قهوه یورگاچف

راهنمای قهوه اتیوپی ؛ قهوه یورگاچف ، قهوه سیدامو و …

مجله قهوه – اتیوپی به‌عنوان زادگاه قهوه شناخته می‌شود و در صنعت قهوه تخصصی قهوه‌های کشور اتیوپی به‌خصوص قهوه یورگاچف و قهوه سیدامو از احترام بسیاری برخوردارند. مناطق تولید قهوه اتیوپی بسیار متنوع است و پروفیل‌های طعمی آن‌ها در هر منطقه و یا حتی مزرعه، تفاوت چشمگیری با یکدیگر دارند؛ اما بسیاری از آن‌ها عربیکاهای استثنایی هستند که باعث می‌شوند درخواست بیشتری برای آن‌ها وجود باشد.

قهوه در قلب فرهنگ اتیوپی

در اتیوپی، تولید قهوه هم عشق است و هم منبع مهم درآمد و محصول در تاروپود فرهنگ و اقتصاد کشور ریشه دارد.

این کشور ششمین تولیدکننده بزرگ قهوه است و گزارش‌شده است که در سال 2018، این صنعت به‌طور مستقیم و غیرمستقیم محل اشتغال 20٪ از جمعیت 100 میلیون نفری اتیوپی بوده است. در سال 2017، این کشور تقریباً 470 هزار تن قهوه سبز تولید کرده است که از این میزان تقریباً 160 هزار تن صادرشده است. این بدان معنی است که اتیوپی کمتر از نیمی از قهوه تولیدشده را صادر می‌کند و مابقی آن در داخل کشور مصرف می‌شود.

قهوه قرن‌هاست در بافت اجتماعی اتیوپی است و یکی از معروف‌ترین ضرب‌المثل‌های اتیوپی “buna dabo naw” یا “قهوه نان ماست” است.

مردم اتیوپی با قهوه رابطه کاملاً بی‌نظیری دارند. اگر کسی در فرانسه شما را به صرف قهوه دعوت می‌کند، احتمالاً یک کپسول را در قهوه ساز می‌گذارد و 17 ثانیه بعد به شما قهوه می‌دهد، اما برای تهیه قهوه در اتیوپی 45 دقیقه وقت نیاز است و این نشان‌دهنده اهمیت پذیرایی با قهوه در این کشور است.

روش‌های تولید قهوه اتیوپی

قهوه اتیوپی معمولاً به روش پایدار تولید می‌شود و بیشتر آن‌ها به‌عنوان قهوه‌های باغچه‌ای شناخته می‌شوند. این بدان معنی است که قهوه توسط کشاورزان در نزدیکی خانه‌هایشان کاشته می‌شود و اغلب با گیاهان دیگر مخلوط می‌شود. همچنین تولیدکنندگان قهوه را در یک سیستم نیمه جنگلی کشت کنند که در آن جنگل طبیعی با هرس کردن علف‌های هرز و بوته‌ها برای تنظیم سایه و نهال‌های قهوه اصلاح می‌شود. در این میان تنها حدود 5٪ از تولید قهوه در مزارع اختصاصی در اتیوپی صورت می‌گیرد.

انتخاب روش پردازش قهوه در اتیوپی

هر دو شستشو و پردازش طبیعی در اتیوپی معمول است. در فرآوری طبیعی، کشاورزان گیلاس‌های قهوه را بر روی یک سطح صاف قرار می‌دهند و سپس در آفتاب خشک می‌کنند. این روند به‌طورمعمول حدود دو تا شش هفته طول می‌کشد و لوبیاهای قهوه به‌هم‌ریخته و چرخانده می‌شوند تا به‌طور مساوی خشک شوند. پس از خشک شدن دانه‌ها، آن‌ها را از گیلاس جدا می‌کنند.

 

مناطق قهوه اتیوپی و پروفایل‌های طعمی آن‌ها

ازآنجاکه اتیوپی چشم‌اندازها و ارتفاعات متفاوت است و همچنین طیف گسترده‌ای از گونه‌ها همچون قهوه یورگاچف را شامل می‌شود، در بین قهوه‌های آن تنوع گسترده‌ای در طعم وجود دارد. این عدم ویژگی در مورد تنوع به معنای این است که خریداران قهوه تخصصی، قهوه‌ها اتیوپی را بر اساس منطقه، ارتفاع و نمره قهوه آزمایی تمایز می‌دهند تا تنوع گونه.

سیدامو

سیدامو منطقه بزرگ در ارتفاعات حاصلخیز در دره ریفت است که به‌عنوان یکی از سه منطقه قهوه تجاری در اتیوپی – به همراه هارار و یورگاچف- شناخته می‌شود. ارتفاع این منطقه از سطح دریا از 1.550 تا 2200 است و بارندگی فراوان، دمای مطلوب و خاک حاصلخیزی دارد.

در حدود 60٪ قهوه تولیدشده اتیوپی در این منطقه فرآوری می‌شود. قهوه‌های سیدامو به دلیل داشتن بافت غنی، بادی کامل، اسیدیته ای شاداب گونه و پر جنب‌وجوش و نت‌های گل و مرکبات معروف هستند.

یورگاچف

یورگاچف بخشی از منطقه سیدامو است، اما به دلیل قهوه‌های استثنایی این منطقه، به‌عنوان یک مارک تجاری مستقل شناخته می‌شود. بیشتر قهوه‌های تولیدشده در این منطقه به‌صورت فرآوری شده شسته پردازش می‌شود.

خصوصیات قهوه یورگاچف ممکن است از ارتفاع کم تا مناطق مرتفع بسیار با یکدیگر متفاوت باشند. به‌طور مثال قهوه‌های تولیدشده در ارتفاع 1600 تا 1800 متر از سطح دریا رایحه‌های گیاهی دارند، درحالی‌که قهوه‌های در ارتفاع 2000 تا 2400 ممکن است رایحه‌ای از گل را در فنجان بروز دهند.

هارار

در این منطقه قهوه عربیکای وحشی در ارتفاعات بین 1400 تا 2000 متر رشد می‌کند. در این منطقه به‌طورمعمول از پردازش طبیعی استفاده می‌شود.

هارار به دلیل عطروطعم شدید و اسیدهای میوه‌ای معروف است. این قهوه به‌عنوان قهوه‌ای غنی و تیز با طعمی قوی از زغال‌اخته یا توت سیاه توصیف می‌شود. این قهوه معمولاً سنگین است و به شراب خشک و قرمز تشبیه شده است. شدت آن به این معنی است که بیشتر در قهوه‌های ترکیبی مخصوص اسپرسو استفاده می‌شود، نه به‌عنوان یک قهوه با منشأ مجرد.

لیمو

قهوه لیمو در جنوب غربی اتیوپی در ارتفاع بین 1100 تا 1900 رشد می‌کند. یک قهوه شسته شده با اسیدیته نسبتاً کم، با بادی مطلوب و طعم تندوتیز که به طرز دلپذیری شیرین است و اغلب دارای نت‌های گل است.

جیما

این منطقه در جنوب غربی اتیوپی قرار دارد و تولیدکننده قهوه‌های تجاری است. قهوه در این منطقه در ارتفاع 1400 تا 2.100 از سطح دریا رشد می‌کند. این قهوه همچنین به‌عنوان جیمیما نیز شناخته می‌شود. قهوه‌های این منطقه هنگام شستشو بهترین هستند و در صورت پردازش طبیعی می‌توانند طعم دارویی داشته باشند.

چالش‌های تولید قهوه اتیوپی

تغییرات آب‌وهوا یک تهدید جدی برای تولید قهوه اتیوپی است، به‌ویژه به دلیل افزایش شیوع و مدت‌زمان خشکسالی. الگوهای آب و هوایی جدید کشاورزی در اتیوپی را مختل می‌کند.

در گزارشی که در سال 2017 منتشر شد، آمده است که 39 تا 59 درصد مناطق فعلی در حال رشد قهوه می‌تواند بر اثر تغییرات آب و هوایی دیگر برای کشت قهوه مناسب نباشند.

دسترسی کم به بازار Feirtrade، استفاده نادرست از رویه‌های خوب کشاورزی، عدم تنوع درآمدی، هزینه‌های بالای تولید و عدم اطلاع‌رسانی بازار ازجمله مواردی است که می‌تواند به اقتصاد قهوه در اتیوپی ضربه وارد کند.

منبع:  Perfect Daily Grind

نوشته سارا چارلز

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

 

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *