مجله قهوه – برای علاقمندان به قهوه همواره این سوال پیش می آید که چرا طعم قهوه بسته به اینکه در کجا رشد میکند و با چه روشی فرآوری قهوه انجام می شود، تا این حد متفاوت است؟ بخشی از آن به شرایط آبوهوایی و اقلیم موجود و نوع فرآوریهای قهوه در منطقه بازمیگردد.
اقلیم در حقیقت مجموعهای از عناصر نظیر شرایط خاک، توپوگرافی، شرایط جوی و بسیاری عوامل دیگر است.
جزایر گالاپاگوس یک نمونهی عالی از تأثیر اقلیم است. با توجه به موقعیت این جزایر و نزدیکی به خط استوا شما تصور میکنید که آبوهوایی گرم و ارتفاعی پایین را داراست که بدترین شرایط برای رشد قهوه است و انتظار قهوهای بیکیفیت را از آن مناطق دارید چراکه قهوه در ارتفاعات بالا رشد میکند و برای داشتن یک قهوهی خوب و اسپشیالیتی نیاز به حرارت بسیار پایین داریم و هرچه محیط سردتر باشد باعث رشد آهستهتر گیلاسهای قهوه و ایجاد طعم میوهای درون آن میشود؛ اما نکتهی جالبتوجه کیفیت بالای قهوهی این مناطق است، چراکه به دلیل وزش بادهای سرد این منطقه از دمای مناسبی برای رشد قهوه برخوردار است.

تفاوت فرآوریهای قهوه در کشورهای مختلف
سه روش عمده و اصلی برای فرآوری قهوه، فرآوری شسته، طبیعی و عسلی است؛ که بر اساس تحقیقات صورت پذیرفته در مزارع و کشورهای مختلف، فرآوری قهوه در کشورهایی نظیر کلمبیا، گواتمالا و کشورهای غربی آفریقا بهصورت شسته و در کشورهایی نظیر کاستاریکا و برزیل بهصورت عسلی است.
اما حقیقت اینجاست که روشهای فرآوری بسیار بیشتری در سراسر دنیا وجود دارند. در اندونزی رطوبت بسیار زیاد هوا تولیدکنندگان را مجبور میکند که دانهها را بهصورت مرطوب پالپگیری کنند. در کنیا، روآندا و بروندی دو بار از روش فرآوری شسته برای یک محصول استفاده میکنند؛ و نکته در این است که روشهای فرآوری بهصورت تجربی روزبهروز در حال فراگیرتر شدن است.
امروزه دیگر فرآوریهای قهوه به سه دسته محدود نمیشود. در حقیقت در بسیاری از کشورها، شما مجموعهای از روشهای فرآوری را خواهید یافت، بهخصوص در مناطقی که به کشت قهوهی اسپشیالیتی مشغولاند و هرچه مشتری بیشتر به این روشها روی خوش نشان دهد، تولیدکننده به آزمایشهای بیشتری برای ابداع روشهای جدید فرآوری دست میزند. البته نباید فراموش کرد که فرآوریهای خاص قطعاً آبوهوای خاصی را نیز میطلبد. برای مثال فرآوری طبیعی قهوه در شرایط آبوهوایی مرطوب کاری دشوار است چراکه زمان زیادی لازم دارد برای خشک شدن و با توجه به رطوبت موجود در هوا این احتمال وجود دارد که گیلاسها حتی رطوبت بیشتری را نیز جذب کنند.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

