مجله قهوه – هنگامیکه نوبت به قهوه میرسد، اضافه کردن نمک به قهوه برای مدت طولانی بهطور غیرمعمول در تعدادی از فرهنگها مورداستفاده قرار گرفته است
و همچنین برخی آن را بهعنوان یک روش مؤثر برای کاهش تلخی و افزایش طعمدهندههای مطلوب برای سالها توصیف کردهاند.
نمک برای بسیاری از موارد قابل استفاده است و طبق برخی برآوردها تا 14000 مورد.
ما برای چاشنی و حفظ غذای خود، برای تمیز کردن سطوح چرب و از بین بردن لکهها به آن اعتماد میکنیم
و برخی از افراد حتی از آن بهعنوان جایگزین دهانشویه استفاده میکنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد علم اضافه کردن نمک به قهوه با دو متخصص در مورد تلخی، درک طعم و چگونگی تأثیر نمک بر استخراج قهوه صحبت کردم که در ادامه بخش دوم آن را میخوانید:
بهترین روش افزودن نمک به قهوه چیست؟
دو سؤال مهم در مورد افزودن نمک به قهوه این است که چه زمانی باید این کار را انجام دهید و چه مقدار باید استفاده کنید.
درحالیکه سارا پیشنهاد میکند قبل از دم کشیدن به محلول قهوه خود نمک اضافه کنید، همه موافق این روش نیستند.
دیوید جیمسون رئیس قهوه و پایداری در Bewley’s Tea and Coffee میگوید:
هر وقت نمک به قهوه اضافه کرد، همیشه مرحله آخر، در یک فنجان دمکرده بوده است.
دیوید میگوید:
«کنترل دوز از این طریق بسیار آسانتر است. ممکن است توصیه شود که یک تکه بردارید،
یا ابتدا یک قهوه قطرهای تهیه کنید، تلخی آن را ارزیابی کنید و سپس شروع به افزودن نمک کنید، مقدار آن را افزایش دهید تا مشخصات کامل طعم به دست آید.»
رویکرد ارائهشده توسط مشاور قهوه و قهرمان باریستای جهان جیمز هافمن حتی فراتر از این است.
هافمن بهجای افزودن مستقیم بلورهای نمك به قهوه دمکرده، محلولی با غلظت ثابت نمك ایجاد كرد كه میتواند درون قهوه چكیده شود.
وی دریافت که افزودن 0.3 گرم محلول نمکی با غلظت 20 درصد به طرز محسوسی طعم و احساس دهانی یک قهوه فوری بیکیفیت را بهبود میبخشد.
سارا میگوید:
«یک نمک (حدود 0.5 گرم نمک برای یک لیوان دمکرده) میتواند شیرینی قهوه را به طرز ظریفتری افزایش داده و تلخی آن را کاهش دهد.»
در همین حال، اسکات رائو، متخصص رست قهوه دریافت که 0.15 گرم نمک در هر 100 گرم قهوه دمکرده بهترین نتایج مزه را برای اسپرسو و قهوه فیلتری دارد.
چه موقع نمک اضافه نمیکنید؟
کسانی که به قهوه نمک اضافه میکنند، آن را اغلب راهی بسیار مؤثر در کاهش تلخی و تقویت طعمهای شیرینتر میدانند.
بااینحال، لازم به ذکر است که این همیشه بهترین نتیجه را ندارد.
دیوید به من میگوید اگرچه تجربه دست اولی از فواید نمک در قهوه را دارد،
اما تمرکز روی کیفیت دانههای استفادهشده از اهمیت بیشتری برخوردار است.
دیوید میگوید:
«در دسامبر 2015، من با استفاده از Catuai از مزرعه معروف لاس لاجونس در شهر گوكیانو كروز در بوكته، پاناما، قهرمان مسابقات قهوه انگلیس شدم.»
«من از چند قطره محلول نمک استفاده کردم.
این داوران را قادر میسازد تا پیچیدگی اسیدیته را بهتر درک کنند، شیرینی را افزایش دهند و تلخی را متعادل کنند.»
اگر به دنبال بهبود مزه بد قهوه هستید، افزودن نمک میتواند مفید باشد،
اما درنهایت، استفاده از دانههای باکیفیت بالاتر بهترین راه برای بهبود طعمدهندههای فنجان است.
نمک در قهوه های با کیفیت بالا
لازم به ذکر است که برای قهوههای باکیفیت بالاتر، اضافه کردن نمک به قهوه میتواند طعمهای ظریف را که قهوهها را از یکدیگر جدا میکند، پنهان کند.
دقیقاً مانند افزودن شیر، خامه یا شکر، افزودن نمک به قهوههای پیچیدهتر، تعیین نتهای عطروطعم ظریف یا اسیدیته در فنجان را دشوارتر میکند.
هافمن در ویدئویی میگوید:
«یکی از لذتهای قهوه این است که وقتی خوب است از نوع تلخی مناسبی برخوردار است.
وقتی با شیرینی و اسیدیته متعادل شود، تلخی آن بسیار خوشایند است.»
درحالیکه نمک میتواند طعمهای شیرینتری را تقویت کرده و تلخی موجود در فنجان را متعادل کند، تولیدکنندگانی که با آن آزمایش میکنند باید مراقب باشند؛
مانند افزودن شیر، خامه یا شکر، نمک میتواند خصوصیات متمایز قهوههای باکیفیت بالاتر را مخفی کند و منحصربهفرد یا پیچیدگی ظریف یک فنجان را بپوشاند.
نمک برای پوشاندن یا متعادلسازی طعمهای سختتر قهوه باکیفیت پایین یا کبابهای تیرهتر از بیرون آوردن شیرینی در یک کباب سبک مفید است.
بااینحال، تنها راه برای فهمیدن آنچه دوست دارید آزمایش است.
دفعه بعد که یک فنجان قهوه دم کردید، چرا سعی نمیکنید کمی نمک اضافه کنید و آن را مقایسه کنید؟
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.