استارباکس در استرالیا

دلیل شکست استارباکس در استرالیا

مجله قهوه – کیفیت قهوه‌نوشی و فرهنگ اصیل کافه‌نشینی از ویژگی‌های بارز استرالیایی‌هاست؛ اما سؤال اینجاست که باوجوداین فرهنگ اصیل قهوه نوشیدی مجموعه کافه‌های استارباکس در استرالیا چرا زیان ده هستند و این پروژه برخلاف دیگر نقاط جهان با شکست مواجه شده است.

در مراکز تجاری سیدنی تصویر مراجعه‌کنندگان در روزی کاری و شلوغ، ایستاده‌اند تا کافئین صبحگاهی خود را بنوشند. در کنار این تصویر شعبه‌های خلوت استارباکس تعجب گردشگران را به همراه دارد و تنها چیزی که می‌توان دید، یک زوج توریست با فراپوچینوهای خیلی بزرگ است که روی کاناپه‌ی بزرگ استارباکس لم داده‌‌اند و خبری از کافه لاته‌های رژیمی و کارآموزهایی با سینی‌ها و سفارش‌های پیچیده‌ی قهوه که به هر سویی می‌روند دیده نمی‌شوند. دلیل این خلوتی این است که قهوه نوشان و مراجعه‌کنندگان در کافه‌های کوچک‌تر اما باکیفیت قهوه‌ای متفاوت تجمع کرده‌اند.

هرساله آمارهای زیادی از محبوبیت قهوه استارباکس منتشر می‌شود، اما استرالیایی‌ها همیشه برخلاف این آمارها عمل کرده‌اند. علاقه‌ی ویژه‌ی آن‌ها به کیفیت و لذت از قهوه و واردکردن آن به چرخه‌ی روابط اجتماعی‌شان باعث می‌شود که کافه‌های زنجیره‌ای مانند استارباکس از رونق بیفتد.

استارباکس در استرالیا

استرالیا برخلاف همه کشورهای پیشرفته دنیا، کاری با استارباکس ندارد. نخستین شعبه از کافه‌های بین‌المللی استارباکس در استرالیا در سال ۲۰۰۰ گشایش یافت و بعدازآن ۸۴ شعبه‌ی دیگر در سراسر ساحل شرقی این کشور گشوده شد. درست هشت سال بعد، استارباکس استرالیا ۱۴۳ میلیون دلار زیان داد و ناچار شد ۶۰ شعبه خود را در استرالیا ببندد.

در چین که اکثریت جمعیت بزرگ‌سال آن به لاکتوز حساسیت دارند، از ۱۶ سال پیش تا امروز در هر پنج روز یک استارباکس جدید باز می‌شود.

مقایسه این دو آمار و دلیل شکست استارباکس در استرالیا در یک جمله خلاصه می‌شود: «اصالت در فرهنگ کافه نشینی و قهوه نوشی در استرالیا».

قهوه نوشی و کافه نشینی در استرالیا به لطف موجی از مهاجران ایتالیایی و یونانی در اوایل دهه ۵۰ میلادی، به این واقعیت اشاره دارد که استرالیا‌یی‌ها خیلی زودتر از آمریکایی‌ها هنر نوشیدن اسپرسو را به‌عنوان نمادی برای معاشرت‌های اجتماعی به کار گرفتند. درواقع هنگامی‌که استارباکس در آمریکا به‌عنوان یک انقلاب کافه‌ای ظهور کرد، استرالیایی‌ها فرهنگ کاملاً جا‌افتاده‌ی قهوه نوشی و کافه‌نشینی بر اساس اسپرسو را برای خود داشتند و به آن خو گرفته بودند.

استرالیا بیش از ۱۰ هزار کافه دارد و در گوشه‌ و کنار شهرهای آن جایی نیست که یک ماشین اسپرسو‌ساز در کافه‌ای محلی با پاکت‌های شیر و گونی‌های قهوه قرار نگرفته باشد. رتبه استرالیا در سرانه مصرف قهوه ممکن است کمی پایین باشد (هر استرالیایی در روز میانگین ۰/۳ فنجان قهوه مصرف می‌کند، در مقایسه با یک هلندی با میانگین ۲/۴ فنجان قهوه در روز) اما در کیفیت قهوه‌نوشی و فرهنگ اصیل کافه‌نشینی از دیگران در رتبه بالاتری قرار دارند.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زنان در قهوه

امضای تفاهم‌نامه برای تقویت زنان در قهوه

مجله قهوه – اتحادیه بین‌المللی قهوه زنان (IWCA) تفاهم‌نامه همکاری با سازمان غیرانتفاعی Alliance for …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *