مجله قهوه – عصارهگیری ، روشی است که طی آن طعم را از قهوه برشتهشده و آسیاب شده استخراج میکنیم. با درک و شناخت روند عصاره گیری قهوه میتوان اسیدیته، شیرینی و توازن طعمی در هنگام دمآوری را بهتر کنترل کرد.
همانطور که قهوه دم میکشد، صدها ترکیب منحصربهفرد از دانههای آسیاب شده به آب منتقل میشود و ترکیبات استخراجشده، تأثیر مستقیم بر عطروطعم قهوه دارند.
قهوهی عصاره گیری شده معمولاً شامل ترکیبات محلول در آب، شامل موارد زیر میشود:
کافئین (طعم تلخی)
اسیدها (برخی از آنها طعم ترش و یا شیرین)
لیپیدها (حس چسبندگی)
قند (طعم شیرینی، حس چسبندگی)
کربوهیدرات (طعم تلخی، حس چسبندگی)
با کنترل چگونگی عصارهگیری این ترکیبات، میتوانیم بر نوشیدنی نهایی کنترل بیشتری داشته باشیم.

چگونگی تأثیر عصارهگیری قهوه بر طعم قهوه
توجه به این نکته لازم است که در هنگام عصارهگیری، ترکیبات قهوه با میزان مشابهی استخراج نمیشوند. در ابتدا طعمهای میوهای و اسیدی بروز میکنند، سپس طعم شیرینی و به دنبال آن بالانس طعمی به وجود میآید و درنهایت تلخی استخراج میشود.
قهوهی کمتر از حد عصارهگیری شده (آندِر) (Under-extracted) به شیرینی و کمی تلخی برای رسیدن به توازن طعمی نیاز دارد و معمولاً با طعم ترشی همراه است.
قهوهی بیشازحد عصارهگیری شده (اُوِر) (Over-extracted) طعم تلخی دارد، بهطوریکه طعمهای شیرینی و اسیدیته را میپوشاند.
با درک درست از این فرآیند شما میتوانید طعم و مزهی دلخواهتان را خلق کنید.
بهترین سطح عصارهگیری
درصد عصاره گیری (EXT) و میزان عصارهگیری ایدئال کلِ ذراتِ جامدِ حل نشدنی (TDS) قهوه، ابزار کار ما هستند.
درصد عصاره گیری به درصد مقدار موادی که از قهوه توسط آب استخراجشده اطلاق میگردد.
بر اساس نظر کارشناسان صنعت قهوه، میزان درصد عصارهگیری مطلوب بین ۱۸ تا ۲۲ درصد است؛ اما به یاد داشته باشید که هر قهوه یک پروفایل طعمی متفاوت دارد. بهجای اینکه یک درصد مطلوب را هدف قرار دهید، بر بیشترین درصد عصارهگیری قهوه برای ایجاد یک طعم خوب، تمرکز کنید.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee


4 نظر
تعقيب: راههای شناخت قهوه خوب و خوشطعم - قهوه موریس فروش انواع قهوه 02166731451
تعقيب: دانشنامه تصویری قهوه: بادی قهوه یا تن واری - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه
تعقيب: دانشنامه تصویری قهوه: قهوه ساز موکاپات - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه
تعقيب: کنترل عصارهگیری قهوه - دانشنامه قهوه مجله تخصصی صنعت قهوه