قطره‌چکان

رابطه مواد قطره‌چکان بر ریختن قهوه – 1

مجله قهوه – تا زمانی که مردم قهوه دم کرده‌اند، در مورد روش قطره‌چکان نیز بحث خواهند کرد. ته صاف یا مخروطی، بهترین اندازه، انتخاب فیلتر مناسب و … متغیرهای زیادی برای در نظر گرفتن وجود دارد.

بااین‌حال، یکی از نکات موردبحث کمتر ماده‌ای است که برای ساخت قطره‌چکان استفاده می‌شود. درحالی‌که بسیاری از مردم تصور می‌کنند این مهم نیست، اما درواقع بر نحوه عصاره گیری قهوه شما تأثیر دارد.

برای اینکه بدانم چگونه مواد قطره‌چکان روی دم آوری شما تأثیر می‌گذارد، با چند متخصص صحبت کردم که در ادامه می‌خوانید:

کدام متغیرها بر روند بیش‌ازحد فرآیند تأثیر می‌گذارند؟

ریختن آب بر روی قهوه یک روش تهیه قهوه دمی است که در آن آب گرم روی آسیاب قهوه ریخته می‌شود و از طریق آن‌ها در یک ظرف فیلتر می‌شود. با عبور آب از محل قهوه، ترکیبات محلول طعم‌دهنده در قهوه استخراج می‌شود.

بااین‌حال، فیلتر (غالباً کاغذی) از عبور روغن و رسوب جلوگیری می‌کند، درنتیجه یک فنجان سبک و تمیزتر ایجاد می‌شود.

روغن‌ها، اسیدها و کربوهیدرات‌ها (در میان بسیاری دیگر از ترکیبات طعم‌دهنده) به طعم و رایحه نهایی یک فنجان کمک می‌کنند. توسعه و استخراج آن‌ها به تعداد متغیرهای مختلفی ازجمله نسبت دم، زمان دم، درجه حرارت آب و مواد فیلتر و قطره‌چکان بستگی دارد.

با تنظیم این عناصر و سایر شرایطی که قهوه از آن استخراج می‌شود، حتی در صورت استفاده از همان دانه‌ها می‌توانید یک فنجان متفاوت داشته باشید. به‌عنوان‌مثال، اگر یک قهوه به مدت طولانی دم بکشد، طبیعتاً زمان بیشتری را صرف تعامل با قهوه می‌کند و بنابراین ترکیبات طعم‌دهنده بیشتری استخراج می‌کند. به همین ترتیب، اگر دمای دم افزایش یابد، باعث افزایش حلالیت و استخراج می‌شود.

دمای مواد و دمایش در قطره‌چکان

دمای آب به‌عنوان یک عامل مهم شناخته‌شده است که بر استخراج تأثیر می‌گذارد. مواد مختلف قطره‌چکان در هنگام دم آوری گرما کم یا بیشتری را حفظ می‌کنند، بنابراین بر روی فنجان شما تأثیر می‌گذارد.

جاناتان گاگنه یک متخصص اخترفیزیک و علاقه‌مند به قهوه از مونترال کانادا می‌گوید که مواد قطره‌چکان بر روی حرارت آن در هنگام استخراج تأثیر می‌گذارد. مواد مختلف «توده‌های حرارتی» و سطح عایق مختلفی دارند، به این معنی که آن‌ها گرما را به‌طور متفاوتی هدایت و نگه می‌دارند.

عامل کلیدی در اینجا «جرم حرارتی» است که رقمی است که تعیین می‌کند یک ماده قبل از افزایش دما باید چه مقدار گرما را جذب کند. به‌عنوان‌مثال، بتن و سنگ قبل از شروع به افزایش دما، باید انرژی گرمایی زیادی را جذب کنند. آن‌ها دارای جرم حرارتی بالایی هستند.

بااین‌حال، موادی مانند چوب و کاه دارای جرم حرارتی کم هستند، به این معنی که دما خیلی سریع‌تر افزایش می‌یابد (و در بعضی موارد آتش می‌گیرند).

جاناتان می‌گوید قطره‌چکان‌های پلاستیکی و استنلس استیل نسبت به مواد دیگر جرم حرارتی و وزن کمتری دارند. این بدان معنی است که آن‌ها با سرعت بیشتری گرم می‌شوند و درنهایت گرمای کمتری از دم را «می‌دزدند». برعکس، مواد مانند شیشه و سرامیک برای رسیدن به همان نقطه طولانی‌تر شده و درنهایت گرمای بیشتری را از قهوه شما می‌گیرند.

بااین‌حال، جاناتان اضافه می‌کند که عایق‌بندی (احتباس گرما) نیز مهم است. وی توضیح می‌دهد: «سرامیک، شیشه و فولاد ضدزنگ همه ازنظر عایق‌بندی حرارتی بد نیستند، بنابراین آن‌ها مقداری از گرمای خود را به هوای اطراف منتقل می‌کنند و سپس گرمای بیشتری را از دم‌کرده سرقت می‌کنند تا دوباره به تعادل برسند. درنهایت، فقط چند ماده وجود دارد که دارای جرم حرارتی کم و عایق حرارتی خوبی هستند.»

منبع: perfect daily grind

نوشته آنا پائولا روزاس

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *