قهوه ی تخصصی

تعریف «قهوه‌ی تخصصی» – قسمت دوم

مجله قهوه – اصطلاح «قهوه‌ی تخصصی» برای اولین بار در سال 1974 توسط ارنا ناتسن در یک شماره از مجله Tea & Coffee به قهوه اطلاق شد. وی از این کلمه برای توصیف قهوه‌ای استفاده کرد که در یک اقلیم با مشخصات عالی و باکیفیت عالی و منحصربه‌فرد تولید می‌شد.

امروزه، کلمه «تخصصی» در همه جای صنعت قهوه وجود دارد. بی‌وقفه روی بسته‌بندی و علامت‌گذاری استفاده می‌شود و توسط باریستاها و کباب‌ها به اطراف پرتاب می‌شود.

از 45 سال گذشته که این واژه به کاربرد رایج رسیده است، تعریف کلمه نه‌تنها تغییر کرده است، عباراتی مانند «موج سوم»، «مستقل» و «لذیذ» نیز اغلب با «تخصص» عوض می‌شوند. این فقط باعث گیج شدن بیشتر اوضاع می‌شود.

برای روشن کردن این تعریف و برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه چرا این اصطلاح باید دوباره تعریف شود، ما با چندین متخصص در زنجیره تأمین قهوه صحبت کردیم. در ادامه بخش دوم این نظرات را می‌خوانیم.

چالش‌های تعریف فعلی قهوه‌ی تخصصی

باوجود استفاده از کلمه «تخصص»، قهوه اغلب توسط امواج آن نیز تعریف می‌شود. موج اول ظهور قهوه کالایی را که به‌طور گسترده در دسترس است تولید کرد. به‌عنوان‌مثال، مارک‌های قهوه فوری خانگی که می‌توانید در سوپرمارکت‌ها پیدا کنید. قهوه موج دوم در قرن 20 ظهور کرد و با تأکید جدیدی بر نوشیدنی‌های مستقر در اسپرسو توسط زنجیرهایی مانند استارباکس رواج یافت.

بااین‌وجود، قهوه موج سوم از ایده کالایی شدن به نفع پرداخت حق بیمه قهوه‌های باکیفیت بالاتر دور می‌شود و تشخیص می‌دهد که قهوه به‌عنوان یک کالای ساده از وجود مشکل برخوردار است.

این تمرکز بر تجربه نوشیدن قهوه، با قدردانی جدید از کیفیت است. همچنین شفافیت و قابلیت ردیابی در کل زنجیره تأمین را اولویت قرار می‌دهد که اغلب به دنبال شناخت تلاش‌های تولیدکننده است.

بسیاری از مردم ایدئال «قهوه‌ی تخصصی» را مترادف با موج سوم قهوه می‌دانند. بااین‌حال، قهوه‌ی تخصصی را می‌توان با استفاده از استاندارد، مانند استانداردهای تعیین‌شده توسط SCA، به‌طور عینی تعریف کرد.

بااین‌حال امروز، ما دو تعریف مجزا و جداگانه از کلمه «تخصص» داریم: یکی ایدئال و دیگری که به سیستم درجه‌بندی اشاره دارد.

هرچه بیشتر به تعریف معنای تخصص اضافه کنیم، می‌توان قهوه بیشتری را به‌عنوان «قهوه تخصصی» برچسب‌گذاری کرد. درنتیجه، اگر از استانداردهای موردتوافق دور شویم و از «موج سوم» مترادف با «تخصص» استفاده کنیم، عینیت را از دست می‌دهیم.

چگونه باید تعریف تغییر کند؟

اوردانیس می‌گوید: «این یک موضوع بسیار پیچیده است. این امر نیازمند یک گروه گسترده‌ای از متخصصان قهوه است. مهم‌ترین چیز داشتن تعبیر مشترک از این اصطلاح است و ما باید در جهت رسیدن به این هدف تلاش کنیم.»

«فرم SCA [حجامت] و [سیستم‌های تعیین‌شده توسط موسسه کیفیت قهوه] در سطح جهانی به‌عنوان «ابزاری» مناسب برای ارزیابی قهوه سبز شناخته شده‌اند، [اما] همیشه جای پیشرفت دارد.»

ساموئل دمیس صاحب قهوه Keffa در مریلند می‌گوید که تعریف به‌اندازه کافی فراگیر نیست. وی می‌گوید: «من فکر می‌کنم این کلمه در معیشت کشاورزان تفاوت زیادی ایجاد نمی‌کند. برای کشاورزان، چیزی که تفاوت ایجاد می‌کند این است که [مردم] بیرون بروند و شخصاً با آن‌ها ملاقات کنند و بفهمند و احساس کنند که برای تولید آن قهوه چه چیزی را تجربه می‌کنند.»

ازنظر یانیس، استانداردهای گذشته نشان می‌دهد که صنعت به‌طور طبیعی سازگار خواهد شد. وی می‌گوید: «مسابقات جهانی باریستا استانداردهایی را ایجاد كرد كه امروزه تجهیزات اسپرسو را تحت تأثیر قرار داده و تغییر می‌دهد و منجر به نوآوری در مدیریت انرژی و دقت می‌شود. من معتقدم اکنون ما این فرصت را داریم که صنعت قهوه‌ی تخصصی را برای پایدارتر و برابرتر شدن تحت تأثیر قرار دهیم.»

واقعیت این است که کلمه «قهوه‌ی تخصصی» دارای کاربرد گسترده‌ای است که امروزه در کل بخش قهوه استفاده می‌شود. برخی اظهار داشتند که قهوه مخصوص می‌تواند برچسبی برای قهوه‌هایی باشد که فقط نمره 85 یا بالاتر دارند.

برای پیشرفت واقعی به‌عنوان یک بخش، ما وقتی می‌گوییم قهوه ی تخصصی، می‌بایست منظورمان را تخریب کنیم، توسعه دهیم و روشن کنیم. با این کار، انسجام در صنعت قهوه را بهبود بخشیده و درک بازیگران را در هر مرحله از زنجیره تأمین قهوه – از دانه به فنجان بهبود خواهیم بخشید.

منبع: perfect daily grind

نوشته تسمین گرانت

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

زیمبابوه

روند تولید قهوه در زیمبابوه – 2

مجله قهوه – در اوایل دهه 1990، زیمبابوه یک تولیدکننده شناخته‌شده قهوه به شمار می‌رفت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *