مجله قهوه – شیوههای خوب کشاورزی بهترین ویژگیهای قهوه را برجسته میکند و خطر نقص را کاهش میدهد؛ اما باوجود برخی از قهوهها، ممکن است حد بالایی برای افزایش کیفیت قهوه وجود داشته باشد.
تولیدکنندگان، برای تخصیص بهتر منابع خود، هدف قرار دادن بازار مناسب و بهبود بازده سرمایهگذاری، باید از این امر آگاه باشید.
در این مقاله به بررسی عواملی که بیشترین تأثیر در کیفیت قهوه یعنی طبیعت و پرورش را موردبررسی قرار میدهیم.
طبیعت: کیفیت درونی گیاه قهوه
بعضی از گیاهان قهوه همیشه بیشتر از سایر گیاهان میوه بهتر تولید میکنند.
بخشی از این امر به دلیل ویژگیهای گیاه قهوه و والدین آن است: شما میتوانید دو گیاه قهوه را که هر دو انواع مختلفی دارند و در شرایط یکسان رشد میکنند، مصرف کنید و هنوز تفاوتهایی در قدرت، بهرهوری و نمره فنجان آنها پیدا کنید.
گفته میشود، گونه قهوه نشانگر قوی در خصوص خصوصیات ذاتی قهوه است.
بهعنوانمثال، قهوه گیشا به دلیل داشتن رایحهای لطیف و چای مانند و همچنین بادی و رایحه یاس مشهور شده است.
این موردعلاقه رسترهای مخصوص قهوه و مصرفکنندگان بهطور یکسان است.
بوربون زرد بهطورمعمول قهوهای باکیفیت بالا و عملکردی متوسط تولید میکند، اگرچه مستعد آفات و بیماریها است.
در همین حال، Catuai و Caturra قهوهای باکیفیت متوسط در به ذهن متبادر میکنند.
ماریا جولیا پریرا صاحب دو مزرعه در جنوب میناس، برزیل است، جایی که او روی قهوه مخصوص تمرکز دارد.
او معتقد است که خاک، تنوع قهوه و برداشت سه عامل اصلی تولید قهوه باکیفیت است.
تنوع قهوه را نمیتوان از محل جدا کرد. بعضی از گیاهان در دمای خنکتر رشد میکنند، درحالیکه برخی دیگر برای محیطهای گرم مناسبتر هستند.
قهوه که در دمای خنکتر رشد میکند، دارای عملکرد کمتر اما دارای طعم امیدوارکنندهتر است.
در دمای خنک آفات نیز خطر کمتری دارند. بسیاری از گیاهان باکیفیت بالا نسبت به عوامل خارجی بسیار حساس هستند، ازجمله اینکه در ارتفاع اشتباه یا در خاک اشتباه پرورش مییابند.
خاک و سایر عوامل محیطی و تأثیر در کیفیت قهوه
terroir یا خاک کلمهای است که از زبان فرانسه پذیرفتهشده و به هر جنبهای از محل رشد قهوه اشاره دارد: وضعیت خاک و خصوصیات آن، آبوهوا، قرار گرفتن در معرض آفتاب و موارد دیگر.
ژان فالیروس از فازندا الدورادو، مزرعه برنده جایزه در جنوب میناس جریس، برزیل، terroir را «اساسی» توصیف میکند.
او میگوید: کیفیت ارتباط مستقیم با رسیدن میوه قهوه دارد و هرچه دیرتر میوه برسد، ترکیبات شیمیایی و قندهای بیشتری در آن وجود دارد و لوبیای قهوه باکیفیت بیشتری رشد خواهد کرد.
ماریا جولیا همچنین ارتفاع و ریزگردها را مهم میداند.
او میگوید: «قهوهای که در ارتفاع 1200 متری و در موقعیت خورشید قرار دارد هرگز مرا ناامید نمیکند و نوشیدنی بسیار شیرین با عطروطعم شکلاتی قوی به من میدهد.»
زمینه تولید مناسب
بااینحال، بسیاری از آنها معتقدند که زمینه تولید مناسب بر انواع تولیدکننده و یا روشهای کشاورزی، ارجح است.
بااینحال، تغییرات آبوهوا شرایط کنترل محیطزیست را سختتر از همیشه کرده است.
خشکسالیهای طولانی و بارانهای خارج از فصل بهطور فزایندهای رایج شده است.
یکفصل خشک با قرار گرفتن در معرض آفتاب زیاد نهتنها میتواند به برداشت محصول آسیب برساند بلکه باعث تضعیف گیاهان نیز میشود و توانایی آنها برای رشد میوههای سالم را در آینده کاهش میدهد.
بارانها در زمان برداشت میتواند به روند خشک شدن آسیب برساند و هر دو وضعیت بر کیفیت تأثیر میگذارند.
منبع: Perfect Daily Grind
نوشته ایوان لارنجیرا پتریچ
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee