دستگاه‌های اسپرسو

تکامل دستگاه‌های اسپرسو در گذر زمان – 2

مجله قهوه – دستگاه‌های اسپرسو مرکز کافی‌شاپ‌های سراسر جهان و نمادی از تخصص فنی و نوآوری و همچنین نمایانگر هنر تهیه قهوه خوب است.

نمونه اولیه ماشین اسپرسو را می‌توان در اواخر قرن نوزدهم جستجو کرد.

باگذشت بیش از 130 سال، فن‌آوری اسپرسو از راه‌های اساسی تغییر کرده و تکامل‌یافته است.

دستگاه‌های امروزی از فناوری دیگ بخار پیشرفته، استخراج دقیق با کنترل دیجیتال و سطح کنترل دائمی باریستاها برخوردار هستند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی تغییر دستگاه‌های اسپرسو، به‌ویژه در قرن 21، من با دو سفیر مارک Dalla Corte، Cole Torode و Fabrizio Sención Ramirez صحبت کردم که در ادامه بخش دوم آن را با هم می‌خوانیم:

سرعت جریان و استخراج

کول می‌گوید: «رابطه بین باریستا و دستگاه اسپرسو اغلب قلب و روح کافی‌شاپ است.

اگر این رابطه قوی نباشد، کیفیت نیز عالی نخواهد بود.»

«اگر یک باریستا نمی‌داند چگونه دستگاه اسپرسو را رام کند، چگونه می‌توانند قهوه خود را کنترل کنند؟»

برای دستیابی به استخراج اسپرسو یکنواخت و با کیفیت، باریستا باید دمای دم آوری را در حدود 93 تا 100 درجه سانتی‌گراد (199 تا 212 درجه فارنهایت) حفظ کند.

تحولاتی مانند مشتق انتگرال متناسب (PID) و کنترل کننده‌های درجه حرارت دیجیتال به باریستا اجازه می‌دهد دامنه‌های دمایی موردنیاز را با چند درجه نوسان تنظیم کند.

در کل، این امکان کنترل بیشتر بر متغیرهای دم را فراهم می‌کند.

دستگاه‌های اسپرسوی جدید مجهز به سیستم‌هایی هستند که به کاربر امکان می‌دهد تا دو متغیر کلیدی را در طول فرآیند استخراج کنترل کند:

حجم آب عبوری از پک و سطح فشاری که در آن آب توزیع می‌شود.

این به باریستا اجازه می‌دهد تا سرعت جریان آب در قهوه را با دقت مدیریت کند.

Fabrizio Sención Ramirez باریستا در Caffé Estelar مکزیک می‌گوید:

«با كنترل میزان جریان، باریستا می‌تواند عمداً آب را به قهوه ارائه دهد. این به شما امکان می‌دهد طعم‌دهنده‌های منحصربه‌فرد و خاص را با دقت هدف قرار دهید.»

مدل‌های جدید دستگاه‌های اسپرسو

بسیاری از مدل‌های جدید دارای دریچه‌های قابل تنظیم بین دیگ بخار و سر گروپ هستند که می‌تواند جریان آب را محدود کند.

این امر خصوصاً در هنگام تزریق قبل از تزریق، مرحله کلیدی استخراج که در ابتدا با آب تماس می‌گیرد، بسیار مفید است.

قبل از تزریق، سبد پرتافیلتر را برای مصرف ناگهانی آب فشار بالا آماده می‌کند و احتمال مختل شدن آن و ایجاد کانال را کاهش می‌دهد.

کانال دهی هنگامی است که آب مسیر کمترین مقاومت را از طریق خروج پیدا می‌کند

و «کانال‌هایی» ایجاد می‌کند که در مقایسه با باقی‌مانده قهوه به‌طور یکنواخت اشباع نشده‌اند.

این منجر به استخراج کم و طعم‌های ترش یا آبکی در فنجان می‌شود.

فابریزیو توضیح می‌دهد: «میزان جریان باعث می‌شود قهوه به روش‌های مختلف حل شود.

با استفاده از Zero می‌توانید به‌طور مداوم به دستورالعمل‌های شگفت‌انگیز و اسپرسوی بی‌نظیر دسترسی پیدا کرد.»

فابریزیو نتیجه‌گیری می‌کند: «توانایی کنترل میزان جریان از طریق استخراج اسپرسو، کنترل نهایی باریستا را فراهم می‌کند.»

دیجیتالی شدن و اتوماسیون

دیجیتالی شدن و اتوماسیون مشخصه بخش قهوه مدرن است و فناوری دستگاه اسپرسو نیز از این قاعده مستثنی نیست.

نمایشگرهای یکپارچه و صفحه نمایش لمسی دیجیتال، دسترسی باریستا به عملکردهای اصلی دستگاه را بهبود می‌بخشد و به آن‌ها امکان می‌دهد ضمن تعامل با همکاران و مشتریان، تغییرات متغیرهای استخراج را سریع انجام دهند.

این تحولات همچنین به بهره‌وری انرژی گسترش‌یافته است که به‌ویژه به دلیل تمرکز بیشتر مصرف‌کننده بر پایداری، بسیار فشرده‌شده است.

کول توضیح می‌دهد:

«دستگاه‌های اسپرسو در زمان خارج از سرویس و نگه‌داشتن دمای آن‌ها بیکار هستند

و بخشی از این امر به دلیل عدم کافی بودن فن‌آوری دیگ بخار و این واقعیت است که گرمایش دستگاه اسپرسو به‌طور متوسط ​​یک ساعت طول می‌کشد.»

به همین ترتیب، بسیاری از کافی‌شاپ‌ها دستگاه‌های اسپرسو خود را به‌طور مداوم در حال کار می‌گذارند تا از طولانی شدن زمان انتظار در زمان نیاز به گرم شدن مشتری جلوگیری کنند و این باعث اتلاف انرژی می‌شود.

بااین‌حال، کول خاطرنشان می‌کند که ماشین‌های جدیدتر به تغییر این روند کمک می‌کنند.

او می‌گوید: «در تکنولوژی جدید گرم شدن از سرما تا عملیاتی شدن کامل حدود 15 دقیقه طول می‌کشد.

شما می‌توانید به‌راحتی آن را خاموش کنید یا می‌توانید با چرخاندن حالت صرفه‌جویی در مصرف انرژی بیش از 80٪ مصرف برق را کاهش دهید.»

سرانجام، تمرکز بیشتر بر روی دیجیتال‌سازی به این معنی است که باریستاها اکنون می‌توانند از برنامه‌های اختصاصی برای برقراری ارتباط با دستگاه‌های اسپرسو خود مانند Dalla Corte’s Online Control System استفاده کنند.

کول اضافه می‌کند:

«اگر فراموش کنید دستگاه خود را خاموش یا تنظیم کننده صرفه‌جویی در مصرف انرژی استفاده کنید، می‌توانید از سیستم کنترل آنلاین برای انجام هرگونه تنظیم از راه دور استفاده کنید.»

طراحی و سبک

در کنار تغییراتی که در عملکرد کلی دستگاه وجود دارد، طراحی دستگاه اسپرسو نیز در طول قرن 21 تحول یافته است.

فابریزیو توضیح می‌دهد:

«این تحول در طراحی چندین ویژگی نوآورانه مانند طراحی ارگونومیك، استفاده از مواد با كیفیت و … كاملاً سهولت استفاده را به همراه دارد.»

جذابیت بصری در کافی‌شاپ به طرز گسترده‌تری پیش رفته است، بنابراین تعجب‌آور نیست که طراحی دستگاه نیز از آن پیروی کند.

امروزه فضای داخلی کافه‌ها باید چشمگیر و به‌طور گسترده «دوستانه برای رسانه‌های اجتماعی» باشد. چرا که امروزه برند سازی و سهم ذهن از اهمیت بیشتری برخوردار است.

فابریزیو می‌گوید:

«مهمان‌نوازی همچنان مهمترین جنبه کافه‌های مدرن است و راه‌اندازی آن مهم است، اما خدمات و نحوه احساس [کافی‌شاپ شما] برای مشتری تفاوت واقعی را ایجاد می‌کند.»

از منظر عملکردی، دستگاه‌های اسپرسو نیز در طول سال‌ها با کوچک شدن دیگ‌ها و پمپ‌ها، کوچک شده‌اند.

این فضای پیشخوان را بهینه می‌کند و حتی می‌تواند در برخی مواقع ارتباط بهتری بین باریستا و مصرف‌کننده ایجاد کند.

امروزه دستگاه اسپرسو اغلب کانون کافی‌شاپ است و یکی از اولین مواردی است که مشتری هنگام ورود به فضا متوجه آن می‌شود.

در همین راستا، ویژگی‌های طراحی قابل تنظیم نیز در سال‌های اخیر محبوب شده است و به صاحبان کافی‌شاپ اجازه می‌دهد برند خود را به روشی شخصی‌تر بیان کنند.

از طریق نوآوری در فن‌آوری دیگ بخار، قابلیت دسترسی دیجیتال، پروفایل جریان و بسیاری از زمینه‌های دیگر، دستگاه اسپرسو طی 20 سال گذشته به روش‌های باورنکردنی تکامل یافته است.

کنترل استخراج و «قابلیت استفاده» باریستا همچنان در دستور کار قرار دارد.

چه اتفاقی خواهد افتاد، باید منتظر ماند، اما یک چیز قطعی است: تولیدکنندگان همچنان بر اطمینان از تولید بهترین اسپرسو در ماشین‌آلات خود تمرکز خواهند کرد.

 


منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *