مجله قهوه – شیوههای خوب کشاورزی بهترین ویژگیهای قهوه را برجسته میکند و خطر نقص را کاهش میدهد؛ اما باوجود برخی از قهوهها، ممکن است حد بالایی برای افزایش تأثیر در کیفیت قهوه وجود داشته باشد.
تولیدکنندگان، برای تخصیص بهتر منابع خود، هدف قرار دادن بازار مناسب و بهبود بازده سرمایهگذاری، باید از این امر آگاه باشید.
در این مقاله به بررسی عواملی که بیشترین تأثیر بر کیفیت قهوه یعنی طبیعت و پرورش را موردبررسی قرار میدهیم.
مدیریت مزرعه و برداشت و تأثیر بر کیفیت قهوه
درحالیکه انواع خاصی تمایل به تولید قهوه باکیفیت بهتر و بالا دارند، این بدان معنی نیست که دیگران نمیتوانند.
لوکاس ونتوریم در برزیل یک قهوه روبوستای درجهیک و خاص تولید کرده است.
او احساس میکند که آنچه قهوه را خاص میکند لزوماً گونه یا نوع آن نیست، زیرا همه قهوهها دارای یک پتانسیل منحصربهفرد هستند.
برای او، شیوههای کشت در مزرعه همان چیزی است که کیفیت قهوه را تعیین میکند.
وی ادامه میدهد: منظور من این نیست که همه گونهها یکسان هستند، اما همه آنها پتانسیل انجام کار خوب را دارند و همه آنها پتانسیل تبدیلشدن به یک قهوه مخصوص را دارند.
قطعاً تهیه قهوه مخصوص در قهوه گیشا نسبت به یک Catuai بسیار سادهتر خواهد بود؛ اما من قبلاً Catuais را با 87، 88 امتیاز نیز تجربه کردهام … و بنابراین این امکان وجود دارد که من Geishas را نیز زیر 80 داشته باشم.
کاشت دقیق، کود دهی، هرس و لکهگیری، علفهای هرز، بازرسی، دستکاری در پوشش سایه، برداشت و موارد دیگر – همه اینها در رشد قهوه تأثیر میگذارند.
اما ساژ، مدیر علوم قهوه در SCA در خصوص قهوه عربیکا مینویسد: «عربیکا، شاید یکی از لجامگسیختهترین و حساسترین کالاهای کشاورزی باشد … زمان آن نرسیده است تا در شرایط جوی و شرایط جدید تکامل یابد.
یک گیاه قهوه عربیکا در اندونزی، یا برزیل، یا جامائیکا همچنان در بهترین شرایط را در شرایط ایدئال که اجداد آن رشد میافتند و در محاصره سایهدار جنگلهای گرمسیری در شرق آفریقا رشد میکنند.»
درحالیکه وی اذعان داشت که مدیریت خاک موردنیاز با توجه به تروروژن متفاوت خواهد بود، برای حفظ سلامت و تولید گیاهان قهوه تقریباً همیشه تا حدودی کود لازم است و یک گیاه قهوه ناسالم نمیتواند میوهای باکیفیت تولید کند.
سنگینترین فرآیند: مرتبسازی، تخمیر و خشککردن
شاید خطرناکترین لحظه برای حفظ کیفیت بعد از برداشت قهوه باشد.
مرتبسازی یک مرحله زمانبر اما مهم است، زیرا از بین بردن دانههای معیوب قهوه میتواند کیفیت قهوه را به میزان قابلتوجهی بهبود بخشد.
مطابق با استانداردهای درجهبندی سبز SCA، یک نقص اصلی در یک نمونه 350 گرم باعث عدم صلاحیت قطعه در دستیابی به وضعیت تخصصی میشود.
در مورد نمونههای ثانویه، حداکثر 5 دانه در هر نمونه قابلقبول است.
اکثر خریداران قهوه و رسترها، نمونههای سبز قبل از برشته شدن نمونهها، حجامت و ارزیابی آنها، نمونههای سبز را برای بررسی نقایص بررسی میکنند.
وجود نقص نهتنها در جام بلکه در قیمت پیشنهادی نیز تأثیر خواهد گذاشت.
در همین حال، برای جلوگیری از تخمیر کنترل نشده، این عمل باید سریع صورت گیرد.
درحالیکه تخمیر بخشی ذاتی از پردازش قهوه است، کنترل آن بسیار دشوار است.
هنگامیکه کار نادرست انجام شود، منجر به ایجاد طعمهای متناقض میشود.
این نهتنها کیفیت قهوه بلکه سلامت مصرفکننده را نیز تهدید میکند.
بزرگترین تأثیر در کیفیت قهوه: کود
تغذیه میتواند ویژگیهای ذاتی طبیعت را برجسته کند، اما نمیتواند معجزه کند.
ژنتیک گیاه قهوه تأثیر زیادی در استحکام، بهرهوری و درنتیجه کیفیت فنجان دارد؛ اما زمین، مدیریت خاک، شیوههای برداشت محصول، مرتبسازی و کنترل تخمیر را نیز انجام دهید.
هیچ قدم واحدی را نمیتوان نادیده گرفت؛ چراکه تمام این مراحل در کیفیت نهایی قهوه تأثیرگذار هستند.
منبع: Perfect Daily Grind
نوشته ایوان لارنجیرا پتریچ
مجله قهوه را در اینستاگرام دنبال کنید.
مجله تخصصی صنعت قهوه coffee magazine
اخبار روز صنعت قهوه در مجله خبری قهوه coffee news
آشنایی با انواع قهوه و ویژگی های قهوه types of coffee
آشنایی با تاریخچه قهوه history of coffee
آشنایی با تولید قهوه و روش های برشته کاری قهوه coffee roasting
آشنایی با برندهای قهوه coffee brands
آشنایی با خواص قهوه و فواید آن properties of coffee
آشنایی با روش های دم آوری قهوه coffee brewing
آشنایی با کافه های مطرح دنیا the cafe
آشنایی با اصطلاحات قهوه در دانشنامه تصویری قهوه picture coffee dictionary
آشنایی با آموزش تصویری دم آوری قهوه در مجله تصویری قهوه
آشنایی با واژگان قهوه در واژه نامه تحلیلی قهوه coffee dictionary
آشنایی با طرز تهیه و دستورالعمل انواع غذا با استفاده از قهوه در بخش آشپزی قهوه cooking with coffee
آشنایی با انواع تجهیزات صنعت قهوه و دم آوری coffee accessories
آشنایی با درجات آسیاب قهوه متناسب با انواع روش های دم آوری coffee grinder
باریستای خود باشید! آشنایی و طرز تهیه انواع نوشیدنی قهوه در منزل barista
مطالب و فیلم های آموزشی ما را در کانال تلگرام مجله تخصصی صنعت قهوه مشاهده کنید
آشنایی با مراحل رست قهوه یا برشته کاری قهوه در مجله قهوه rosting coffee
آشنایی با انواع قهوه های ترکیبی blending coffee
آشنایی با بهترین و مرغوب ترین قهوه های جهان best coffee
با ما در شبکه اجتماعی اینستاگرام نیز همراه باشید
آشنایی با انواع قهوه های تک خاستگاه (سینگل اورجین) single-origin coffee
آشنایی با انواع قهوه عربیکا arabica coffee
آشنایی با انواع قهوه روبوستا robusta coffee
آشنایی با قهوه سبز لاغری و خواص مفید آن green coffee
آشنایی با خواص و فراید قهوه و سلامتی properties coffee
کافئین در قهوه و خواص آن برای بدن انسان caffeine
آشنایی با قهوه اسپرسو و نوشیدنی های بر پایه اسپرسو espresso coffee
آشنایی با قهوه ترک turkish coffee
آشنایی با قهوه فرانسه و دستگاه قهوه ساز فرنچ پرس french press
آشنایی با دستگاه قهوه ساز اروپرس aeropress
آشنایی با دستگاه قهوه ساز V60 و قهوه دمی V60
آشنایی با دستگاه قهوه ساز سایفون و قهوه های موج سوم siphon coffee
آشنایی با قهوه کلد برو یا قهوه سرد دم cold brew coffee
آشنایی با دستگاه قهوه ساز کمکس chemex
آشنایی با دستگاه قهوه ساز موکاپات moka pot
آشنایی با قهوه بلومانتین جامائیکا و ویژگی های آن blue mauntain coffee
jamaica coffee
آشنایی با قهوه اتیوپی یورگاچف (قهوه یرگاچف) و ویژگی های آن yirgacheffe coffee
ethiopia coffee
آشنایی با قهوه گیشا پاناما و ویژگی های آن geisha coffee
آشنایی با قهوه بوربون و ویژگی های آن bourbon coffee