مجله قهوه – تولید قهوه در بهترین شرایط کشت نیز درجات متفاوتی دارند که کشاورزان در مرحله اول درجهبندی قهوه بهترین دانهها را از کم کیفیتترین آنها جدا میکنند و با قیمتهای مختلف به فروش میرسانند.
اما در بخشهای تخصصی همچون انجمن بینالمللی قهوه (International Coffee Association) و یا انجمن قهوهی تخصصی امریکا (Specialty Coffee Association of America) پارامترهای مختلفی برای این درجهبندی وجود دارد.
در این مراکز فرآیند درجهبندی قهوه مراحل مختلفی را پشت سر میگذارند و شامل اندازهگیری ردههای متفاوت عیوب دانههای قهوه است. دانههای رُست یا برشته نشده، سیاه شدن کامل آنها به سبب حرارت بیشازحد در مرحله رُست یا برشته کاری، وجود سنگریزه در لابهلای دانهها و فرورفتگی بر سطح دانهها شامل عیوب اولیهی قهوه است. وجود شکستگی، لبپریدگی، کرمخوردگی، سیاهی متوسط دانهها و باد کردن سطح دانهها به خاطر نفوذ زیاد آن در دانهها نیز از عیوب ثانویه قهوه به شمار میرود.
درجهبندی قهوههای تخصصی
در این میان درجهبندی تعیین قهوههای تخصصی شرایط ویژهای را دارد. در هر 300 گرم قهوه نباید بیش از 5 دانه معیوب وجود داشته باشد و دانههای انتخابی میبایست اندازهای خاص و ویژه و حداقل یک ویژگی متمایز در بادی، طعم، آروما یا اسیدیتی نسبت به دیگر دانهها داشته باشد و همچنین میبایست رطوبت این دانهها بن 9 الی 13 درصد باشد. در قهوههای تخصصی میبایست عاری از دانههای نرسیده باشد.
پس از قهوههای تخصصی، قهوههای تجاری در فهرست درجهبندی حضور دارند. در این نوع قهوهها در هر 300 گرم نباید بیش از هشت دانهی معیوب وجود داشته باشد.
دانههای این نوع قهوه نیز میبایست ویژگی متمایزکنندهای نسبت به دیگر قهوهها داشته باشند و میزان رطوبت آنها میبایست بین 6 الی 13 درصد باشد. در قهوه تجاری در هر 300 گرم میتواند حداکثر 3 دانه معیوب وجود داشته باشد.
وجود تعداد کمی دانه معیوب در قهوه، کیفیت کلی قهوه را تحت تأثیر قرار میدهد و فاکتور بسیار مهمی در درجهبندی قهوههاست.
بر همین اساس در هنگام رُست یا برشته کردن قهوههای تجاری دمای بیشتری به قهوه میدهند تا تیرهتر شود و عیوب آن پنهان بماند. این عمل موجب از بین رفتن خواص و ویژگیهای منحصربهفرد قهوه میشود؛ نقطهای که دقیقاً مقابل قهوههای تخصصی است. از همین رو این دو نوع قهوه باهم متمایز هستند.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee


یک نظر
تعقيب: ویژگیهای قهوهی موج سوم - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه