مجله قهوه – امروزه کلمبیا سومین کشور تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است که تنها پشت سر برزیل و ویتنام قرار دارد. اگر از کسی بپرسید که چند قهوه را نام ببرد و احتمال اینکه یکی از اولین کشورهایی باشد که آنها ذکر میکنند، کم نیست.
درحالیکه قهوه در دهها کشور در سراسر کمربند لوبیا رشد میکند، تعدادی از فعالیتهای مهم – ازجمله توسعه شخصیت خوان والدز – به تبلیغ منافع تولیدکنندگان قهوه کلمبیایی برای دههها کمک کرده است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تاریخچه قهوه کلمبیا و چگونگی تکامل آن، با دو متخصص صنعت قهوه صحبت کردم. ادامه مطلب را بخوانید تا از صحبتهای آنها مطلع شوید.
تاریخچه مختصری از قهوه کلمبیا
اگرچه برزیل و ویتنام برای تولید جهانی قهوه در رتبههای اول و دوم قرار دارند، کلمبیا سومین تولیدکننده بزرگ قهوه در جهان است و ازنظر تولید جهانی عربیکا دوم است.
در پایان سال 2019، FNC (Federación Nacional de Cafetero) گزارش داد که کلمبیا بزرگترین تولیدکننده قهوههای عربیکا شسته شده است. اغراق نیست اگر بگوییم این کشور به دلیل تولید عربیکا شناختهشده است – حتی اگر این گیاه از قرن هجدهم در کلمبیا رشد کرده است.
در مورد چگونگی ورود گیاه قهوه عربیکا به کلمبیا چندین نظریه وجود دارد. مشهورترین مورد این است که مبلغین یسوعی هلندی در قرن 18 این کار را انجام دادند و آنها اولین محصولات را در کوهستانهای شمال شرقی کاشتند. ازآنجا، در سراسر کشور گسترش یافت، زیرا مزارع خانوادگی خردهمالکان بهطور فزایندهای آن را بهعنوان منبع جدید درآمد پذیرفتند.
بااینحال، فقط در اوایل دهه 1800 بود که این کشور صادرات قهوه را در مقیاس تجاری آغاز کرد. باوجوداین، در پایان قرن نوزدهم، کلمبیا به یکی از بزرگترین صادرکنندگان قهوه در جهان تبدیل شده بود.
شرایط آب و هوایی کلمبیا
همانطور که میدانیم، رشد عربیکا بهطور قابلتوجهی دشوارتر از روبوستاست. اینگونه فوقالعاده حساس به آبوهوا است و به ارتفاع زیاد و دامنه دمایی ثابت احتیاج دارد که هرگز زیاد گرم و سرد نمیشود.
Alejandro Cadena بنیانگذار و مدیرعامل شرکت Caravela Coffee میگوید بخشی از دلایل مترادف شدن کلمبیا با تولید قابلتوجه عربیکا، این است که بهطور طبیعی شرایط بهینه برای پرورش گیاه عربیکا فراهم میکند.
وی میگوید: «ترکیب اکوسیستمها، ارتفاع از سطح دریا و آبوهوا در کلمبیا به این معنی است که طیف گستردهای از اقلیمهای کوچک وجود دارد و در کنار شیوههای بسیار خوب مزرعه، [این اجازه را میدهد] که کشور بهطور مداوم در طول سال قهوه عربیکا تولید کند.»
تمرکز بر رویههای خوب مزرعه
بااینحال، شرایط آب و هوایی مطلوب بهتنهایی کافی نیست: روشهای خاص کشاورزی برای تولید موفقیتآمیز قهوه عربیکا باکیفیت بالا مهم هستند.
هنگام پرورش قهوه ویژه، تولیدکنندگان در سراسر جهان طیف وسیعی از فرآیندها و متغیرها را باید در نظر بگیرند، از روشهای برداشت و خشککردن تا مدیریت دقیق خاک و هرس گیاهان.
برای فهمیدن اینکه چرا کلمبیا در این مناطق سرآمد است، با مدیرعامل Federación Nacional de Cafeteros کلمبیا، روبرتو ولز صحبت کردم. او به میگوید که این کشور مدتی است که در تولید قهوه سرمایهگذاری کرده است.
وی میگوید: «از طریق ترکیبی از تحقیق و توسعه و کمک فنی، تولیدکنندگان قهوه بهطور مداوم از اهمیت پیروی از بهترین روشهای تولید آگاه میشوند.»
«این موارد شامل استفاده از ارقام مقاوم در برابر زنگزدگی، کاشت در لحظه مناسب، افزایش تراکم و نگهداری محصولات جوان برای افزایش بهرهوری، کیفیت و درآمد است.»
آلخاندرو با روبرتو موافق است و تأکید میکند که عمده تأثیر سرمایهگذاری در افزایش مشخصات کلمبیا در صنعت قهوه وجود دارد.
وی میگوید: «ما نهتنها در بازاریابی، بلکه در تحقیقات علمی و مساعدت فنی و همچنین زیرساختهای دولتی و خصوصی سرمایهگذاری کردهایم.»
«این ترکیب از اقلیم و سرمایهگذاری نهادی همان چیزی است که شهرت کلمبیا را بهعنوان یک منبع باکیفیت برای بیش از 50 سال تحت تأثیر قرار داده است.»
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.