مجله قهوه – قهوه گیشا یا گشا (Geisha) گونهای جهشیافته از گونه عربیکا تیپیکا است که میوه و برگی تقریباً کشیده دارد و یکی از محبوبترین قهوههای جهان محسوب میشود. اینگونه اصالتاً اهل شهر گیشای اتیوپی است و به دلیل رایحهی فراوان و عطر گلهای بومی که دارد تقاضای آن در چندین سال اخیر بسیار زیاد شده است. اینگونهی قهوه از کاستاریکا به پاناما وارد شد و در منطقهی باکته (Boquete) به کشت رسید.
تاریخچه قهوه گیشا
از زمانی که کشت قهوه در دههی 1960 و در پاناما آغاز شد؛ هر جا نامی از گیشا یا گشا میآید به همراه پاناماست. این قهوه یکی از گونههای اصیل قهوه است که در سال 1930 در حوالی کوهستانهای شهر گیشای اتیوپی یافت شد. درختان گیشا بسیار بلند هستند و به دلیل برگهای بسیار زیبایی که دارند بهراحتی قابلتشخیص است. کیفیت اینگونهی قهوه در ارتفاعات بالا بسیار مطلوب است.
این قهوه طعمی با درجهی شیرینی نسبتاً بالا و رایحههایی قوی شبیه به توتی، آجیلی، انبهای، هلویی، یاسی و آناناسی دارد.
دلیل معروفیت قهوه گیشا
اولین ظهور جهانی این قهوه با پیروزی در مسابقات بهترین قهوه پاناما (BOP) به دست آورد. مسابقات بهترین قهوه پاناما، یک مسابقهی کاپینگ است که از سال 1997 توسط موسسهی قهوه اسپشیالیتی پاناما برگزار میشود. بهترین دانههای کشور پاناما با یکدیگر در این مسابقات رقابت میکنند تا عنوان برترین را برای خود کسب نمایند و در پی آن از ارزش بسیار بیشتری در بازارهای جهانی و حراجیها برخوردار شوند. این مسابقات هرساله برگزار و بهصورت بسیار جدی توسط کل جهان پیگیری میشود.
بعدازاینکه باریستاهایی که در مسابقات باریستای جهانی از قهوهی گیشا استفاده کرده بودند موفقیت بیشتری کسب نمودند، تولیدکنندهها و تفت دهندههای قهوه به تولید و تهیهی این قهوه پرداختند.
قهوهی گیشای پاناما Geisha تا کنون توانسته است مقام بهترین قهوه را از سال 2004 تا 2010 را در مسابقات بهترین قهوه پاناما کسب نماید و بهعنوان یکی از بهترین قهوههای جهان، شناخته شود.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee


2 نظر
تعقيب: تفاوت فرآوریهای قهوه بر اساس اقلیم و آب و هوا - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه
تعقيب: پرو پیشتاز در تولید قهوه ارگانیک - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه