مجله قهوه – تفاله قهوه یکی از مواردی است که بسیاری آن را دور میریزند اما جالب است بدانید همین زباله خوش عطر فواید بسیاری دارد که میتوانید از آن استفاده کنید.
استفاده مجدد از تفاله قهوه مصارف بسیاری دارد که در این مقاله به برخی از مهمترین کاربردهای آن میپردازیم.
استفاده در روتین زیبایی
زین پس بعد از نوشیدن قهوه، تفاله آن را برای استفاده در روتین زیبایی پوست، نگاهدارید. میتوانید از این تفاله برای درخشندگی موها و یا بهعنوان یک اسکراب بدن استفاده کنید.
برای استفاده از خواص تفاله قهوه بر روی موها، موهایتان را کاملاً خیس کنید و بعد تفاله قهوه را روی موها خوب ماساژ دهید، بهطوریکه پوست سر هم بهخوبی با این تفالهها آغشته شود.
پسازاینکه موها و پوست سر را کامل با تفالهها ماساژ دادید، با آب یا مقداری سرکه سیب موهایتان را کاملاً آب بکشید، دقت کنید که هیچ تفاله قهوهای روی موها نمانده باشد.
از این طریق میتوانید بدون استفاده از مواد شیمیایی مضر، موهایتان را تمیز کنید و این کار را یکبار در ماه تکرار کنید.
توجه داشته باشید که اگر موهای بلوند دارید یا بهتازگی موهایتان را رنگ کردهاید، قبل از استفاده تفاله قهوه بر روی کل موها، ناحیهای از موها را با آن آزمایش کنید تا مطمئن شوید رنگ موهایتان را تغییر نمیدهد.
اسکراب بدن با استفاده از تفاله قهوه
قهوه میتواند بهعنوان یک اسکراب بدن بهخوبی عمل کند. علاوه بر لایهبرداری از سلولهای مرده پوست، تفاله قهوه میتواند به کاهش ظهور سلولیت کمک کند، زیرا کافئین خاصیت سفت کنندگی دارد.
اگر تابهحال اسکراب قهوه و شکر را امتحان کرده باشید، میدانید که چقدر قدرتمند است.
قهوه و شکر بهآرامی پوست را لایهبرداری کرده و آن را نرم و صاف میکنند. ماساژ اسکراب روی پوست نیز جریان خون را تحریک میکند، بنابراین برای پوست شما بسیار خوب است.
توجه داشته باشید که برای این اسکراب باید از قهوه خشک استفاده کنید، زیرا رطوبت موجود در تفالههای قهوه باعث خراب شدن آن میشود.
برای تهیه یک اسکراب قهوه ساده، تفاله قهوه (حدود ¼ فنجان) را با مقدار مساوی نمک دریا و ۲ قاشق غذاخوری روغن نارگیل مخلوط کنید.
همچنین میتوانید ۵ الی ۱۰ قطره از روغن مورد علاقه خود را به این مخلوط اضافه کنید.
برای استفاده، در هنگام استحمام، ۱-۲ قاشق غذاخوری اسکراب را روی پوست ماساژ دهید و بعد با آب گرم بشویید.
هفتهای ۲ الی ۳ بار این روال را تکرار کنید. این مقدار باید برای تقریباً ۶ بار استفاده کافی باشد. بعد از استفاده، آن را در یخچال نگهداری کنید و ظرف دو هفته استفاده کنید.
استفاده از تفاله قهوه در باغبانی
درحالیکه قهوه خود اسیدی است، اما تفالههای آن تا حدودی این خاصیت را ندارند، زیرا بیشتر اسیدیته آن هنگام دم کردن قهوه از بین میرود.
این باعث میشود تا تفالههای قهوه برای استفاده در باغبانی و خاک بسیار عالی باشند.
تولید کمپوست قهوه
کمپوست همان کودی است که اغلب برای گیاهان استفاده میشود، کمپوست حاصل از تفالههای قهوه فوقالعاده است.
درست کردن کمپوست بسیار آسان است و مواد مغذی مفیدی را به خاک شما اضافه میکند.
تفاله قهوه مورداستفاده برای کمپوست ماده سبز محسوب میشود و نباید بیشتر از ۲۵٪ از کل توده کود شما را تشکیل دهد.
کمک به رشد گلها و گیاهان
از تفاله قهوه برای اصلاح خاک باغچه نیز استفاده میشود و به رشد بیشتر گل و گیاه کمک میکند.
با انجام این کار هوا قادر است در خاک شما ردوبدل شده و همچنین از این طریق یک تقویت نیتروژن فوقالعاده به گیاهان میدهید.
حتماً مقداری قهوه را نیز روی سطح گلهای خود پخش کنید. گلهای آزالیا، ادریسی، رودودندرون و سایر گیاهان دوستدار اسید از این طریق بهتر از همیشه شکوفا میشوند.
جذب کرمهای خاکی برای گیاهان
کرمهای خاکی تفاله قهوه را دوست دارند و این یک چیز خوب است! از آن جایی که این کرمها مواد آلی را تجزیه کنند و مواد مغذی را به داخل خاک منتقل کنند، میتوانند برای رشد گیاهان بسیار مفید باشند.
دور نگاه داشتن آفات
در حالی که تفالههای قهوه کرمهای خاکی را به خود جذب میکند، همچنین بهعنوان ماده دفعکننده آفاتی مانند لیسکها (Slugs) و حلزون عمل میکنند.
با استفاده از تفاله قهوه در خاک باغچه، سدی در برابر این آفات میسازید.
پرورش قارچ
اگر در فکر پرورش قارچ ارگانیک در خانه هستید، پیشنهاد میکنم حتماً از تفالههای قهوه برای افزودن به خاک آن استفاده کنید.
برای این کار به قهوه زیادی احتیاج دارید، بنابراین لازم است تفالههای قهوه مصرفی چندین روزتان را ذخیره کنید.
از بین بردن بوی محیط
تفاله قهوه بوی بد محیط را به خود جذب میکند و میتواند برای از بین بردن بوی محیط گزینه خوبی باشد.
استفاده از تفاله قهوه در شومینه نیز کاربرد خوبی است. اگر منزل خود را با شومینه گرم میکنید میتوانید با ریختن تفاله قهوه جلوی شومینه از پخش شدن خاکستر جلوگیری کنید.
از بین بردن بوی بد یخچال
برای این کار نیازی به جوششیرین ندارید! کافی است یک کاسه تفاله قهوه را در یخچال قرار دهید تا بوهای مختلف یخچال را به خود جذب کند.
بعد از انجام این کار، بهجای اینکه تفالهها را دور بریزید، آنها را درون کمپوست باغچه خود بریزید.
از این طریق دو بار از تفاله قهوه که قرار بود دور ریخته شود، استفاده کردهاید.
تمیز کردن دستها بعد از آشپزی
تفالههای قهوه برای بیرون کردن بوی ناشی از پخت و پز باقیمانده در دستهای شما عالی هستند.
هر وقت پیاز یا سیر را خرد کردید، یا با ماهی کار کردید، سعی کنید دستهای خود را بهخوبی با تفالههای قهوه شستشو دهید تا اثری از بو روی دستها باقی نماند.
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee