مجله قهوه – چه کسی عاشق قهوه فیلتری نیست؟ شما میتوانید آن را در خانه بدون نیاز به خرید یک دستگاه گرانقیمت و یا سفارش آن در یک کافه باکیفیت بالا تهیه کنید و این امکان را به خود بدهید تا از طعمهای پیچیده یک قهوه تخصصی لذت ببرید. بااینوجود بیش از یکراه برای دمآوری قهوه فیلتری یا دمی وجود دارد و هر روش دم کردن تفاوتهای مختلفی را در فنجان به همراه دارد، از بادی تقویتشده گرفته تا وضوحبالا. روشهای دمآوری فیلتری به دودسته کلی تقسیم میشوند: روش دمآوری قطرهای که آب بر روی قهوه ریخته میشود و از فیلتر عبور میکند و روش دمآوری غوطهوری ؛ اما دقیقاً چه تفاوتی بین این دو سبک دمآوری قهوه وجود دارد؟
دمآوری غوطهوری
وقتی صحبت از غوطهوری میشود، کلید در نام است. قهوه آسیاب شده در آب غوطه ور میشود و سپس در آن باقی میماند تا بهدرستی استخراج و آماده مصرف شود. این بدان معنی است که بهجای تمرکز بر روی کنترل ریختن، باید بر زمان دمآوری تمرکز کرد.
بهطور مثال Twist Press دارای دو اتاق است: محفظه اصلی قهوه و یک محفظه بالا که هنگام بسته شدن، یک فضای فشردهشده هوا را در بالای قهوه دمکرده تشکیل میدهد. هر دو محفظه دارای دسته جداگانه خود هستند. وقتی قهوه آماده شد، میبایست دودسته را به هم پیچاند. شیارهای بازدارنده در طرفین محفظه اصلی از نیروی پیچشی استفاده میکنند تا فشار لازم را به سمت پایین در هنگام پیچوتاب بودن دستهها ایجاد شود و قهوه دمکرده از طریق یک فیلتر کاغذی، خارج شود.
طوفان غوطهوری
بسته به نوع دستگاه، دمآوری غوطهوری نیاز به نظارت کمتری وجود دارد و اگر شما یک روش دم کردن ساده به همراه سازگاری آسانتر را ترجیح میدهید روش دمآوری غوطهوری بسیار ایدئال است.
بهطورکلی، در دمآوری غوطهوری قهوهای جسورانه با بادی بیشتر ایجاد میشود. این فرآیند افزودن آب به یک مخلوط غلیظ است و در اصل، نوشیدنی را رقیق میکند. این روند همان روند تهیه آمریکانو است.
چالشهای دمآوری غوطهوری
مهمترین وسیله دمآوری قهوه به روش غوطهوری فرنچ پرس است و متأسفانه بسیاری از مردم با عدم موفقیت در غوطهور کردن صحیح و بلافاصله قهوه، استخراج بیش از اندازهای دارند و این امر موجب شهرت کم این وسیله شده است. بااینحال نباید دستگاه را به خاطر عدم موفقیتمان مقصر بدانیم. علاوه بر این، آزمایش با یک آسیاب ریز روی مطبوعات فرانسه نیز میتواند منجر به استخراج بیشتر و طعم غنیتر شود.
دمآوری غوطهوری در مقابل قطرهای
یکی به دلیل داشتن طعم غنی، جسورانه و بادی کامل شناخته میشود و دیگری به دلیل پاکی، پیچیدگی و خاصیت اسیدی بودن آن.
اما آیا این بدان معنی است که برخی قهوهها با روشهای دمآوری خاصی بهتر میشوند؟ بیشک این مسئله درست است و یک نوع قهوه برای هر نوع روش دم کردن مناسب نیست و این بیشتر مربوط به شماست که یک قهوه خاص را با کدام روش میپسندید.
منبع: perfect daily grind
نوشته سیرا بورگس یو
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee