کوررودور

دم آوری با کوررودور قهوه کاستاریکا

مجله قهوه – سال گذشته، کاستاریکا کمی بیش از 85 میلیون کیلوگرم قهوه تولید کرد. قهوه کاستاریکا از قرن هجدهم در این کشور رشد می‌کند. علی‌رغم نوسان در مقدار قهوه‌ای که طی سال‌های اخیر صادر می‌کند، همچنان قهوه بخش مهمی از اقتصاد کاستاریکا است. بااین‌وجود، خارج از تولید، کاستاریکا فرهنگ غنی و منحصربه‌فردی در مصرف قهوه نیز دارد. دم کشیدن قهوه با استفاده از کوررودور یکی از این نمونه‌هاست.

این روش دم آوری شبیه دستگاه‌های اولیه تولید قهوه فیلتر اولیه یا تاریخی است، اما فراتر از کاستاریکا شناخته‌شده نیست. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چگونه با آن قهوه دم می‌کنید و چه نتیجه‌ای می‌توانید از آن داشته باشید، ادامه مطلب را بخوانید.

کوررودور چیست؟

قهوه با استفاده از کوررودور تهیه می‌شود، یک دستگاه دم ساده که از دو قسمت اصلی تشکیل‌شده است. این‌ها یک‌پایه چورریدور و یک بولسیتا (کیسه کوچک) هستند – یک فیلتر پارچه‌ای که با سیم در جای خود قرارگرفته است.

غرفه معمولاً از چوب تزئین شده و نقاشی شده ساخته می‌شود، درحالی‌که بولسیتا یک فیلتر پارچه‌ای است که با آنچه در کشورهای دیگر یافت می‌شود، شباهت است (و اغلب به آن «جوراب» می‌گویند). به‌طورمعمول از پنبه ساخته می‌شود.

هینر وارلا کباب‌پز و صاحب کافه Choco در مونته ورده، کاستاریکا می‌گوید: «در کاستاریکا، بسیاری از مردم نوشیدن قهوه را به این روش ترجیح می‌دهند زیرا این بخشی از فرهنگ ما است … نه به دلیل کیفیت دم‌کرده.»

درحالی‌که هینر این روش تهیه را در کافه چوکو ارائه می‌دهد، او به من می‌گوید بعید است مردم آن را در بسیاری از کافی‌شاپ‌های موج سوم ببینند. بااین‌حال، او به من می‌گوید وقتی مردم با آن روبرو می‌شوند، کنجکاو می‌شوند و اغلب می‌خواهند آن را امتحان کنند.

فابیولا سولانو باریستا و نایب‌رئیس انجمن متصدی بار و باریستاهای کاستاریکا می‌گوید ازآنجاکه این دستگاه از فیلتر پارچه‌ای قابل‌استفاده مجدد استفاده می‌کند، می‌تواند در کافه‌ها با هدف کاهش ضایعات آن‌ها محبوب شود. او به من می‌گوید: «می‌توانید چندین بار از آن‌ها استفاده کنید و بسیار ارزان هستند.»

هینر می‌گوید: «بعد از هر بار استفاده، آن را تمیز می‌کنیم. در پایان روز، آن را می‌جوشانیم، آبکشی می‌کنیم و در یخچال نگهداری می‌کنیم تا از رشد باکتری جلوگیری کرده و طعم قهوه قدیمی را کاهش دهیم.» وی می‌گوید روغن‌های موجود در قهوه باعث فیلتر شدن فیلتر می‌شوند، بنابراین نمی‌توان از آن به مدت نامحدود استفاده کرد.

قهوه را با کوررودور درست کنید

فابیولا و هینر هر دو از نسبت آب به قهوه بین 1:15 و 1:16 و اندازه آسیاب متوسط ​​استفاده می‌کنند، مشابه آنچه برای هر دستی بر روی آبجو بریزید. هر دو به من می‌گویند دمای آب باید بین 92 تا 97 درجه سانتی‌گراد باشد.

بعدازاینکه با دقت قهوه و آب داغ خود را از قبل وزن کردید، آن‌ها را در قابلمه مخلوط‌کنید تا دم بکشد و سپس آن‌ها را به‌آرامی در فیلتر پارچه بریزید. برای بهترین نتیجه، فابیولا توصیه می‌کند که به‌آرامی و به‌طور مداوم مخلوط کنید زیرا مخلوط را از طریق بولسیتا فیلتر می‌کند. او می‌گوید که این باعث می‌شود آسیاب قهوه به لبه‌های فیلتر گیر نکند.

هینر موافقت می‌کند که کندی بهتر است، اما خاطرنشان می‌کند که تولیدکنندگان آب باید به یاد داشته باشند که فیلتر پارچه‌ای بسیار متخلخل از فیلتر کاغذی است. در نتیجه، آب خیلی سریع از آن عبور می‌کند و خطر استحکام کم قهوه را افزایش می‌دهد و یک‌دم آبکی ضعیف ایجاد می‌کند. هینر توصیه می‌کند که یک زمان دم کشیدن بین 3 تا 3 و نیم دقیقه داشته باشید.

همخوانی کوررودور قهوه در کاستاریکا

درحالی‌که کوررودور در کاستاریکا اختراع شد، دم کردن قهوه با «جوراب» روشی کاملاً گسترده‌تر است. قرن‌هاست که قهوه با فیلترهای پارچه‌ای پارچه‌ای در کشورهای آمریکای لاتین و آسیا تولید می‌شود.

هم فابیولا و هم هینر به من می‌گویند گرچه مردم کاستاریکا قهوه سازهای برقی و دستگاه‌های معروف مانند Hario V60 را به کار گرفته‌اند، اما از کوررودور هنوز در بسیاری از خانه‌ها استفاده می‌شود. فابیولا می‌گوید: «مردم هنوز آن را دوست دارند زیرا بسیار سنتی است.»

برای هینر، همخوانی یک دم چشایی ساده و معتبر ایجاد می‌کند که او را به یاد کودکی می‌اندازد. بسیاری از مردم کاستاریکا ابتدا با این دستگاه با قهوه آشنا می‌شوند. او می‌گوید: «این چیزی است که هر مادربزرگ به شما پیشنهاد می‌کند و نوستالژیک است.»

فابیولا خاطرنشان می‌کند که برای کاستاریکایی‌ها انتقال دانش از این روش تولید نسل به نسل معمول است.

کوررودور بخشی سنتی و مهم از تاریخ قهوه کاستاریکا است. قرن‌ها استفاده و جایگاه آن در بسیاری از خانواده‌های قهوه نوش به این معنی است که گرچه ممکن است در دنیا محبوبیتی نداشته باشد، اما همچنان در میان جوامع خاص کاستاریکا محبوب خواهد بود.

منبع: perfect daily grind

نوشته آنا والنسیا

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *