اکسیژن

تأثیرات اکسیژن بر قهوه

مجله قهوه – اکسیژن یکی از عواملی است که بر روی کهنه شدن قهوه رست شده و یا قهوه آسیاب شده تأثیرگذار است. البته این نکته نیز قابل‌ذکر است که این آسیب‌پذیری مخصوص قهوه رست شده نیست و اکسیداسیون یا اکسید شدن در دانه‌های سبز قهوه نیز یک مسئله بسیار مهم تلقی می‌شود.
اکسیداسیون دانه‌ی سبز می‌تواند عمر دانه‌های قهوه، رایحه، طعم و در آخر قیمت آن را کاهش دهد. هر چه زمان بین مرحله فرآوری قهوه تا عملیات برشته کاری قهوه بیشتر باشد، احتمال آسیب دانه نیز، بیشتر می‌شود.

اکسیژن عاملی حیاتی ولی خطرناک

اکسیژن بر همه‌چیز تأثیرگذار است، حتی بدن انسان‌ها نیز، تحت تأثیر اکسیداسیون فرسایش می‌یابد. مشابه انسان، قهوه نیز به اکسیژن نیاز دارد اما نکته‌ی مهم کنترل میزان دسترسی قهوه به اکسیژن است.
پروفسور فلاویو بورم، پژوهشگر دانشگاه فدرال لاوراس (UFLA) برزیل در تحقیقی که با همکاری شرکت واید پلاست انجام شد به تأثیر انواع بسته‌بندی بر روی قهوه‌ی سبز پرداخت. او تأکید می‌کند که میزان اکسیژن در این امر بسیار تأثیرگذار است.

شما باید به یاد داشته باشید که دانه‌های قهوه در حقیقت نوعی بذر هستند و مانند هر بذر دیگر، یک موجود زنده‌ی ارگانیک محسوب می‌شوند و لذا نیاز به تنفس دارند. فقط نکته‌ی مهم این است که آن‌ها از طریق سلول‌های خود تنفس می‌کنند.

پروفسور بورم می‌گوید: «دانه‌های قهوه در شرایط خشک و با درصد رطوبت ۱۱% که میزان بسیار کمی نسبت به دیگر موجودات زنده است، نگهداری می‌شوند؛ که به این حالت، حیات با رطوبت کم می‌گویند. در این شرایط قهوه دارای سوخت‌وساز ناچیز خواهد بود.»

«قهوه برای اینکه بتواند از مرگ دوری کند باید تنفس کند لذا اکسیژن یک گاز مهم در جهت حفظ جان دانه‌ی قهوه است.»

اما میزان بیش‌ازحد اکسیژن باعث از بین رفتن عطر و رایحه‌ی قهوه می‌شود. «استراتژی ما برای این مشکل چیست؟ هدف ما این است که میزان اکسیداسیون را تا حد امکان کاهش دهیم تا حدی که حیات قهوه حفظ شود.»

مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.


مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine

اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news

آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee

آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee

آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting

آشنایی با برندهای قهوه coffee brands

آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee

آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing

آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe

آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary

آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه

آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary

آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee

آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories

آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder

باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista

مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید

آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee

آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee

آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee

با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید

آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee

آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee

آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee

آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee

آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee

کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine

آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee

آشنایی با قهوه ترک turkish coffee

آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press

آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress

آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60

آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee

آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee

آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex

آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot

آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee

jamaica coffee

آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee

ethiopia coffee

آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee

آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee

همچنین ببینید

چشیدن اسپرسو

راهنمای چشیدن اسپرسو – 2

مجله قهوه – اسپرسو نوعی نوشیدنی غلیظ با بیش از یک قرن میراث در بخش …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *