کاپوچینو

دانشنامه تصویری قهوه: کاپوچینو

مجله قهوه – ۸ نوامبر را به‌عنوان روز جهانی کاپوچینو (Cappuccino) نام‌گذاری کرده‌اند. به همین مناسبت بد نیست تاریخچه نوشیدنی «کاپوچینو» به‌عنوان یکی از لذیذترین و محبوب ترین نوشیدنی‌های تاریخ که یکی از نوشیدنی‌های منو کافی‌شاپ‌ها در سراسر جهان نیز هست، را باهم مرور کنیم.

به نظر می‌رسد تاریخچه نوشیدنیِ ایتالیایی کاپوچینو به اوایل قرن بیستم میلادی برمی‌گردد و البته نخستین شواهد سرو آن مربوط به دهه ۱۹۳۰ میلادی است. پیش‌ازاین درست کردن انواع نوشیدنی با قهوه میان اروپایی‌ها رایج بود بااین‌همه کاپوچینو به عنوان یک نوشیدنی محبوب خیلی زود جای خود را در بین نوشیدنی‌های گرم دیگر باز کرد و تقریباً از تمام آن‌ها پیشی گرفت.

وجه‌تسمیه نام نوشیدنی «کاپوچینو» از لغتی به نام «کاپوچین» از کتاب کمدی الهی دانته گرفته‌شده است. در حقیقت «کاپوچین» نام فرقه‌ای از راهبان کاتولیک ایتالیایی بود که کلاه سیاهی بر سر می‌گذاشتند و درباره آن‌ها در کتاب کمدی الهی دانته صحبت شده است. ایتالیایی‌ها کف سفید و دانه‌های قهوه پاشیده شده روی فنجان کاپوچینو را شبیه کلاه این راهبان کاتولیک تشخیص داده بودند و به همین دلیل اسم نوشیدنی جدیدشان را «کاپوچینو» گذاشتند.

علیرغم این شواهد مستدل و نام ایتالیایی این نوشیدنی خوشمزه اما شواهد مستدل دیگری هم وجود دارد که ثابت می‌کند در دهه ۱۷۹۰ میلادی آلمانی‌ها یک نوشیدنی خوشمزه و پرطرفدار با قهوه به اسم «Capuzinerkaffee» سرو می‌کردند که ترکیبی از قهوه اسپرسو با خامه، شکر، یک عدد زرده تخم‌مرغ خام و نوعی ادویه بود.

این نوشیدنی بعدها ساده‌تر شد و به ترکیب قهوه و شیر تغییر ماهیت داد و «کاپوزینر» نام‌گذاری شد.
اما آنچه امروزه به‌عنوان نوشیدنی کاپوچینو در صدر لیست محبوب‌ترین نوشیدنی‌ها در کافی‌شاپ‌های سرتاسر دنیا سرو می‌شود در حقیقت بعد از جنگ جهانی دوم متولد شد و ترکیبی از فوم شیر همراه با قهوه اسپرسو یا در برخی موارد با قهوه ترک بود که گاهی مقداری خامه هم به آن اضافه می‌شد.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

دانشنامه تصویری قهوه: کرما یا خامه در قهوه

مجله قهوه – کرما یا خامه درواقع همان کف آجری رنگی است که در بالای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *