دستگاه موکاپات

تهیه قهوه عالی با دستگاه موکاپات

مجله قهوه – دستگاه موکاپات نمادی از فرهنگ قهوه ایتالیایی است که بلافاصله قابل‌تشخیص است و یکی از معروف‌ترین دستگاه‌های دم‌آوری قهوه در جهان است. طراحی نمادین، ​​سهولت استفاده و دسترسی گسترده به آن، آن را به یک نقطه ورود قهوه مخصوص تبدیل کرده است.

درحالی‌که اغلب از آن برای ایجاد یک قهوه شدید و سنگین در خانه استفاده می‌کنند، موکاپات درواقع بسیار متنوع است. باکمی آزمایش، تولیدکنندگان خانگی می‌توانند از آن برای کشف قهوه‌های خاص و حتی بازآفرینی نوشیدنی‌های معروف کافی‌شاپ استفاده کنند.

بنابراین، خواه یک موکاپات را خریداری کرده‌اید و یا سال‌ها آن را دارید، در ادامه بخوانید که چگونه با آن قهوه عالی دم کنید.

اجزای دستگاه موکاپات

قبل از اینکه به چگونگی بهبود دم‌آوری قهوه با موکاپات بپردازیم، بیایید اجزای آن را بررسی کنیم.

بیشتر قهوه سازهای موکاپات از آلومینیوم یا فولاد ضدزنگ ساخته شده‌اند و از سه قسمت تشکیل شده‌اند: یک محفظه پایین، یک سبد فیلتر (جایی که قهوه آسیاب شده را قرار می‌گیرد) و یک محفظه جمع‌آوری بالایی.

در حالت ایدئال باید از آن‌ها روی اجاق‌گاز یا اجاق‌های القایی استفاده کرد. اگر اجاق‌گاز برقی دارید، ممکن است برای اطمینان از رسیدن به دمای مطلوب دم به دنبال مدل دیگری بگردید.

چگونه قهوه درست می‌شود؟

برای دم کشیدن قهوه با استفاده از دستگاه موکاپات ، ابتدا با افزودن آب گرم به محفظه پایین شروع کنید. معمولاً در حدود سه‌چهارم به سمت بالا یک سوپاپ اطمینان وجود دارد – آب را داخل آن بریزید تا زمانی که فقط به پایین شیر برخورد کند.

سبد فیلتر را با مقادیر قهوه پر کنید تا سطح آن کم شود، اما آن‌ها را کم نکنید. پس‌ازآن، آن را به محفظه پایین بیاندازید (باید کاملاً در شکاف قرار بگیرد) و محفظه بالایی را در جای خود پیچ ​​کنید. موکاپات کاملاً مونتاژ شده را روی اجاق‌گاز خود قرار دهید.

وقتی آب در محفظه پایین شروع به جوشیدن می‌کند، بخار حاصل باعث ایجاد فشار می‌شود و آب را از طریق فیلتر به سمت بالا می‌برد. صداهای غرغره ای که در هنگام دم می‌شنوید ناشی از حرکت حباب‌های بخارآب به محفظه فوقانی است.

موکاپات از نظر تئوری عملکردی مشابه دستگاه‌های اسپرسو دارد. هر دو برای فشار دادن آب گرم شده از طریق قهوه آسیاب شده از فشار استفاده می‌کنند. بااین‌وجود تفاوت در این است که گلدان موکا دم را به سمت بالا هل می‌دهد و از آب فشار بالا برای دستیابی به زمان‌های تولید دم کوتاه‌تر اسپرسو استفاده نمی‌کند. این بدان معناست که درحالی‌که موکاپات اسپرسو تولید نمی‌کند، اما همچنان یک فنجان غنی، سنگین و شدید ایجاد می‌کند.

نکاتی برای تولید قهوه با دستگاه موکاپات

برای آگاهی بیشتر از اینکه چگونه یک شخص می‌تواند روش تولید خود را با گلدان موکا بهبود بخشد، من با نادیا باچور صحبت کردم. نادیا یک باریستا در آتاناسیو، یک کافی‌شاپ یونانی در پاناما است.

نادیا می‌گوید رایج‌ترین خطاهایی که مردم انجام می‌دهند مربوط به آب است نه قهوه. وی می‌گوید: «بیشتر موکاپات ها دارای یک دریچه اطمینان در محفظه پایین هستند. اگر آب را از این سطح بیشتر پر کنید، فشار زیادی ایجاد می‌شود.»

وی اضافه می‌کند که دیگر اشتباهات رایج در این است که دستگاه‌های قهوه ساز با استفاده از آب سرد، خاک آن‌ها را در سبد فیلتر له می‌کنند و در یک حرارت زیاد دم می‌کنند.

نادیا توصیه می‌کند با سایز متوسط ​​تا ریز شروع کنید. ریزتر از آن که برای ریختن بریزید اما نه به‌اندازه اسپرسو. استفاده از سایز آسیاب مناسب اسپرسو به استخراج بیش‌ازحد و یک فنجان تلخ منجر می‌شود.

وی می‌افزاید که اگرچه له کردن قهوه برای اسپرسو مهم است، اما برای موکاپات باعث ایجاد کانال می‌شود. کانال دهی درجایی که آب از شکاف‌ها یا کانال‌های موجود در بستر قهوه آسیاب شده عبور کند، به‌جای اشباع یکنواخت پوک است. این باعث کم شدن استخراج می‌شود.

سرانجام، نادیا می‌گوید که پر کردن محفظه پایین با آب داغ (به‌طور ایدئال تازه جوشانده شده) باعث تسریع در استخراج، مانع از سوختن قهوه می‌شود و از ایجاد طعم فلزی دم‌کرده جلوگیری می‌کند.

بعدازاینکه همه این کارها را انجام دادید، دستگاه موکاپات را روی یک اجاق‌گاز روی یک حرارت متوسط ​​و کم قرار دهید. در هنگام دم کشیدن، درب ظرف را باز بگذارید تا بتوانید آن را زیر نظر بگیرید.

هنگامی‌که شروع به ایجاد صداهای حباب‌دار کرد، بلافاصله آن را از روی حرارت برداشته و درب ظرف را ببندید، سپس آن را برای یک دقیقه یا همین حدود اجازه دهد تا دم بکشد.

ساخت نوشیدنی‌های کافه‌ای با دستگاه موکاپات

قهوه‌ای که در موکاپات درست می‌شود غالباً غنی و شدید همراه بااحساس دهان سنگین و غلیظ است. اکثر موکاپات ها نیز به‌طور پیش‌فرض از نسبت قهوه به آب حدود 1: 7 استفاده می‌کنند. درنتیجه، این یک نوشیدنی ایجاد می‌کند که بین دو تا سه برابر قهوه فیلتر معمولی متمرکز است.

درنتیجه، اگر دستگاه اسپرسو ندارید می‌توانید از قهوه‌ای که با موکاپات دم می‌شود برای بازسازی نوشیدنی‌های مبتنی بر اسپرسو در خانه استفاده کنید. Andrés Zuluaga، رئیس باریستای Dos Cucharas در پاناما، پیشنهاد می‌کند که شیر گرم را در مطبوعات فرانسه با بالا بردن و پایین آوردن سریع پیستون به مدت حدود 15 ثانیه، کف کنید.

سپس می‌توانید این را با قهوه دم‌کرده در موکاپات ترکیب کنید و یک کاپوچینو یا لاته خانگی درست کنید. افزودن نوشیدن شکلات و شیر چیزی شبیه به ماکیاتو ایجاد می‌کند و همچنین می‌توانید آن را با آب گرم رقیق کرده و یک آمریکایی خانگی ایجاد کنید.

منبع: perfect daily grind

نوشته مانوئل اترو

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *