فیلتر قهوه

تأثیر فیلتر قهوه در دم آوری

مجله قهوه – امروزه فیلتر قهوه ؛ کاغذی و یا پارچه‌ای یکی از بخش‌های اصلی و لازم در ابزارهای دم‌آوری به روش چکه‌ای (pour over) محسوب می‌شود. استفاده از فیلترهای پارچه‌ای به مدت‌ها قبل از قرن بیستم برمی‌گردد؛ اما فیلترهای کاغذی از قرن بیستم به این‌سو، مورداستفاده قرار گرفت.

ملیتا بنتز (melitta bentz) یک خانم علاقه‌مند به قهوه در آلمان که از فیلتر پارچه‌ای و وجود ذرات قهوه در فنجان ناراضی بود٬ کاغذ جاذب آب را برای عصاره‌گیری قهوه امتحان می‌کند و متوجه می‌شود که ذرات قهوه اصلاً وارد فنجان نمی‌شوند و سپس این اختراع را در سال ۱۹۰۸ به ثبت می‌رساند.

امروزه ابزارهای مختلف دم‌آوری قهوه به روش چکه‌ای (pour over) وجود دارند که در همه آن‌ها از انواع فیلتر استفاده می‌شود. درحالی‌که برخی از افراد از فیلتر پارچه‌ای یا فلزی استفاده می‌کنند؛ اکثراً از فیلترهای کاغذی به دلیل جلوگیری از ورود ذرات قهوه به نوشیدنی، برای عصاره‌گیری قهوه استفاده می‌کنند.
فیلترهای کاغذی در دو نوع سفید و کاهی وجود دارند؛ اما نکته مهم این است که کدامیک از این فیلترها برای استفاده مناسب‌ترند؟

تفاوت این دو را این‌گونه می‌توان توضیح داد که فیلترهای کاهی کاملاً طبیعی هستند؛ ولی فیلترهای سفید توسط موادی سفید شده‌اند. فیلترهای کاغذی به دو روش سفید می‌شوند؛ کلرین و اکسیژن. در بین این دو روش٬ روش اکسیژن طبیعی‌تر و ایمن‌تر است ولی روش کلرین باعث آلودگی‌های زیست‌محیطی می‌شود. فیلترهای کاهی برای محیط‌زیست مضر نیستند چون روی آن‌ها فرآوری صورت نگرفته است.

تأثیر فیلترهای کاهی و سفید بر طعم قهوه

فیلتر کاهی را اگر قبل از شروع دم‌آوری شستشو ندهیم به‌احتمال‌زیاد طعم کاغذ را به قهوه منتقل خواهد کرد ولی فیلترهای سفید به دلیل فرآوری صورت گرفته روی آن‌ها معمولاً طعمی به قهوه اضافه نمی‌کنند.
توصیه ما این است که از هر نوع فیلتر کاغذی که استفاده می‌کنید؛ قبل از دم‌آوری آن را شستشو دهید. منظور از شستشو دادن این است که فیلتر را در دستگاه دمی خود قرار دهید٬ آن را با آب گرم خیس کنید و سپس آب درون ظرف را خالی کنید.

این کار علاوه بر حذف طعم کاغذ٬ باعث می‌شود که ابزار دمی و ظرف شما نیز گرم شود. معمولاً بعد از یک‌بار شستشو طعم کاغذ از بین می‌رود اما ممکن است به شستشو دوم نیز نیاز داشته باشید؛ مخصوصاً اگر حس چشایی شما حساس باشد. اگر بعد از بار دوم نیز طعم کاغذ را حس کردید حتماً برند فیلتر خود را تغییر دهید.

کیفیت و ضخامت فیلتر

کیفیت فیلتر در عصاره تمیز قهوه و چگونگی جریان آب بسیار مهم است و کوچک‌ترین تفاوت تأثیر زیادی روی نوشیدنی شما خواهد داشت.

اول مطمئن شوید که سایز فیلتر شما برای ابزار دمی که استفاده می‌کنید مناسب باشد. بعد به ضخامت آن توجه کنید؛ فیلترهای نازک به‌سرعت جریان آب را از خود عبور می‌دهند و فیلترهای ضخیم‌تر چربی بیشتری را به خود جذب می‌کنند.

اگر می‌خواهید از فیلتر سفید استفاده کنید، فیلترهایی که دارای علامت TCF هستند را انتخاب کنید. این علامت به این معنی است که این کاغذ کاملاً بدون مواد کلرین سفید شده است و معمولاً به‌عنوان نشانه‌ی فیلتر باکیفیت بالاتر در نظر گرفته می‌شود. به یاد داشته باشید که کیفیت بسیار تأثیرگذار است؛ یک فیلتر سفید باکیفیت پایین می‌تواند مزه کاغذی بیشتری نسبت به فیلتر کاهی به قهوه شما وارد کند.

انتخاب نوع فیلتر یک انتخاب شخصی است. اگر می‌خواهید نسبت به محیط‌زیست سازگارتر باشد از فیلتر کاهی باکیفیت استفاده کنید و قبل از دم‌آوری آن را خوب شستشو دهید؛ ولی اگر نگران طعم کاغذ حتی بعد از دو بار شستشو فیلتر هستید٬ از فیلتر سفید که به روش اکسیژن سفید شده است٬ استفاده کنید.

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *