مجله قهوه – روشهای دمآوری فیلتری به دودسته کلی تقسیم میشوند: روش دمآوری قطرهای که آب بر روی قهوه ریخته میشود و از فیلتر عبور میکند و روش دمآوری غوطهوری ؛ اما دقیقاً چه تفاوتی بین این دو سبک دمآوری قهوه وجود دارد؟
چه کسی عاشق قهوه فیلتری نیست؟ شما میتوانید آن را در خانه بدون نیاز به خرید یک دستگاه گرانقیمت و یا سفارش آن در یک کافه باکیفیت بالا تهیه کنید و این امکان را به خود بدهید تا از طعمهای پیچیده یک قهوه تخصصی لذت ببرید.
بااینوجود بیش از یکراه برای دمآوری قهوه فیلتری یا دمی وجود دارد و هر روش دم کردن تفاوتهای مختلفی را در فنجان به همراه دارد، از بادی تقویتشده گرفته تا وضوحبالا.
دمآوری قطرهای
این روش نامهای بسیاری دارد و فروتنانهترین استایل را در انواع دمآوری است که تنها با ریختن آب داغ بر روی قهوه آسیاب شده، تهیه میشود و این اجازه را میدهد تا آب از طریق فیلترهای دمآوری بهصورت قطرهای استخراج شود.
ابزار دمآوری در این روش شامل هاریو V60، Kalita Wave و کمکس میشود.
دم کردن قطرهای بهخوبی پیچیدگی یک قهوه را برجسته میکند و تمایل دارد تا طعمها و رایحههای ظریف را برجسته کند.
ازآنجاکه آب اجازه استخراج روغنهای قهوه و محلولها در زمان خاص را دارد و با فرض اینکه از دستورالعمل خوبی استفادهشده باشد، این روش میتواند باعث شفافیت بیشتر طعم شود.
بهعنوانمثال، V60 برای تأکید بر اسیدیته و گلهای گل خوب است درحالیکه هنوز مقدار مناسبی از روغنهای قهوه را از طریق فیلتر نازک اجازه عبور مییابند و بادی را تقویت میکند.
کمکس با داشتن کاغذ فیلتر ضخیم، بیشتر روغنهای قهوه را حفظ میکند و به همین دلیل نوعی درخشش عالی با پیچیدگی مناسب قهوه را با خود دارد.
Kalita Wave، با پایهی مسطح و سه سوراخ خروجی، تمایل دارد تا با کاهش سرعت جریان و افزایش زمان دمآوری شیرینی عمیقتری در قهوه ایجاد کند.
چالشهای دمآوری قطرهای
در ابزاری با انعطافپذیری بسیار زیاد، خطای انسانی میتواند مشکلاتی ایجاد کند.
تکنیک بد ریختن، کانالکشی و بیثباتی دما برخی از متداولترین مواردی است که بر روی دمآوری قطرهای تأثیر میگذارد، بهخصوص بیتجربگی باریستا.
برای افراد مبتدی ممکن است کنترل میزان ریختن آب با کتری دشوار باشد و یا حتی ممکن است که کتری کتل نداشته باشند.
کانالسازی نتیجه زمینههای توزیع ناموزون است. این باعث میشود آب از طریق بخشهای خاصی از بستر قهوه، استخراج شود و در بخشهای دیگر استخراج نشود و یا کم استخراج شود.
زاویه دید عمیق دستگاههای مختلف مانند Chemex و V60، توزیع یکنواخت قهوه را دشوارتر میکند. این میتواند منجر به ایجاد یک توازن نامتعادل با نتهای ناراحتکننده شود.
منبع: perfect daily grind
نوشته سیرا بورگس یو
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee