مجله قهوه – دستگاه موج کالیته یک دستگاه قهوه به روش قطره ای با منشأ ژاپن است که دارای طراحی کف صاف است.
طراحی کف صاف آن برای استخراج یکنواختتر است.
برخلاف قهوه خراش دهنده Bonavita Immersion یا Dropper، موج کالیته یک وسیله برای ریختن و انتظار نیست، بلکه یک روش دستی است که نیاز به ریختن یکنواخت آب داغ بر روی قهوه آسیاب شده دارد؛ بنابراین بیشتر شبیه به Hario V60 است اما دارای فیلتر پایین تخت.
دستگاه موج کالیته در دو اندازه وجود دارد: 155 و 185. شماره 155 کوچکتر است و برای دمآوری یک لیوان ایدئال است.
شماره 185 کمی بزرگتر است. دستگاه موج کالیته از شیشه یا استیل ضدزنگ است. شماره 185 همچنین با جنس سرامیک نیز عرضه میشود.
کالیته از فیلتر اندازه استاندارد استفاده نمیکند. بسته به اینکه چه مدلی را خریداری میکنید، باید فیلترهای دستگاه موج کالیته سفارشی را در شماره 155 یا 185 خریداری کنید.
مراحل دمآوری قهوه با دستگاه موج کالیته
مرحله نخست: فیلتر را اضافه کنید
همانطور که گفته شد، قطرهچکان موج کالیته به برند فیلترهای خاص خود نیاز دارد. بسته بهاندازهای که دارید، فیلتر 155 یا 185 را در آن قرار دهید و موج کالیته را روی ظرفی که قصد دارید قهوه را درون آن قرار دهید قرار دهید.
مرحله دوم: شستشوی فیلتر با آب گرم (اختیاری)
مانند بسیاری از روشهای تولید قهوه با فیلتر کاغذ، توصیه میشود فیلتر کاغذ را بشویید.
این امر باعث میشود تا هرگونه باقیمانده کاغذ از قهوه کم شود. همچنین فیلتر چسبنده به ظرف به عصارهگیری کمک میکند.
با موج کالیته، آب را مستقیماً در مرکز ریخته و سریع پر کنید. شما نمیخواهید در امتداد طرفین بریزید زیرا خطر خم شدن فیلتر را دارید و شکل آن را از دست میدهید.
مزیت استفاده از آب گرم این است که ظرف سرور را پیش گرم میکند. پس از اتمام کار، آب آن را دور بریزید.
مرحله سوم: قهوه را اضافه کنید
با اکثر روشهای دم کردن، دوست دارم با نسبت دم کردن 17 به 1 شروع کنم.
این به معنی استفاده از 17 قسمت آب به ازای هر 1 قسمت قهوه است. ما دو نوع عصاره گیر داریم. در اینجا یک دستورالعمل برای شروع کار برای هرکدام ذکرشده است.
مدل شماره 155: 300 گرم (10.1 اونس) آب و 17-18 گرم قهوه.
مدل 185: 500 گرم (16.9 اونس) آب و 29-30 گرم قهوه.
اندازه آسیاب قهوه بین درجه متوسط و متوسط درشت خواهد بود.
از تایمر برای تأیید درجه ایدئال استفاده میشود. مدتزمان تولید هدف بین 3 تا 3:30 دقیقه است.
اگر سریعتر پیش رفت، کمی آسیاب را ریزتر کنید. اگر کندتر پیش میرود، آسیاب خود را تنظیم کنید تا درشتتر باشد.
مرحله چهارم: آب گرم اضافه کنید (پالس یا پور مداوم)
این مرحله در فرآیند دم کردن بیشترین تمرکز را میخواهد.
وقتی نوبت اضافه کردن آب گرم است، دو مکتب فکری وجود دارد. یکی این که ریختن شما باید در طول دمآوری کند و پایدار باشد.
روش دیگر روش پالس است. اجازه دهید قهوه از میان آسیابها عبور کرده و در چرخه دم کردن تکرار شود. هر دو روش عالی کار میکنند. من روش پالس را ترجیح میدهم چون راحتتر است.
روش پالس شامل ریختن مقدار کمی آب در ابتدا بر روی قهوه آسیاب شده است که به آن امکان شکوفا شدن میدهد. سپس مکث کنید. سپس دوباره بریزید. بعضی اوقات با استفاده از الگوی دایرهای.
از هر روشی که استفاده میکنید، باید قهوه را هم بزنید.
مرحله آخر: سرو
قطرهچکان موج کالیته را برداشته، قهوه را بریزید و لذت ببرید.
منبع: I need coffee
نوشته مایکل آلن اسمیت
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee