کارعالی» شده است.

کار عالی یک روش تکثیر رویشی است که در آن تولیدکنندگان درختان بالغ عربیکا را از انواع حساس‌تر به گیاهان مقاوم در برابر بیماری‌های مدرن مانند Ruiru 11 یا Batian بدون ریشه زنی یا کاشت مجدد تبدیل می‌کنند.

این یک روش معمول در بین کشاورزان نیومبا کومی کهاوا است، زیرا نسبتاً کم‌هزینه است و برداشت محصول از درخت اصلی را حفظ می‌کند تا زمانی که آماده هرس شود.

مشکلات زیرساختی در برابر صنعت قهوه در کنیا

چالش دیگر حمل محصولات از مزارع به ایستگاه شستشو است. اکثر اعضای Nyumba Kumi Kahawa به طرز باورنکردنی از ایستگاه مورداستفاده جامعه کشاورزان بسیار دور هستند که این امر هزینه تولید را بیشتر می‌کند.

جامعه راهی برای حل این مسئله پیدا کرده است. آن‌ها درازای حمل گیلاس کشاورزان به ایستگاه شستشو، درصد کمی از قیمت فروش نهایی کسر می‌کنند.

جامعه وسایل نقلیه‌ای را برای جمع‌آوری گیلاس‌ها از هر یک از گروه‌های جداگانه Nyumba Kumi Kahawa ارسال می‌کند.

به هر گروه یک نقطه ملاقات تعیین‌شده اختصاص داده شده است. جامعه آلبالوها را جمع می‌کند و سپس آن‌ها را به‌طور متمرکز پردازش می‌کند.

ثابت‌شده است که این‌یک روش بسیار پایدارتر برای بهبود عملکرد هم برای کشاورزان و هم برای جامعه است.

این نشان می‌دهد که چگونه همکاری و درک متقابل منجر به ایجاد رابطه پربارتر شده است.

این امر همچنین مردم را ترغیب کرده است تا دیدگاه خود را در مورد تولید قهوه به‌عنوان یک وسیله پایدار درآمد؛ ارزیابی کنند.

جولیوس یک کشاورز 26 ساله است که اخیراً به این طرح پیوسته است.

او می‌گوید قبل از Nyumba Kumi Kahawa، هرگز فکر نمی‌کرد که بتوان قهوه را به‌خوبی پرورش داد.

او می‌گوید: «من فقط یک مزرعه متروکه را به مدت شش سال اجاره کردم و در حال حاضر با پاکسازی و کاشت 135 نهال SL-28 در حال گذراندن هستم. من امیدوارم که وقتی باران شروع می‌شود SL-65 را بکارم.»

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *