چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش قهوه است. می‌توان آن را از قرن نوزدهم ایتالیا جستجو کرد و امروزه میلیون‌ها نفر به اشکال مختلف در سراسر جهان از آن لذت می‌برند. درحالی‌که چشیدن اسپرسو اغلب به دلیل شناسایی اسیدیته، پیچیدگی و شیرینی برای قضات و متخصصان است، برای مبتدیان می‌تواند کمی دلهره‌آورتر باشد.

بنابراین، برای درک بهتر چگونگی شروع چشیدن اسپرسو، من با دو باریستای مخصوص قهوه صحبت کردم که ادامه می‌خوانیم:

ساخت اسپرسوی با کیفیت نیز بخشی اصلی از نقش باریستا ست و این یکی از اصلی‌ترین نکاتی است که مهارت باریستا مانند مسابقات جهانی باریستا در مسابقات قهوه؛ با آن ارزیابی می‌شود.

این مشخصات مختلف چگونه با هم ارتباط دارند؟

این چهار مؤلفه کاملاً از هم متمایز نیستند. آن‌ها ارتباط تنگاتنگی دارند و از ابتدا تا انتها یک تجربه کامل را تشکیل می‌دهند. همان‌طور که اسپرسو خود را می‌چشید، سعی کنید هر یک از آن‌ها را شناسایی کنید. ببینید آیا می‌توانید هرکدام را به‌صورت جداگانه برچسب‌گذاری کنید، اما به این نکته نیز توجه داشته باشید که آن‌ها به‌طور پیچیده‌ای به هم گره خورده‌اند.

به‌عنوان‌مثال، Evangelos می‌گوید که طعم و مزه به‌شدت به رایحه بستگی دارد. «این جنبه سهم بزرگی دارد. اگر رایحه چیزی را به شما یادآوری کند، به‌طورکلی عطروطعم را نیز خواهید یافت.»

اسپرسوی خوب استخراج‌شده، غنی و پیچیده خواهد بود و طعم‌های آن به رایحه مرتبط است.

این نیز چیزی است که در ادامه جرعه‌جرعه تغییر خواهد کرد. در قهوه فیلتری، با کاهش دما، عطروطعم‌هایی که تجربه می‌کنید تغییر می‌کند.

در مورد اسپرسو هم همین‌طور است. بعد از چشیدن اسپرسو و نوشیدن جرعه‌های نخست، متوجه عطرها و طعم‌های مختلف خواهید شد. اگر در چشیدن خود عجله کردید یا بعد از اولین جرعه آن را رها کردید، به‌راحتی آن‌ها را از دست خواهید داد.

به همین دلیل Evangelos توصیه می‌کند زمانی را صرف لذت بردن از چشیدن اسپرسو کنید.

نکته‌ای که وی خاطرنشان می‌کند این است که به‌طور مداوم رایحه اسپرسو را به خود بگیرد. نه‌فقط در آغاز، بلکه بعد از هر جرعه نیز.

کرما چه‌کاری انجام می‌دهد؟

چندین ایده وجود دارد که باید با لایه کرما در بالای اسپرسو انجام دهید. برخی پیشنهاد می‌کنند که فنجان را بچرخانید، برخی کرما را به هم می‌زنند و دیگران آن را کاملاً بیرون می‌کشند. کدام‌یک بهتر کار می‌کند؟ آیا باید کرم شکسته شود یا حفظ شود؟

Evangelos می‌گوید: «من آن را 9 یا 10 بار هم می‌زنم تا مطمئن شوم همه‌چیز به‌درستی مخلوط شده است. سپس، وقتی آن را به بینی‌ام می‌رسانم، آن را می‌چرخانم تا همه آن عطرها را به دست آورم.»

او توصیه می‌کند وقتی فنجان به بینی شما نزدیک است، کرما را هم بزنید. به‌این‌ترتیب کرم به‌عنوان سدی بین هوا و اسپرسو عمل می‌کند. «وقتی کرم را می‌شکنید، اجازه می‌دهید که عطر [به‌یک‌باره] بیرون بیاید.»

تایلر می‌گوید بسته به نحوه سرو اسپرسو روش شما باید متفاوت باشد.

«این به جام بستگی دارد. اگر گل لاله است، آن را بچرخانید؛ اما اگر در حالت زیرسازی است، آن را هم بزنید. اگر سعی کنید آن را در یک فنجان کوچک بچرخانید، می‌ریزد.»

بااین‌حال، او معتقد به آزمایش است و می‌گوید:

«اگر یک نوشیدنی اسپرسو برای اولین بار می‌چشید، هر سه را امتحان کنید و ببینید کدام‌یک را بیشتر دوست دارید.»

یک تجربه شخصی

تایلر در ادامه به اهمیت یافتن روش موردعلاقه خود در مورد چشیدن اسپرسو می‌پردازد.

او می‌گوید: «همه‌چیز در مورد اولویت شخصی است.

اگر می‌توانید آن را در یک فنجان لاله سفارش دهید.

اسپرسو را بنوشید و سپس ببینید که چه چگونه آن را دوست دارید. سپس [شاید] آب اضافه کنید. آن را به‌عنوان یک بلک یا وایت کوچک امتحان کنید.»

«اگر شما بیشتر به لاته و فلت وایت عادت دارید، شاید کمی شیر [بخارپز] اضافه کنید. این کار بادی را اضافه می‌کند و بافت متفاوتی به آن می‌بخشد.»

شما نباید تنها به یک روش برای چشیدن اسپرسو متمرکز شوید.

با آزمایش می‌توانید عطرها و طعم‌های جدید یا غیرمعمول را کشف کنید. چشیدن بهروش‌های مختلف نتایج متفاوتی را به همراه دارد.

برخی از مواردی که می‌توانید امتحان کنید:

اسپرسو را در یک کارافه استخراج کرده و به‌شدت بچرخانید.

دوشات منفرد را با یک فیلتر پورتافیلتر بیرون بیاورید. کرما را روی یکی نگه دارید و دیگری را بشکنید. از آن‌ها در کنار هم نمونه بگیرید.

اسپرسو را تکان دهید تا کمی هوادهی شود.

Evangelos خاطرنشان می‌کند که حتی دیده است شرکت‌کنندگان در مسابقات باریستا کرما را با استفاده از فیلتر کاغذ حذف می‌کنند.

نکات نهایی برای چشیدن اسپرسو

غذاهای بیشتر و مختلفی را امتحان کنید.

هرچه عطروطعم بیشتری را بتوانید شناسایی کنید، مجهزتر خواهید بود و طعم‌های اسپرسو را با طعم‌های متنوع‌تر می‌چشید. میوه و آب‌نبات بخورید، آب‌میوه بنوشید.

با چشیدن این موارد «عطروطعم مرجع»، شما کام خود را گسترش می‌دهید و بهتر می‌توانید عطروطعم خاصی را تجربه کنید.

چشیدن مقایسه‌ای نکته دیگری است. اسپرسوهای مختلف را با خاستگاه‌های مختلف بچشید و پروفیل‌های کباب شده را در کنار هم قرار دهید.

این کار به شما این امکان را می‌دهد که بلافاصله آن‌ها را مقایسه کنید، نه اینکه یادداشت‌های خاصی را بعد از اتمام هر یک از یادداشت‌ها فراموش کنید.

و سرانجام، وقتی چندین اسپرسوی پشت سر هم را می‌چشید، یک لیوان آب کنار دستتان باشد.

یک جرعه کوچک بخورید تا کام شما بین هرکدام تمیز شود.

اسپرسو یک‌چیز کاملاً شخصی است و در زمان چشیدن مسافت پیموده شده هر یک متفاوت خواهد بود.

بااین‌حال، با استفاده از این نکات، می‌توانید برخی از اجزای اصلی را که باعث ایجاد اسپرسو می‌شوند، شناسایی کنید و شاید متوجه چند طعم یا ویژگی شوید که قبلاً نمی‌شناختید.

فقط یک‌راه برای فهمیدن وجود دارد – به نوشیدن اسپرسو ادامه دهید و آزمایش کنید.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *