مجله قهوه – پیش از گسترش و شیوع ویروس کووید 19، دانشمندان بر سر پیدا کردن راهحل برای بیماری زنگزدگی برگ قهوه بسیار تأمل میکردند؛ بیماری که تعامل کشندهای در میان مزارع قهوه از خود نشان میداد و گیاهان قهوه بسیاری با آن در سالهای اخیر درگیر بودند. با توجه به تشابه پخش شدن سریع بیماری زنگزدگی برگ قهوه و بیماری کووید 19 و عوامل دخیل در گسترش این بیماری، کارشناسان به فکر راهحلی مشابه یعنی رعایت فاصله اجتماعی در گیاهان قهوه رسیدهاند.
در این مدت، اقداماتی که در سطح جامعه جهانی صورت گرفته است و به یک هنجار و اقدام فرهنگی برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا شده است قابلتأمل است.
در این میان توصیهها برای چگونگی کنترل زنگ قهوه تشابهات زیادی به توصیههای بیولوژیکی کنترل بیماریهای ویروسی در انسانها دارد.
توصیههای بیولوژیکی
- کنترل نزدیکی مکانی در هر مترمربع بین گیاهان برای عملکرد بهینه پتانسیل، بسیار شبیه به تراکم جمعیت شهری است، بنابراین فاصله اجتماعی و فاصله بین گیاهان قهوه در بین بیشتر جوامع علمی توصیه میشود. وقتی میخواهید انتقال بیماریها را کنترل کنید، چالش اجرای این تغییر در فاصله گیاهان این است که حجم تولید در هر قطعه تغییر میکند و اگر فقط این اقدام انجام شود، هیچ فایده اقتصادی نخواهد داشت. بااینحال، با اجرای آن، محصولات متنوع و با کیفیت، درختان باارزش میتوانند به کاهش تأثیر اقتصادی و تضمین امنیت غذایی در درازمدت کمک کنند.
- باد حامل اسپورها است. بدون مانع، اسپورهای زنگ قهوه در مسافتهای طولانی منتقل میشوند. حذف مناطق محافظتشده باعث میشود تا اسپورهای زنگزدگی برگ قهوه مسافتهای بیشتری را از طریق باد طی کنند. با ایجاد مناطق حفاظتشده، این انتقال محدود میشود.
- کارگران مزرعه که درحال هرس کردن هستند با گیاهان آلوده به زنگزدگی در تماس هستند و ناخواسته میتوانند آن را از طریق مزارع و جوامع مختلف منتقل کنند، زیرا اسپورها به لباس، چکمه یا وسایل دیگری که در مزرعه استفاده میکنند چسبیدهاند.
شاید دانستن اینکه انسانها در سرتاسر جهان ثابت کردهاند که گسترش COVID-19 را میتوان با رهنمودها و روشهای مبتنی بر رعایت فاصله اجتماعی، کند کرد و تشابه نوع گسترش این ویروس با بیماری زنگ برگ قهوه، کمی آرامشبخش باشد.
امیدوارم که این امر به ما کمک کند تا در صنعت قهوه پاسخی آگاهانهتر برای پاسخ به این بیماری داشته باشیم که بارها صورت خود را در طول تاریخ نشان داده و کل قهوه را از بین برده است.
منبع: daily coffee news
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

