مجله قهوه – اسکات رائو بادی قهوه یا جانمایه قهوه را «حس سنگینی یا سرشار بودن یک نوشیدنی در دهان» تعریف میکند.
در فرهنگ لغت قهوه، ماکسول کلونا دشوود نیز در مورد بادی مینویسد:
«جالب است بدانید که میتوانید یک بادی سبک را با حس دهانی چسبنده یا یک بادی سنگین را با حس دهانی آبدار تجربه کنید.»
بادی چیزی نیست که آن را مزه میکنیم؛ بلکه حسی است که درک میکنیم. بااینحال، میتواند بر طعم کلی قهوه تأثیر بگذارد. دلیل این امر این است که عطروطعم، ترکیبی است از عواملی همچون طعم، عطر و بافت قهوه.
علم بادی در قهوه
برای برجسته کردن تن واری قهوه نخست میبایست از چگونگی ایجاد شدن آن، اطلاعات کافی داشته باشید.
این یعنی سخن گفتن در مورد عصارهگیری قهوه و این فرآیندی است که با استفاده از آن ترکیبات، عطروطعم و چاشنی از قهوه خشک به آب استخراج میشوند و قهوه دم شده، محصول نهایی آن است.
در حین عصارهگیری، مواد میتوانند به حلالها و محلولها تقسیم شوند. محلولها موادی هستند که میتوانند در آب رقیق شوند. نامحلولها جامدات و روغنهایی هستند که بهجای حل شدن در مایع معلق ماندهاند و این نامحلولها – بخصوص روغنها – باعث افزایش آن میشوند.
دلایل بالا بودن بادی قهوه برخی قهوهها نسبت به قهوههای دیگر
عوامل زیادی در تعیین میزان بادی و اینکه برخی از این قهوهها نسبت به دیگر قهوهها بادی بیشتری دارند، وجود دارد.
روشهای خاص فرآوری قهوه، روشهای دمآوری و فیلترها، میتوانند در میزان آن تأثیرگذار باشند.
پروفایل رست یا برشته کاری قهوه نیز، یکی از عوامل کلیدی در تعیین میزان بادی قهوه است.
کم بودن حس دهانی در یک قهوه سه دلیل میتواند داشته باشد. نخستین دلیل این است که این قهوه بهصورت ذاتی بادی کم دارد و این کم بودن را میتوان از طریق فرآوری قهوه، مرحله رست یا برشته کاری و انتخاب شیوه دمآوری افزایش دارد و یا اینکه این نوع قهوه را با قهوهای که بادی بالاتری دارد، ترکیب کنید.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

