مجله قهوه – هنگامی که صحبت از دمآوری قهوه به روش اسپرسو میشود نام ایتالیا را نیز به همراه خود دارد. در ایتالیا برای دمآوری یک قهوه اسپرسوی ایدهآل چهار شرط اصلی باید رعایت شود که به آن قانون M4 نیز گفته میشود. در این یادداشت قانون M4 را معرفی میکنیم.
قانون M4 شامل موارد زیر است:
Miscela: ترکیب قهوه مناسب برای دمآوری
Macinazione: درجه آسیاب مناسب
Macchina: دستگاه اسپرسو
Mano: مهارت باریستا در دمآوری قهوه
Miscela: ترکیب دانههای قهوه با یکدیگر را اصطلاحاً blend کردن میگویند. معمولاً برای داشتن یک اسپرسوی ایدهآل دانههای خاصی با نسبتهای خاصی را باید باهم ترکیب کرد. هدف از این کار داشتن فنجانی ایدهآل و متعادل ازنظر عطر، طعم، کرما، تهمزه و… است. درواقع هر دانهای که در ترکیب به کار میرود مسئول یکی از شاخصههای فوق است و لذا اولین قدم برای داشتن یک قهوه ایدهآل، استفاده از یک ترکیب مناسب است.

Macinazione: این گزینه اشاره به درجه آسیاب قهوه دارد. میزان آسیاب دانههای قهوه باید بهاندازهای باشد که زمان عبور کامل آب از داخل قهوه و کامل شدن فنجان اسپرسو چیزی حدود ۲۵-۳۰ ثانیه باشد، همچنین برای اسپرسو آسیابهای با تیغههای مخروطی (Conical) در مقابل آسیابهای دیسکی و مسطح (flat) مناسبتر است.
Macchina: داشتن دستگاه اسپرسو مناسب برای دمآوری اسپرسوی ایدهآل بسیار اهمیت دارد. دستگاه اسپرسو باید قادر باشد که آب را به درجه حرارت مشخص برساند و در تمام طول مدت عصارهگیری اسپرسو این درجه حرارت را تقریباً یکنواخت و بدون تغییر حفظ کند. همچنین فشاری را که دستگاه تحت آن، آب را از داخل پودر قهوه عبور میدهد باید ثابت و یکنواخت در تمام مدت عصارهگیری باشد، داشتن دستگاه حرفهای به طرز چشمگیری کیفیت اسپرسوی شما را افزایش میدهد.
Mano: شاید مهمترین مرحله در داشتن یک اسپرسوی ایدهآل مهارتهای باریستایی باشد که تمام عوامل فوق را در کنار هم قرار دهد و به بهترین نحو از دستگاه استفاده کند، چیزی که در آشپزی اصطلاحاً به آن «دست آشپز» میگویند. این قانون بدین معناست که حتی با یکسان بودن تمام شرایط فوق بازهم اسپرسویی که یک باریستا تهیه میکند با باریستایی دیگر فرق دارد، تجربه و داشتن دانش باریستا ضامن تهیه یک اسپرسو ایدهآل است.
همانطور که ملاحظه میکنید اسپرسو جزء تخصصیترین نوشیدنیهایی است که در دنیا وجود دارد؛ بنابراین همیشه کافیشاپی را برای نوشیدن اسپرسو انتخاب کنید که احساس میکنید قانون 4M در آنجا رعایت میشود.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

