مجله قهوه – درست مانند سایر کشورهای آمریکای مرکزی، تولید قهوه نقش مهمی در تاریخ و توسعه اقتصادی نیکاراگوئه داشته است. قهوه برای اولین بار در این کشور در سال 1850 کشت شد. فقط 20 سال بعد، در سال 1870، این بزرگترین محصول صادراتی در نیکاراگوئه بود.
امروزه، قهوه همچنان یک کالای اصلی صادراتی در نیکاراگوئه است و در طول بیثباتی سیاسی در قرن 20 و 21، یک نیروی اقتصادی قابلتوجه به شمار میرفت. بااینحال، باوجود جایگاه اصلی خود در بخش قهوه که بیش از 330 هزار نفر در آن مشغول به کار هستند، انتظار میرود رشد اقتصادی این کشور در سال 2021، 5.9٪ کاهش یابد که بیشتر درنتیجه همهگیری Covid-19 است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بخش قهوه نیکاراگوئه و چالشهای پیش روی آن، من با ویلیام اورتیز، مدیر کشور نیکاراگوئه در قهوه Caravela و سیلویو سانچز، تولیدکننده Finca Santa Teresa در Nueva Segovia صحبت کردم که در ادامه بخش دوم آن را میخوانید:
مناطق تولیدکننده و تجارت در نیکاراگوئه
قهوه نیکاراگوئه علیرغم اینکه دوازدهمین تولیدکننده بزرگ در جهان است، عمدتاً در منطقه شمالی کوچک این کشور تولید میشود.
این منطقه فقط از پنج منطقه تشکیل شده است: استلی، جینوتگا، مادریز، ماتاگالپا و نوئوا سگوویا.
همانطور که در بالا ذکر شد، هرکدام از این قهوهها ازنظر مشخصات جام منحصربهفرد هستند.
این بدان دلیل است که اقلیمهای کوچک منحصربهفرد هر منطقه به روشی کاملاً متفاوت بر تولید تأثیر میگذارند.
بهعنوانمثال، علیرغم اینکه هر دو اهل نیکاراگوئه هستند، قهوههای Madriz و Nueva Segovia بهطورکلی دارای مشخصات مختلف طعم هستند.
در مناطق با ارتفاع کمتر، مانند Jinotega، قهوهها بسیار مستعد ابتلا به بیماری هستند.
پروفایلهای عطروطعم بهطورکلی پیچیده نیستند.
بااینحال، ویلیام خاطرنشان میکند که مزارع در این مناطق در صورت مدیریت کافی با جزئیات، هنوز هم میتوانند قهوههایی باکیفیت بالاتر تولید کنند.
وی میگوید: «در مناطق با ارتفاع زیاد نیز کیفیت بیشازحد ذهنیت وجود دارد، درحالیکه در مناطق کم ارتفاع در سراسر نیکاراگوئه کمی بیشازحد ذهنیت وجود دارد.»
تجارت قهوه در نیکاراگوئه
ویلیام همچنین خاطرنشان میکند که تجارت قهوه در نیکاراگوئه بر نحوه دید کشور از کیفیت و تمایز امروز تأثیر داشته است.
وی میگوید فراتر از تولیدکنندگان، اقدامات سایر بازیگران زنجیره تأمین در نیکاراگوئه شهرت این کشور را به دلیل کیفیت خود دشوار کرده است.
وی میگوید: «این به دلیل پردازشهای مرطوب و خشک است که قهوههایی باکیفیت بالا میگیرند و آنها را از طریق روشهای کنترل کیفیت پایین و عدم توجه کافی خراب میکنند.»
سرانجام، وی اضافه کرد که بسیاری از تولیدکنندگان نیکاراگوئه فضا و هزینهای برای خشککردن تختخوابها یا خشککنهای مکانیکی ندارند.
این بدان معنی است که درنتیجه بسیاری از آنها باید قهوههای خود را «مرطوب» به آسیابهای خشک بفروشند.
اگر این کارخانهها از نظر کنترل کیفیت ضعیف عمل کنند، ممکن است قیمت نهایی فروش برای تولیدکننده تحت تأثیر قرار گیرد.
پایداری و کیفیت
مانند اکثر کشورهای تولیدکننده دیگر، پایداری اجتماعی و زیستمحیطی در سالهای اخیر به اولویتهای بخش قهوه نیکاراگوئه تبدیل شده است.
به همین ترتیب، بازیگران زنجیره تأمین مانند کاراولا تعدادی از ابتکارات را اعلام کردهاند که از تولیدکنندگان برای پایداری بیشتر اقتصادی و محافظت از محیط محلی حمایت میکنند.
ویلیام میگوید با رشد کیفی قهوه نیکاراگوئه، تولیدکنندگان بیشتری دریافتند که ثبات مالی آنها بهتر شده است.
او به من میگوید که روابط محکمی که کاراولا با تولیدکنندگان در نیکاراگوئه دارد منحصربهفرد نیست.
این امر به آنها امکان میدهد تا با خریداران دیگر ارتباط برقرار کنند، درنهایت مقیاس بندی کرده و پایداری تولید خود را بهبود بخشند.
دقیقاً مانند السالوادور، ویلیام به من میگوید که کاراولا همچنین یک برنامه PECA (برنامه آموزش پرورش) را در نیکاراگوئه اجرا کرده است.
بهطور خلاصه، این برنامه تولیدکنندگان را برای بهبود کیفیت آموزش میدهد
و از آنها حمایت میکند تا با محدود کردن آلودگی و زبالهها ازنظر محیطزیست پایدارتر باشند.
سیلویو و ویلیام بر این باورند که تنوع غنی نیکاراگوئه در مناطق در حال رشد و اقلیمهای کوچک میتواند از این کشور برای بهبود مداوم کیفیت قهوه خود در سالهای آینده پشتیبانی کند.
بااینحال، واضح است که تولیدکنندگان باید از محیطزیست در سطح مزرعه قدردانی کنند و درک کنند که بهبود مستمر مهم است.
درمجموع، نیکاراگوئه هنوز همظرفیت عظیم استفادهنشده برای تولید قهوه باکیفیت بالا را دارد.
علیرغم سابقه اقتصادی و سیاسی آشفته، اقلیمهای کوچک مطلوب برای تولید قهوه و تمرکز بیشتر بر کیفیت به این معنی است که به نظر میرسد این کشور فقط در بخش قهوه رشد میکند.
منبع: perfect daily grind
تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.