زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 1

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت و بیش از 20 هزار کشاورز در بخش قهوه زیمبابوه سالانه بیش از 15000 تن قهوه تولید می‌کردند.

بااین‌حال، موجی از اصلاحات کشاورزی داخلی در آغاز قرن تغییراتی را در بخش قهوه این کشور ایجاد کرد.

قیمت پایین بازار، شرایط شدید آب و هوایی و کاهش علاقه خریداران باعث شد که حجم تولید به پایین‌ترین سطح تاریخی خود برسد.

بسیاری از تولیدکنندگان به‌طورکلی قهوه را به نفع سایر محصولات نقدی کنار گذاشتند.

امروزه، حجم تولید در زیمبابوه بسیار کمتر از اوج چند دهه پیش خود، یعنی کمی بیش از 500 تن در سال، باقی‌مانده است.

اما به لطف ابتکارات بخش دولتی و خصوصی، امروزه بخش قهوه زیمبابوه در حال بهبود است.

تولیدکنندگان دوباره شروع به کشت قهوه می‌کنند و انجام این کار به چشم‌انداز جذاب‌تری تبدیل می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر، من با یک متخصص زراعت در زیمبابوه و یک متخصص قهوه پایدار صحبت کردم که در ادامه با هم می‌خوانیم.

مروری بر قهوه زیمبابوه

قهوه زیمبابوه در مناطق مرتفع شرقی این کشور، در نزدیکی مرز موزامبیک کشت می‌شود.

فصل برداشت از ماه مه تا سپتامبر ادامه دارد.

مزارع قهوه در این کشور بیش از 9500 هکتار وسعت دارند که بیشتر آن‌ها به کشاورزان خرده‌مالک تعلق دارد.

کوه‌های مرتفع شرقی این کشور برای تولید قهوه عربیکا کاملاً مناسب است و سطح بارندگی، خاک حاصلخیز، دمای خنک و ارتفاعات حدود 1000 مترمربع شرایط مطلوبی را برای کشت محیا می‌کند.

در مناطق مرتفع، مناطقی وجود دارد که به دلیل تولید قهوه شناخته می‌شوند.

بسیاری از این‌ها در مانیکلند، دومین استان پرجمعیت کشور واقع شده‌اند.

این مناطق شامل مناطق Chipinge، Chimanimani، Mutasa و Mutare (ازجمله کوه‌های Vumba) است.

انواع قهوه در زیمبابوه

کاتیمور به دلیل مقاومت در برابر زنگ‌زدگی برگ قهوه و بازده خوب در بین مزارع تولید قهوه در این کشور، به‌ویژه در منطقه Chipinge محبوب است. انواع محبوب دیگر شامل SL-14، SL-28، SL-34 و Caturra است.

درحالی‌که مشخصات فنجان قهوه زیمبابوه متفاوت است، اما اغلب با اسیدیته توت مانند یا اسیدسیتریک درخشان، متعادل و دارای بادی متوسط ​​شناخته می‌شود.

به‌طورکلی عطروطعم غنی و پیچیده‌ای با رایحه‌های طعم‌دهنده رایج ازجمله شکلات دارد.

کاهش تولید قهوه در زیمبابوه

تحسین چمیسا یک کشاورز مستقر در زیمبابوه می‌گوید: «در آفریقا، زیمبابوه زمانی شاهزاده عربیکا بود.»

دوره‌ای که تحسین به آن اشاره می‌کند، اوایل دهه 1990 است، زمانی که تولید قهوه زیمبابوه در اوج بود.

در آن زمان، کشاورزان زیمبابوه در حال کشت 15000 تن در سال بودند که این کشور را در میان 30 تولیدکننده برتر قهوه در جهان قرار می‌داد.

بااین‌حال، در اواخر دهه 1990 و اوایل سال 2000، تولید قهوه زیمبابوه به‌شدت کاهش یافت.

تخمین زده می‌شود 97 درصد از کل محصول قهوه کشور در این دوره از بین رفته باشد و تولید سالانه به زیر 400 تن کاهش‌یافته است.

این رکود به یک سری اصلاحات کشاورزی دولتی نسبت داده‌شده است که ازجمله آن‌ها توزیع مجدد برخی از موفق‌ترین مزارع قهوه کشور است.

ادمایر توضیح می‌دهد: «دولت طرحی را برای پس گرفتن مزارع از مهاجران سفیدپوست و توزیع مجدد زمین به شهروندان آغاز كرد.»

وی می‌افزاید: «این تأثیر مخرب و گسترده‌ای در بخش قهوه داشت، زیرا این شهروندان فاقد دانش لازم برای اداره مزرعه بودند.»

«آن‌ها نمی‌دانستند که چگونه هرس کنند و حتی برخی از آن‌ها نمی‌توانستند تقویم قهوه را دنبال کنند.»

این انتقال ناگهانی، همراه با شرایط آب و هوایی شدید و قیمت‌های پایین بازار، باعث افت حجم تولید شد.

در دهه 1980، در «کمربند قهوه» زیمبابوه که در مرز شرقی خود با موزامبیک قرار داشت، محل زندگی بیش از 100 مزرعه قهوه بود که در طی کمتر از 20 سال تعداد کمی باقی ماندند.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *