مشخصات حسی قهوه

تعریف مشخصات حسی قهوه – 2

مجله قهوه – قهوه‌های باکیفیت بالاتر طعم‌های پیچیده‌تر و متنوع‌تری را در فنجان و همچنین طیف وسیعی از نت‌های طعم‌دهنده متمایز را که برای توصیف عطروطعم آن استفاده می‌شود، ارائه می‌دهند. این موارد را اغلب در بسته‌بندی قهوه‌های مخصوص می‌توان یافت. این طعم‌دهنده‌ها مشخصات حسی قهوه را تشکیل می‌دهند – که به عبارت ساده‌تر، طعم‌ها و رایحه‌های متمایز آن است. این مشخصات حسی همان چیزی است که برای تعیین کیفیت یک قهوه ارزیابی می‌شود و این به‌نوبه خود بر روی قیمت فروخته‌شده آن تأثیر می‌گذارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه تولیدکنندگان چگونه می‌توانند مشخصات حسی قهوه خود را به‌وضوح مشخص کنند، با چندین متخصص در سراسر زنجیره تأمین قهوه برزیل صحبت کردم. تولیدکنندگان می‌توانند با صرف وقت برای چشیدن و بررسی مشخصات فنجان قهوه خود، انتظارات روشنی نسبت به محصول خود در اختیار خریداران قرار دهند. برای کسب اطلاعات بیشتر ادامه مطلب را در بخش دوم این مقاله با هم می‌خوانیم.

بهترین روش‌ها برای تعریف مشخصات حسی قهوه

لوکاس لووزادا پریرا معلم و پژوهشگر IFES در اسپیریتو سانتو است که در تجزیه‌وتحلیل حسی و بو دادن تخصص دارد. او به من می‌گوید وقتی تولیدکنندگان مشخصات حسی قهوه خود را ایجاد می‌کنند، اغلب از تجهیزات بهتری برخوردار هستند تا بتوانند خود را در بازار جای دهند.

بااین‌حال، او اهمیت اصیل بودن را هنگام تعریف نت‌های مزه دار یا خصوصیات طعم‌دهنده برجسته می‌کند.

لوکاس همچنین به من می‌گوید که برخی از تولیدکنندگان بیش‌ازحد توصیف می‌کنند یا حتی از توصیف نادرست استفاده می‌کنند. این می‌تواند ضد تولید باشد و حتی به مارک تجاری مزرعه آسیب برساند. در بعضی موارد، حتی می‌تواند تولیدکنندگان و رستری‌ها را به سمت بیش‌ازحد یا کم‌ارزش بودن یک قهوه سوق دهد.

هنگام تعریف مشخصات حسی یک قهوه، لوکاس اضافه می‌کند که شروع کار با دقت نیز مهم است. تولیدکنندگان باید از زبانی شفاف و مرتبط با بازار هدف خود استفاده کنند.

لوکاس می‌گوید: «توصیف چیزی که [مخاطبان شما] به آن دسترسی ندارند یا نمی‌توانند آن را توصیف کنند بی‌فایده است.» اساساً، این بدان معنی است که تولیدکنندگان باید تمام تلاش خود را بکنند تا اطمینان حاصل کنند که توصیف کننده‌های طعم با خریداران بالقوه در تعامل دوسویه باشند. این به آن‌ها کمک می‌کند تا از استفاده از طعم‌دهنده‌هایی که ممکن است خاص مناطق یا فرهنگ‌های خاص باشد، خودداری کنند.

برای سهولت استفاده از اصطلاحات مناسب، لوکاس همچنین به تولیدکنندگان توصیه می‌کند که یا زبان غالب خریداران خود (اغلب انگلیسی) را بیاموزند یا در کنار شخصی که این کار را می‌کند، کار کنند.

وی اضافه می‌کند که این امر به آن‌ها کمک می‌کند تا بازخورد خریداران را هنگام بازدید از مزارع برای تهیه قهوه سبز بهتر دریافت کنند. این امر همچنین باعث ادامه ارتباط و بهبود روابط تجاری در آینده خواهد شد.

 

شناخت مشخصات حسی قهوه چگونه به سود تولیدکننده است؟

مشخصات مشخصی از طعم و مزه برای قهوه به طرق مختلف به تولیدکننده کمک می‌کند.

اولاً، به‌محض اینکه تولیدکنندگان مشخصات طعم و مزه را برای خریداران جذاب کنند، می‌توانند همان فرآیندها را تکرار کنند (به‌عنوان‌مثال از طریق تغذیه محصول و روش‌های پس از برداشت) و بار دیگر نمایه مشابهی ارائه دهند.

درحالی‌که بدون شک برداشت‌های محصول به لطف تغییرات در آب‌وهوا متفاوت خواهد بود، اما نگه‌داشتن متغیرهای دیگر باعث بهبود قوام خواهد شد و این نیز زمینه خوبی برای آزمایش فراهم می‌کند.

درنهایت، تولیدکنندگان قادر خواهند بود مشخصات یک مقدار خاص یا قهوه را مشخص کنند، آن‌ها را با جزئیات بیشتری برچسب‌گذاری و طبقه‌بندی کنند. این به آن‌ها امکان می‌دهد آنچه را که می‌توانند در فنجان مزه کنند، به‌وضوح با خریداران در میان بگذارند و ارزش و وضوح بیشتری را به رابطه خرید اضافه کنند.

ادامه تحصیلات حسی

مانند هر کار دیگری که در ارزیابی حسی انجام می‌شود، آموزش برای حمایت بیشتر از بازیگران در سراسر زنجیره تأمین برای درک بیشتر طعم‌های به وجود آمده در یک فنجان و دلیل حضور آن‌ها در آنجا اهمیت دارد.

از طریق ادامه ارتباط و همکاری، تولیدکنندگان و خریداران می‌توانند اطلاعات بیشتری در مورد پروفایل‌های جام مطلوب مبادله و متعاقباً روابط تجاری قوی‌تری برقرار کنند.

به‌عنوان‌مثال، لوکاس می‌گوید که با خریداران و واردکنندگان بین‌المللی صحبت می‌کند تا بفهمد در یک قهوه به دنبال چه چیزی هستند. وی سپس از این تحقیق برای ایجاد دوره‌های آموزشی که به‌طور رایگان به تولیدکنندگان ارائه می‌دهد، استفاده می‌کند.

این دوره‌ها مناطق رشد بالقوه و همچنین مواردی را که نیاز به مداخله دارند، ترسیم می‌کنند. لوکاس و تیم وی در گروه طراحان قهوه از محتوای آموزشی تحت هدایت تحقیق برای راهنمایی بیشتر تولیدکنندگان، کارگران مزرعه و جوامع پرورش‌دهنده قهوه در موضوعاتی مانند کنترل کیفیت، بو دادن و استخراج استفاده می‌کنند.

لوکاس می‌گوید این برنامه به دنبال بهبود دانش و توانمندسازی مردم در سراسر زنجیره تأمین و درنهایت «کاهش شکاف علمی بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان» است. در طی شش سال، او می‌گوید که بیش از 350 خانواده تولیدکننده قهوه از مناطق روستایی آموزش دیده‌اند.

لزوم گسترش مشخصات حسی قهوه

با تعریف مشخصات حسی برای قهوه، تولیدکنندگان می‌توانند با وضوح بیشتری در مورد اینکه چرا یک خریدار یا واردکننده باید مزرعه یا منطقه خود را انتخاب کند، ارتباط برقرار کنند. همانند بسیاری از فرایندهای دیگر در سراسر زنجیره تأمین، ارتباط روشن در این فرآیند کلیدی است.

درنهایت، تولیدکنندگانی که می‌توانند قهوه‌های خود را نمایه کنند، مجهزتر می‌توانند آن را به خریداران بین‌المللی و بازارهای مستقر بفروشند. این به‌نوبه خود به آن‌ها کمک می‌کند تا مشخصات و عطروطعم موردنظر مصرف‌کنندگان را شناسایی کنند. این حتی می‌تواند به آن‌ها مبنایی بدهد که بتوانند از طریق آن آزمایش کنند، درحالی‌که به آن‌ها این امکان را می‌دهد که روابط خود را با خریداران بهبود بخشیده و به محصول خود ارزش‌افزوده دهند.

منبع: perfect daily grind

تنظیم و گردآوری بهنام حاتم جعفری

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

گواهینامه قهوه

آشنایی با انواع گواهینامه قهوه –3

مجله قهوه – طی چند قرن اخیر قهوه به یک همراه همیشگی در سراسر کره …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *