مجله قهوه – اروپرس به دلیل تطبیقپذیری و سهولت در استفاده به یک نماد مخصوص در قهوه است. تهیه یک فنجان قهوه بد با آن دشوار است و بااینحال آزمایش و ایجاد دستورالعمل مخصوص خود نیز کار آسانی است. تاکنون، عمدتاً از اروپرس برای قهوه داغ استفاده میشده است. این موضوع زمانی که دستور دمآوری قهوه کلدبرو با اروپرس در 2 دقیقه اعلام شد، تغییر کرد.
تهیه قهوه کلدبرو تنها در 2 دقیقه
صرفنظر از نوع دستگاه دمآوری قهوه اگر طرز تهیه قهوه کلدبرو را در اینترنت جستوجو کنید با زمانهای 12 ساعت، 24 ساعت و حتی طولانیتر مواجه میشود.
در دمآوری سنتی قهوه، ما نیازمند به گرما هستیم و این دلیل خوبی برای آن است چراکه این گرماست که واکنشهای شیمیایی را تسریع میکند و باعث میشود ترکیبات عطروطعم و عطر از قهوه به داخل فنجان وارد شود.
برای جبران دما در قهوه کلدبرو، زمان جایگزین میشود که این دلیل طولانیتر شدن فرایند دمآوری در کلدبرو است.
گفتنی است که قهوه کلدبرو شهرت بیشتری نسبت به قهوههای گرم و شیرین و دلپذیر دارد.
این بدان دلیل است که بعضی از ترکیبات شیمیایی را نمیتوان در دماهای سردتر استخراج کرد.
بااینحال، باگذشت زمان یا یکی دیگر از عوامل تشدیدکننده، شما هنوز هم میتوانید یک نوشیدنی خوشمزه و پرطراوت داشته باشید.
همین امر است که مدتزمان کوتاه دمآوری قهوه کلدبرو با دستگاه اروپرس، قابلتوجه میشود.
دمآوری با زمان استاندارد در این روش بسیار رضایتبخش بود و نتیجه تنها 10 درصد ضعیفتر از آب گرم بود؛ تفاوتی که افراد بسیار کمی میتوانند آن را تشخیص دهند.
برای جبران این تفاوت تنها کافی است که میزان قهوه را 10 درصد افزایش دهیم.
قهوه استاندارد برای اروپرس در حدود 16 گرم است که با افزایش آن به 17.5 گرم این تفاوت نیز جبران میشود.
مراحل دمآوری قهوه کلدبرو با اروپرس
اروپرس به دلیل سادگی مشهور است و تنها کافی است آب را به قهوه اضافه کنید، هم بزنیم و فشار دهید. در ادامه مراحل این دمآوری قهوه را با هم مرور میکنیم.
-
اروپرس خود را تنظیم کنید
این که آیا شما ترجیح میدهید کلدبروی خود را با روش سنتی یا وارونه انجام دهید، اولین قدم برای تهیه یک کلدبروی خوب با اروپرس است. شما باید از تمیز بودن و خشک بودن دستگاه خود اطمینان حاصل کنید.
سپس، اروپرس را تنظیم کرده و یک فیلتر را در درپوش آن قرار دهید.
این ایده خوبی است که یکبار فیلتر خود را با استفاده از آب گرم بشویید. این به چسبیدن فیلتر به درپوش و همچنین کاهش هر نوع طعم کاغذ کمک میکند.
برخی از افراد همچنین دوست دارند با دو برابر شدن فیلتر و یا استفاده از فیلترهای فلزی آزمایش کنند.
فیلترهای فلزی باعث میشوند روغنهای بیشتری در قهوه به وجود بیایند و همچنین باعث ضایعات کمتری میشوند.
از طرف دیگر فیلترهای کاغذ باعث میشوند که یک قهوه تمیزتر و سبکتر ایجاد شود زیرا تمام روغنها را از بین میبرد.
-
قهوه خود را آماده کرده و آن را اضافه کنید
زیبایی اروپرس در همهکاره بودن آن نهفته است. میتوانید از آن را برای طیف گستردهای از قهوهها استفاده کنید و در با آن اندازههای مختلف آسیاب، زمان، نسبت دم و سایر موارد را آزمایش کنید.
همانطور مصطلح است، اروپرس با هر نوع قهوه بهخوبی کار میکند.
باوجود انعطافپذیری اروپرس، دستورالعملهایی وجود دارد که باید آنها را رعایت کرد.
برای تهیه کلدبرو نیاز به قهوه با درجه آسیاب بسیار ریز دارید. هنگام دم کردن قهوه، ریز بودن قهوه، سریعتر ترکیبات عطروطعم و عصاره را استخراج میشوند و آسیابهای درشت برای دستورالعملهایی با زمانهای طولانی تند مناسب هستند.
-
آب را اضافه کنید
طبق دستور استاندارد اروپرس، دمای آب میبایست در حدود 80 درجه سانتیگراد باشد و قبل از فشار دادن باید قهوه و آب را حدود 10 ثانیه هم بزنید.
برای تهیه کلدبرو، باید آب را با دمای اتاق تنظیم کنید که طبق محاسبات، حدود 130 گرم آب نیاز دارید.
برخی افراد استفاده از آب تصفیهشده را نیز انتخاب میکنند، زیرا مواد معدنی خاصی که معمولاً در آب وجود دارد، میتوانند سرعت استخراج را کند یا سرعت بخشند.
این مقدار آب باید برای ایجاد عصاره قهوه کافی باشد که پایه قهوه کلدبرو شما خواهد بود.
پس از افزودن آب، یک دقیقه کامل هم بزنید. وسوسه نشوید که از این مرحله بگذرید، چراکه نتیجه آن یک نوشیدنی ضعیف خواهد بود.
4. سرنگ اروپرس را فشار دهید
توصیه میشود که بهصورت ملایم فشار را وارد کنید چراکه فشار ملایم سرعت دمآوری را بالاتر میبرد.
فشار دادن سخت میتواند ذرات قهوه را به یک سد فشرده تبدیل کند و کار شما را حتی سختتر میکند. اگر در ادامه فشار کار سخت شد، 10 ثانیه مکث کنید.
پس از اتمام فشار دادن، اکنون میتوانید قهوه را از اروپرس خود جدا کرده و دستگاه را تمیز کنید.
-
آب بیشتری اضافه کنید
اکنون که عصارهگیری از قهوهتان انجام شده است، میتوانید آب سرد یا یخ را اضافه کنید تا یک فنجان قهوه کلدبرو داشته باشید.
منبع: perfect daily grind
نوشته گیسل گورا
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee